Fotball - Spill

Haakon3

***Fantasy Premier League 20/21***

Det som skulle vise seg å bli en meget spesiell sesong ble avsluttet for bare snaue tre uker siden. Nå er moroa tilbake. Sett over kaffen - for dette blir vriene regnestykker og kompromisser. Spillet er ute!

Flott om admin av gamle VGD-ligaer smeller opp kode(r) til nye.

VGD liga: 4kj9fx

Nye ruletter, nye skuffelser, nye gleder, nye diskusjoner.. Kjør debatt!

2
20,5k svar

Spennende med ny sesong. Tenkte det kunne være interessant å touche innom spillere jeg av en eller annen grunn finner interessante. Noen av spillerne føler jeg er underpriset, noen er med pga magefølelse basert på det jeg har sett av de, mens andre er med på listen bare fordi jeg føler at de går under radaren. Listen inneholder ikke template picks og spillere med allerede høy eierandel som blir diskutert i hjel. Det vil si: premiums fra topplag, Southampton, Wolves, 4.0-forsvarsspillere, Saint-Maximin (NEW), Pereira (WBA), Leeds-backer, Burnley defensivt/Wood osv.

Fernandinho (5.5M - 1.1%). Oppført som forsvarsspiller i år og det gjør det interessant. Dessverre blir han ikke yngre, men det er helt tydelig at Pep liker Fernandinho svært godt. Med Aké på plass og kanskje også Koulibaly på vei inn, så åpner det opp for Fernandinho tilbake på midten. Ikke en maskin med tanke på målpoeng, men i et lag som scorer så sjukt mye mål som det City gjør, så kommer det til å dryppe litt på Fernandinho også. Holder City nullen så er jeg også rimelig trygg på at Fernandinho topper BPS-lista blant de defensive spillerne. Får nesten garantert over 30 BPS når laget holder nullen med så mye ballkontakt som han har i løpet av en match. Det kan bidra til en del bonuspoeng. Men igjen, jeg vet ikke hvor mye han kommer til å spille.

Andre spillere fra Man City som er verdt å følge: Nathan Ake (5.5M - 11.2%). God på BPS, passer Citys stil godt. Svært god på offensiv dødball.

Saka (5.5M - 4.9%). Jeg liker prisen på Saka. For meg så ser han faktisk en smule underpriset ut. Vi snakker om en spiller som potensielt kan spille seg til fast plass i et ganske bra fotballag og som i tillegg har individuelle ekstremferdigheter. Saka er fortsatt veldig ung noe som gjør det sannsynlig at han tar ganske store steg i løpet av sesongen. For øyeblikket er det mer sannsynlig med assists enn mål og sånn sett ser jeg ikke på han som en veldig eksplosiv spiller, men han er en spiller som kan få en del ‘billige’ FPL-poeng pga sine tekniske ferdigheter og sin uforutsigbarhet. Jeg ser for meg en del frispark i gode posisjoner men også straffespark. Ikke en spiller man starter med, mest pga usikkerheten rundt hvor mye han faktisk vil få spille, men absolutt en spiller man burde følge nøye med på. Om vi ser bort i fra Aubameyang, så rater jeg Saka som det beste/mest interessante offensive alternativet i klubben.

Matt Targett (4.5M - 1.7%). Rart med noe defensivt fra Villa, men det er et eller annet uforløst rundt Targett i FPL-sammenheng. Det ser ut som han har gjort venstrebacken i VIlla til sin. Villa var fryktelige bakover store deler av forrige sesong, men etter lockdown så presterte de tidvis mye bedre defensivt. Om det var fordi man hadde kniven på strupen eller fordi Smith faktisk klarte å fikse opp i en del ting er vanskelig å si. Sikkert en kombinasjon. Uansett, fortsetter trenden denne sesongen med et mer defensivt stabilt Villa, så tror jeg Targett kan være en spiller å inkludere i en rotasjon hvis Villa har fine oppkommende fixtures. På gode dager har han vist seg å være en BPS-magnet i tillegg til at han faktisk har assistpotensiale gjennom en fin innleggsfot.

Leandro Trossard (6.0M - 0.6%). I år tror jeg faktisk Brighton kan løfte seg. Spillemessig viste de innimellom spennende ting forrige sesong. Skal det skje, så er jeg ganske sikker på at Trossard er en vesentlig del av dette. Han har fått lagt bak seg sitt første år i engelsk fotball, og selv om det tidvis var småtrøblete, så har han fått vist at han besitter ferdigheter som går utenpå samtlige spillere i dette laget. Særdeles elegant tekniker som kan bidra med både mål og målgivende. Tar også en del dødballer. 6.0 er ikke superbillig, men det er en pris som gjør at han er interessant som 4.mann på midten hvis Brighton ender opp med å prestere bedre enn forventet.

Andre spillere fra Brighton som er verdt å følge: Neal Maupay (6.5M - 2.7%). Kapabel til å putte 15 mål med litt forbedring i effektiviteten. Skyter mye.

James Maddison (7.0M - 11.0%). Ble faktisk veldig overrasket når jeg så Maddison til 7.0. Jeg tror han kan vise seg å være en tanke underpriset. De fleste vet hva en Maddison i form er kapabel til. Han er hjernen i laget, bankers på dødballer og en klassespiller på et lag som er blant de 7-8 beste lagene i ligaen. Har vel knapt blitt nevnt av noen i FPL-sammenheng siden midtveis i forrige sesong (for så vidt med god grunn). Jeg må innrømme at jeg liker åpningsprogrammet til Leicester veldig godt og med en offensiv midtbanespiller til 7.0, som i tillegg er på dødballer, så klinger det godt. Liten usikkerhet rundt Leicester som lag med tanke på den svake avslutningen på sesongen til Leicester, men man må også huske at de hadde store problemer i forsvarsrekka med skader og suspensjoner, samtidig som Maddison selv var skadet.

Andre spillere fra Leicester som er verdt å følge: James Justin (4.5M - 5.3%). Starter trolig som høyreback. Billig vei inn på et ganske bra lag. Luke Thomas (4.5M - 0.7%). Gode sjanser for at han spiller om Chilwell selges.

Naby Keita (5.5M - 1.1%). Imo den midtbanespilleren i Liverpool med det høyeste toppnivået. Det største problemet til Keita så langt i Liverpool-karrieren er at han ikke klarer å sy sammen lengre perioder uten skadeavbrekk. Da blir det utfordrende å spille seg til fast plass i et så velsmurt maskineri som Liverpool er. Det mest spennende med Keita kontra de andre midtbanespillerne i Liverpool er at han har langt flere målpoeng i seg. Skulle han klare å kapre en plass i elleveren til Liverpool gjennom sesongen, noe som absolutt ikke er umulig, så ser jeg ikke bort i fra at han kan være en interessant mann med den prislappen. Vurderingen blir jo selvsagt om man kan ta seg råd til å ditche en av de mer opplagte valgene i Mane, Salah, TAA, Roberston, Van Dijk og kanskje også Firmino til fordel for Keita.

Luke Shaw (5.0M - 1.3%). Burde definitivt hatt noen målpoeng i fjor og det er tilfeldigheter som gjør at det ser såpass ille ut. Føler meg ganske trygg på at han spiller alt så lenge han er skadefri. Litt overraskende at han prises til 5.0 og ikke 5.5 med tanke på fjorårssesongen imo, men jeg liker det. United er definitivt blant de beste lagene defensivt i ligaen sammen med Wolves, Liverpool og City. Skadehistorikken hans er skummel, men holder han seg frisk, så tror jeg han fort kan ende opp som det beste alternativet i klassen under 5.5 (budget) denne sesongen.

16

På generelt grunnlag finner jeg det fascinerende å se enkeltes behov for å hovere i det som i bunn og grunn er et uskyldig spill der poenget er å kose seg med fotballen og prøve å bygge et slagkraftig lag. Fantasy handler mye om kløkt og fotballkunnskap. Men selvsagt også om mye flaks og flyt. Men aller viktigst: Det skal være morsomt og givende, der miniligaene og konkurransen mellom gode venner står sentralt.

Etterpåklokskapens vitenskap har jeg aldri sett så mye som i FPL. Man blir nærmest idioterklært fordi man cappet Auba og ikke Salah i GW1. Begrunnelse? Salah hjemme er kaptein. Ferdig snakka. Vel, prøv å si det til de som konsekvent gjorde det etter koronapausen. De ble regelrett drept av Sterling, og jeg vet om flere som cappet Salah i flere runder og falt som en stein på rankingen. Salah cap etter corona var en dundrende fiasko. Salah hjemme mot Leeds var første kamp etter korona. At Auba, som i pre season viste stor form, da anses som et like godt valg som Salah er på ingen måte idioti, spesielt når de møter Fulham. Flertallet i verden valgte da også Auba som kaptein i GW1.

Jeg hadde både Auba og Salah, og det stod mellom disse, men valget falt til slutt på Auba. Jeg mener forstatt det var et like fornuftig valg som Salah. Selv om man i ettertid vet at Salah scoret hat trick og Auba puttet "bare" ett. Det er fortsatt snakk om marginer. Hadde Auba satt sin andre store sjanse, og Rodrigo ikke på klønete vis laget straffespark, hadde disse to endt opp på samme poengsum. Eller om Salah hadde bommet på en av straffene.

En i en av mine ligaer var det en som hadde en middels runde og lå omtrent på min poengsum før mandagskampene. Sånn passe fornøyd med andre ord. Så scorer Saiss og holder også nullen. 13 poeng. Og vipps har runden hans gått fra middels til meget solid. Hvor ofte scorer Saiss liksom?

For to sesonger siden lå jeg særdeles godt an en periode, og hadde cappet Pogba når han var i flytsonen. United fikk straffe. Pogba bommet. Det kostet meg noe helt enormt.

Forskjellen på en midtbanekaptein som treffer eller bommer på straffe er 14 poeng (før bonus). Skjer dette i en kamp med lite mål er scoringen også fort forskjellen på 0 og 3 bonuspoeng for spilleren også. I verste fall snakker vi altså om at prisen for en straffebom er 20(!) poeng......Prøve å legge 20 poeng på totalsummen og se hvor høyt du klatrer....

Neste runde kommer jeg mest sannsynlig til å cappe Auba igjen. Kan det skje at Salah igjen gjør det bedre? Selvsagt. Men man må ta et valg, og da faller trolig mitt valg på Auba hjemme mot West Ham foran Salah borte mot Chelsea. Så får jeg bare leve med å være idiot hvis Salah scorer et nytt hat trick.....

11
Giggsy11 Om du først havner på Fulhamkjøret ville jeg da valgt Cavaleiro. Tar straffer++ og spiller spiss.

Jeg planlegger Fulham-spiller inn for Saka denne runden for å ikke miste bytte (har 2) og fordi jeg har mer tro på Fulham hjemme mot Brighton enn Saka og Arse hjemme mot Soton (sykt).

Så på Cavaleiro vs. Lookman selv, og selv om førstnevnte i utgangspunktet spiller høyere i banen så har Lookman ifølge statistikkene (med en kamp mindre fra start): - Flere mål (2 vs 1) - Flere målgivende (2 vs 0) - Flere skudd (21 vs 17) - Flere skudd på mål (9 vs 8) - Flere skudd i treverket (2 vs 0)

Eneste Cavaleiro er foran er store sjanser misset (4 vs 2) Han er også på straffer (traff jo siste), selv om begge har bommet hver sin. Lookman er også tidvis på cornere og frispark. Nå er jeg litt usikker på når Cavaleiro ble flyttet opp på topp, og jeg må innrømme å ha sett lite Fulham, men basert på alle statistikker så heller jeg mot Lookman. Særlig mtp at han også er 0,3 billigere.

xG/xA pr 90 min er forholdsvis likt, men fordel Lookman: Lookman: 0,29/0,17 Cavaleiro: 0,33/0,08

Trodde aldri jeg skulle bruke 10 min av mitt liv til å sammenligne Ademola Lookman og Ivan Cavaleiro. 2020 suger greit.

Ellers litt overraskende å se Lookman snitte 5 poeng ila sine siste 4 kamper, som har vært mot: Everton (h) Leicester (b) Manchester City (b) Liverpool (h)

Vet at det ikke teller, men hadde han satt den ELENDIGE straffen sin mot West Ham i runden før Everton-kampen, så hadde han hatt et poengsnitt på ca 6 pr kamp i disse 5 kampene. Det er sterkt. Sånn, ferdig med Fulham for resten av 2021.

10
sodajr Cane blank :'(

Er det sant? Hvordan endte kampen? Hvem spilte de mot?

Tror du like godt kan legge til grunn at alle brukere her har tilgang til internett. Folk må gjerne rope ut hvis de er uenige, men disse evinnelige oppdateringene av hvert eneste innkast er bare irriterende.

6

Her er litt statistikk for de nyopprykkede lagene

Leeds:

Beste målscorere

Patrick Bamford 16 (44 kamper)

Pablo 9 (30 kamper)

Flest assist

Pablo 9

Jack Harrison 8 (45 kamper)

Poengligaen

Bamford og Pablo begge 18

Flest gule kort

Luke Ayling 9 (36 kamper)

Kalvin Phillips 9 (37 kamper)

Gule + røde kort lag 73+2

Antall CS: 22

West Bromwich

Beste målscorere

Charlie Austin 10 (31 kamper)

Hal Robson-Kanu 10 (34 kamper)

Flest assist

Matheus Pereira 16 (42 kamper)

Grady Diangana 6 (27 kamper)

Poengligaen

Pereira 24

Diangana 14

Flest gule kort

Roman Sawyers 10 (42 kamper)

Jake Livermore 10 (43 kamper)

Gule + røde kort lag 84+3

Antall CS: 15

Fulham

Beste målscorere

Alexander Mitrovic 26 (40 kamper)

Tom Cairney 8 (38 kamper)

Flest assist

Ivan Cavaleiro 7 (40 kamper)

Rob Bryan 7 (41 kamper)

Poengligaen

Mitrovic 28

Cavaleiro 13

Flest gule kort

Mitrovic 8

Dennis Odoi 7 (33 kamper)

Gule +røde kort lag 81+5

Antall CS 17

Ligaen totalt

Beste målscorere

Mitrovic

Ollie Watkins, Brentford 25 (42 kamper)

Flest assist

Pereira

Ned Wallace, Millwall 13 (40 kamper)

Poengligaen

Mitrovic og Watkins, begge 28

Flest gule kort

Gary Gardner, Birmingham 13 (35 kamper)

Råeste lag

Gule + røde kort

Wigan 85+6

Charlton 102+0

Kilde: Altomfotball.no

5

Beklager til alle som ikke skjønner akronymene noen bruker på spilllere med trippelnavn, særlig når man er på mobil. Personlig driter jeg i om noen ikke skjønner det, da 95% gjør det. Blir det samme som de idiotene som krever at folk bruker /s hver gang man er sarkastisk på nett i solidaritet med de som sliter med sarkasme på nett. Alle disse spillerne har 5-20% eierandel, da bør det være mulig å vite hvem det er. God helg.

5
pudderalarm Sparer folk WC eller har dere brukt det? Sitter kun med 7 spillende så må nok svi av nå. Ingen anelse om hvem som skal inn.

hvem som skal inn.

Ville fokusert på lag som har noe å spille for, gjerne kombinert med ok fixtures & ingen kamper i Europa:

Alexander-Arnold, Salah (+ evt Jota)

Vardy/Iheanacho eller begge (+ evt Castagne, Maddison, Evans)

Bowen eller Lingard (+ evt Coufal eller noe sånt)

Kane eller Son, evt begge bør med inn mot SheffU H

Chelsea cover defensivt kan vurderes (dog rotasjon), f.eks Rudiger

Everton/Villa/Palace/Southampton har en kamp tilgode (når GW33 er avsluttet), alternativer derfra:

Martinez/Watkins, Ward-Prowse/Adams, punt på Digne/Sigurdsson ??, Zaha/Guaita ??

Brighton ser solide ut: Sanchez, Dunk eller Veltman

Wolves snart ferdig med enkelt program, men kanskje Coady

Dallas/Bamford fra Leeds kan fortsatt glimte til

Personlig droppet jeg både United & City i WC GW31, noe som jeg har kommet godt ut av foreløpig (solgte Stones, Gundogan, Bruno)

5

Chelsea-update:

Werner scorer med første berøring for Chelsea mot Brighton. CHO heldig assist. Chelsea stiller i en slags 4-2-3-1 med Werner som midtspiss og RLC høyt i banen sammen med ham. CHO og Ziyech på vingene, Kante og Kovacic litt dypere.

4
Librarian Benker man Robertson denne gw? Kan f.eks la Coufal spille. Hvem får kapteinsbindet, Son eller Kane?

Benker man Robertson denne gw?

Liverpool spiller mot et City som er langt unna den standard de hadde når de var på sitt beste for et par år siden.

City står med 9-8 i målforskjell. Fullt mulig med både clean sheet og/eller assist på Trent og Robbo her.

En av de største feilene jeg har gjort gjennom Fantasy-karrieren er å ta for mye hensyn til motstanderne mine spillere har. Se på f.eks Vardy som ofte bidrar med mer poeng mot svært god motstand (City), før han blanker hjemme i en "enkel" kamp runden etterpå, da motstander gir minimalt med bakrom.

Konklusjon: Trent og Robertson brukes ALLTID eller SELGES. Så enkelt er det.

4

Pressekonferanser i dag: Arteta: 11.30 Klopp: 12.00 Wilder: 14.00 Santo: 14.00 Solskjær: 14.15 Lampard: 14.30 Moyes: 14.30 Hasenhuttl: 14.30 Guardiola: 14.30 Ancelotti: 14.30

4

Ser nå at jeg har 10/11 like spillere som Magnus Carlsen i XI. Da kan jeg umulig være på ville veier selv om det kjennes sånn i perioder.

4

Lignende innlegg

Laster...