Litt fantasysnakk om MFK for de som er interessert.

Nå som Ellingsen virker å være ute en stund så er Hussain et godt alternativ. Ser mange velger Aursnes, men fra min tid som aktiv fantasyspiller husker jeg at det var om å gjøre å ha midtbanespillere som scorer litt mål. Og om vi skal bruke fjorårssesongen som mal så ser jeg for meg at Hussain vil plukke mer poeng enn Aursnes den første delen av sesongen. Så vil nok dette endre seg når Ellingsen er tilbake fra skade, da vil nok Hussain være et mer risikabelt valg siden det vil bli mye rotasjon på han, mens Aursnes vil være rimelig bankers. Om vi er så heldige å få beholde han etter sommerens vindu da. Breivik er nok foreløpig en backup for Aursnes og Hussain.

Forøvrig har Eikrem vist at han er i form, og overtråkken vil i verste fall holde han ute første serierunde. Eikrem har de siste sesongene startet som en rakett med storspill og masse mål/assistpoeng. Så har kamppresset utover sesongen blitt for tøft, og han har mistet litt momentum. Diabetesen er nok en medvirkende faktor.

Gregersen og Bjørnbak er nok førstevalg på stopperplassen, men Bjørnbak har vært svak over tid og ligger litt tynt an om prestasjonene ikke bedres.

På venstrebackplassen er det 50/50 hvem som starter kamper. Haugen og Risa er jevne og der vil det rulleres.

Pedersen på høyreback er nok ganske safe siden konkurrenten har vært ute i ett år og foreløpig ikke har noen satt returdato. Knudtzon som backup vil nok ikke starte mange kampene.

Hestad er førstevalg på Høyre kant, men han har motsatt sesongutvikling i forhold til Eikrem. Eirik har startet trått de siste 3-4 sesongene og det er først halvvegs i sesongen det har løsnet. Ville vært litt avventende med å velge han.

På venstrekanten er det ren bingo. Brynhildsen, Ulland og Bolly... Der vil det rulleres mye. Og det er opp til dem selv å levere såpass godt at de får mange starter.

På topp er det Ohi, BBS og Fofana. Mitt tips her er at de to førstnevnte vil rullere en del og Fofana sees nok foreløpig på som en som kan komme inn og herje den siste halvtimen.

Linde er bankers i mål. Blir bedre og bedre og jeg forstår ingenting om han er i MFK i høst.

Dette kan jo selvsagt endre seg utover sesongen, men det er i allefall min vurdering per nå.

6

Gutta som imponerte uten å få det til:

Kitolano var farlig frempå for Tromsø, og alene gjennom et par ganger. Herlig null-sutringsspiller som bare mater på med løp og skudd.

McDermott var i mine øyne kampens store spiller. Den eneste som var på jobb for KBK, og vil nok i løpet av sesongen gjøre et grovt antall redninger.

Dønnum. En spiller jeg aldri har hatt sansen for, men som unektelig er svært god, og svært sentral i laget. Spilte en god kamp, litt høye skuldre.

Vecchia var på alle dødballer, og var nok RBKs mest kreative sjel på banen. Han var god, MEN spørsmålet er om ikke Zacchariassen er et bedre pick. Sistnevnte var den desidert mest målfarlige gjennom hele kampen.

Viking-forsvaret. De var solide bakover, og uheldig som ikke beholdt smultringen.

Hestad var i mine øyne Moldes beste av de foran. Uheldig som ikke fikk hverken assist eller scoring.

6
Lew_Ashby Jeg hadde egentlig ikke Kitolano i siktet, men noterer meg at han er delaktig offensivt, på straffer (?) og kan bli dyttet opp helt på topp i noen kamper sammen med Espejord - lest...

Tromsø

Karlstrøm

(Wangberg erstatter)/Amundsen - Gundersen - Jenssen

Totland - Antonsen - RYJ - Kitolano/Berntsen - Nilsen

Kitolano/Moses/Ingebrigsten - Espejord

Det er altså knyttet litt usikkerhet til lagoppstilling, mest hvem som starter hvor?? Karlstrøm er den ubestridte ener, og har utviklet seg til å bli en meget viktig spiller. Gundersen og Jenssen er rimelig bankers, i hvertfall førstnevnte. Nå har Wangberg i dag signert for Stabæk, så der er en ledig plass. Det jobbes med en erstatter - blant annet har Kjærvik blitt nevnt. Hvis ikke er Isak Helstad Amundsen en mulighet. Vingback er spikret. Det samme er RYJ og Antonsen (hvis sistnevnte blir klar, sliter med en småskade). Kitolano starter, men som indreløper eller spiss..? Ble brukt mye på topp i fjor og leverte varene. Personlig tror jeg nok han er indreløper mot Glimt, men kan fort ta feil. Espejord starter når frisk, med enten Kito, Moses, Ingebrigtsen eller Mikkelsen ved siden av.

Når det gjelder fantasy valg kan jeg nevne et par.

Karlstrøm (4.5): Bankers, billig og god. Redder mye, og må vel regne med å få en del flere skudd mot seg i år enn han gjorde i OBOS. Kanskje lure med seg bonus noen ganger.

Nilsen (5.0): Bleiks Bale er med offensivt hver gang vi er i angrep. Rask, god innleggsfot, og har vist at han har målpoeng i seg. Totland på motsatt side kan og være aktuell, masse målpoeng i OBOS og har sett bra ut i treningskampene.

Kito (7.5): Det åpenbare valget. Vår beste spiller store deler av forrige sesong og med mest målpoeng. Potensiell OOP som spiss i noen kamper. På straffer.

Ellers er jo alltids Espejord (7.5) der, spørsmålet er hvor lenge han holder før den første skaden kommer. Moses (5.5) hvis han blir fast og klarer å lever kan bli god verdi. Nevner også Mikkelsen (4.5). Følg med på denne karen! Stor tro på han i Tromsø.. Her gjelder det å følge med på spilletid, men jeg tror han kan bli en som blir kastet inn halvveis ut i andre omgang stort sett hver kamp. Som midtbane eller gjerne spiss.

Vet jo ikke hvordan sesong dette blir, om vi skal slåss om plassen igjen eller om man havner i sjiktet midt på tabellen, jeg tror TIL kan bite godt fra seg. Men det er tøffe kamper i starten, kanskje kan man vente et par runder så man ser hvordan det ser ut før man tar inn noen :)

5

Nok en gang klarte man altså ikke å få med ligakode i åpningsinnlegget. Allikevel, her er den:

bfkaih

4

Overrasket over at Eikrem spilte hele 27 kamper i fjor. Med 1657 minutter gir det et snitt på 61 minutter per kamp.

Eikrem - 150p på 27 kamper = 5.5 per kamp

Dønnum - 144p på 27 kamper = 5.3 per kamp

Berisha - 163p på 28 kamper = 5.8 per kamp

Kjartansson - 79p på 14 kamper = 5,6 per kamp

Dønnum som er 2.5 billigere enn Eikrem ga nesten like mye poeng per kamp. I år ser det ut som at han er på straffer også. I fjor tok han bare 1/7 straffer for Vålerenga. Jeg tror han både tar flere poeng og flere poeng per kamp enn Eikrem denne sesongen.

Berisha hadde en enorm sesong i fjor, og det skal mye til for at han topper den. Jeg tror snittet dras litt ned, men at han allikevel vil være i nærheten av poengsnittet til Eikrem per kamp.

Nå går jeg riktignok for Islamovic over Kjartansson pga form og dobbel i starten. Snittet hans i fjor var ikke særlig å skryte av, men jeg tror han øker dette med god margin denne sesongen. Delte straffene med Børven i fjor, så får trolig flere straffespark. Tipper han dog ender litt under Eikrem i poeng per kamp.

En skadefri Eikrem i form er selvfølgelig veldig aktuelt, men jeg heller mot å droppe han selvom vi evt ser han i startoppstillingen mot KBK. Det er tre kamper på en uke, noe selv en helt skadefri Eikrem tåler dårlig. Det er i alle fall ikke optimalt for en Eikrem som sliter med skader. Tipper han får rundt 60 minutter mot KBK, 30 minutter mot Tromsø og 60 minutter mot Brann. (Om han starter mot KBK)

Jeg mener Berisha er en minst like fin kaptein i runde 1, mens Islamovic er det samme i 2 og 3.

4

Gratis WC? Hvorfor det??? Synes det et litt gøy med en liten nøtt i GW3.. Her er det bare å velge og vrake i hvordan du disponerer kortet ditt :)

3

Craninx

Ranger, Ogbu, ?, Dragsnes

Kairinen, Matthew, Åsen

Gustavsson, TLO, Svendsen

Dette er nok mest sannsynlig oppstilling pr idag. LSK leiter etter en erfaren stopper, om de rekker å få inn noen er usikkert. En Helland i form vil selvfølgelig ta høyre kant.

Jeg synes flere i LSK kan være aktuelle, da prisene er hyggelige for et nyopprykket lag. Kairinen, Åsen og TLO er nok de som først og fremst skiller seg ut. Svendsen er spennende, og kan få et gjennombrudd. Ranger og Ogbu er billige og spennende alternativer i forsvar, selvfølgelig Craninx også. Spørs om jeg har noen de første to rundene, det kommer an på om jeg kjører WC i GW3, eller om jeg velger en langsiktig taktikk.

3

Ser for øvrig at Patrick Berg nevnes som 6,0-midtbane her. Personlig gjør jeg da heller det jeg klarer for å få inn 6,5-alternativer i Hussain og Fridjo. Greit at Hussain også spiller litt dypere i Molde-laget, men han har mange mål i seg og god til å komme fra dypet.

Ellers ser jeg nå at vi kommer til å passere 35k spillere i årets ESF. Det er ganske kult! Man kan mene mye om fantasy og dens påvirkning på hvordan man ser idrett, men det er jo absolutt positivt for Eliteserien at mange utenfor byen genuint er interessert i Kristiansund og Sandefjord sine lagoppstillinger før seriestart?

3
Nevi Spissrush i runde sju kan inneholde Ohi, Botheim, Kjartanson / Bakenga. God spissrekke. Men fryktelig ubalansert lag.

Klaesson/Rossbach - 4.0

Bjørnbak/Moe/Borch - 4.0 - 4.0

Sørli/Dønnum/Aursnes/Jørgensen/Næss

Ohi/Bakenga/Botheim

Da sitter du med 11 spillere med dobbeltrunde og Næss med dobbeltrunde på benken samt 3 defensive til 4.0 som ikke spiller. Må uansett legge alle pengene i angrepet den runden man skal spille spissrush. Så får man heller restrukturere et par runder i etterkant.

3
Lew_Ashby Når jeg ser på programmet blir det nok en hit denne runden for å få inn feks Sørli og Botheim. I så fall er det Berisha og Vecchia som må vike. Da begynnner vi også å nærme oss et...

Helt ærlig, jeg tror jeg klarer å navigere disse med gratisbytter og fri onkel, og vurderer å bare smelle WC1 i runde 6 for å maksimere runde 7 og 9 (mulig dobbel kaptein/spissrush), og få fikset lagbalansen tidlig i stedet for å gå helt til 13 med dette.

Med RO i 14 har man da kun B/G sin blank i 12, og senere Molde sin i 16 å navigere seg rundt hos storlagene. Gratisbytter som hjelper inn mot runde 13 kan få inn spillere til de gode dobbeltrundene, men Molde/Glimt-spillere tar fort like mye poeng på en kamp som Haugesund/Godset tar på en. Det er også en lett switch prismessig å få inn RBK-spillere i runde 12.

Tror man også blir nødt til å reparere tidlig med WC2 uansett når man kjører WC1, og føler den ikke er like viktig som i PL, hvor dobbeltrundene kommer på slutten av sesongen.

3

RBK har vunnet 5 strake hjemmekamper mot Molde med målforskjell 15-4. Hadde jeg hatt Vecchia hadde jeg stått greit med ham.

3

Skal du lage en 2021-tråd, så lag liga og link i åpningsinnlegget, er du snill :) Og fyll ut med masse nyttig og unyttig info

2

Ikke bare skal de avlyse når det er smitte i lagene eller for høyt smittetrykk generelt, nå skal de avlyse også når man kan spille. Det blir for dumt. Det vil være prestasjon nok å fullføre en sesong når man faktisk kan spille. Så skal man altså gjøre det enda vanskeligere.

2
Lappesaker Så Urbeka synes ikke noe særlig om at det skal konkurreres på så like vilkår som mulig?

Ulikheter er det uansett, og har alltid vært. Noen klubber pleid å ha råd til to treningsleire i spania, andre får knapt reist. Noen har mye ressurser og støtteapparat, andre har lite. Også i år er og har det vært forskjeller - med reise, smitte, karantener, osv. Å la være å spille de datoene man faktisk har tilgjengelig truer hele gjennomføringen av eliteserien, for det kommer garantert mange andre negative overraskelser underveis. Klubbene som kom senere i gang med treningskamper kunne møtt hverandre.

2

Sukkertoppen:

Ikke det dummeste laget det der!

Med tanke på hvem som er faste startere vil jeg fulgt ekstra med i treningskampene og spesielt på:

Risa - kan fort være Haugen starter i stedet på venstreback..

Hoff - Tviler på at han starter

Benken:

Bjørnbak tror jeg starter i midtforsvaret til Molde i 9 av 10 tilfeller

Dahl Reitan tror jeg har en fair sjanse til å gjøre høyrebacken til sin i RBK

Pedersen er vel kaptein i Brann? Han starter nok så lenge han er skadefri.. Hvor mange målpoeng det blir på han er en annen sak siden han fort spiller som den dypeste på midten. Men mulig han får ta straffer i år også

2

AlexandersJelisejevs: Takker, da er jo Henriksen plutselig veldig aktuell, siden han kommer til å spille på midten frem til Skjelbred er tilbake. Stor sjanse for både CS og målpoeng!

Sukkertoppen:

Takk for oppdatering. Da er plutselig Ellingsen enda mer aktuell. Enig i at man kjører Gregerse fremfor Risa. Han er nok mindre utsatt for rullering.

Men i mitt hodet er det større sjanse for at Ellingsen blir rulert på fremfor Aursnes? Aursnes er jo en evighetsmaskin.. men samtidig så er vel sjansen stor for Aursnes blir solgt i sommer. Kommer den rette klubben på banen så får nok han lov til å prøve seg i utlandet. Leeds har jo vært linket til han flere ganger og toulouse fikk vel ett bud akseptert i fjor sommer, men han følte vel at det ikke var rett klubb på nåværende tidspunkt i karrieren. (Gabrielsen tid. Molde gjør det imidlertid bra i klubben, blitt kaptein og de har støkurs mot opprykk til Ligue1.

2

Sukkertoppen: Vurderer å kjøre uten Eikren, men tviler på jeg tørr.. Skulle gjerne hatt Islamovic. Han har virket pigg i de første treningskampene! Sitter forløpig med Berisha og Luritsen på topp.

Anngående Pedersen så kan han være aktuell allerede i morgen, men blir samtidig ikke overrasket om han står over i morgen og er tilbake i neste..

2

Lurer på om jeg skal sette opp et lag med 11 Kitolanoer. Ja, jeg vet det bare er 3, så da blir det 8 placeholders inntil det kommer flere.

2

Endelig noen som fanger opp det med Jørgensen :-) alle podcastene har jo sovet i timen her. Jørgensen har spilt indreløper i to 90-minuttere på rad nå... spiller han der også i helgen kan du vel regne det som spikret. Må jo være verdi på 4.5. Men likevel... ikke nødvendigvis mer verdi per million enn Kitolano på 5.5 som jeg også synes er et kupp.

2
Laster...