Her har jeg skrevet ned noen tips jeg har skrapet sammen. Mest for moro skyld, men også for å selv sette meg inn i lagene/gruppene.

Lagene med de beste kampene i gruppespillet, med en interessant spiller fra hvert av lagene plukket ut :

Italia: Bonucci (5.5) Forsvar, Italia.

I gruppe med Sveits, Tyrkia, Wales.

Sikker i startelveren, Relativt målfarlig.

Nederland: Depay (10 M) Spiss, Nederland.

I gruppe med Østerrike, Nord-Makedonia, Ukraina.

I bra form. Tar straffer.

Belgia: Meunier (5.5 M) Forsvar, Belgia.

I gruppe med Danmark, Finland, Russland.

Kan starte som høyre vingback. Da er han OOP på et solid Belgia lag. Så er spørsmålet om Belgia kan holde nullen mot Danmark og Russland.

Spania: Jordi Alba (6 M) Forsvar, Spania.

I gruppe med Polen, Slovakia, Sverige.

En veldig solid spiller, som er med å skape sjanser. 3 mål, 5 assist for Barcelona 20/21 sesongen, I følge transfermarkt.com.

England: Phil Foden (8 M) England.

I gruppe med Kroatia, Tjekkia, Skottland.

Mange interessante alternativer på England. Mason Mount koster 7 M. Hvem som er det beste valget blir vanskelig å avgjøre.

Outsidere generelt: Morsomme navn for en liten gamble i laget.

-Daniel James (6,5 M) Midtbane, Wales.

I Gruppe med Tyrkia, Sveits, Italia.

Gareth Bale endte sesongen godt i Tottenham. I tillegg har Wales spillere som Harry Wilson. Wales kom til semifinale i EM 2016, å bør ha motivasjon til å gjøre et bra EM her også.

I kampene mot Sveits og Tyrkia er det fult mulig å få gode resultater.

-Timo Pukki: 7 M. Angrep, Finland.

I gruppe med Belgia, Danmark, Russland.

Spiller for Finland, som ikke er levnet mye håp i EM. Det som lokker med denne spilleren er kampene I gruppespillet mot Russland, Danmark, Belgia. Om de ikke vinner noen av kampene, er det håp for spissen.

Timo Pukki scoret 10 mål I EM kvalifiseringen. De andre spillerene i teten her var:

Cristiano Ronaldo: 11 mål

Aleksandar Mitrovic 10 mål ( Serbia er ikke med i EM)

Harry Kane. 10 mål

-Ricardo Rodriguez: 5,5 M. Forsvar, Sveits.

I gruppe med Italia, Tyrkia,Wales.

Forsvarer som kan bidra på dødballer. Tar straffer for Sveits. Rodriguez står bokført med 22 straffemål i karrieren for klubber/landslag. Scoret et pent mål i EM kvalifiseringen. Hadde en assist i siste treningskamp med Sveits.

-Steven Berghuis: 7 M, midtbane, Nederland.

I gruppe med Østerrike, Nord-Makedonia, Ukraina.

Står med 19 mål, 13 assist i Æresdivisjon I 20/21.

Ruslan Malinovskyi: 7 M. Midtbane, Ukraina.

I Gruppe med Nederland, Nord-Makedonia, Østerrike.

Transfermarkt.com har han bokført med 8 mål og 12 assist i 20-21, for Atalanta i Serie-A. Til syvende og sist blir det vanskelig å få plass til Ruslan da spillere som Olmo ( 7 M ) og F. Torres ( 8 M ) er i samme prisklasse.

Pau Torres: 4,5 M. Forsvar, Spania.

Hvis det kommer signaler om at han spiller i forsvar for Spania, er han veldig god verdi.

2 mål, 2 assist for Villareal i 20/21.

2

Sitter og ser litt på reglene. Spillet er jo i prinsippet et helt annet spill enn det vanlige Fantasy vi er vant med fra PFL. TV2s fantasy er vel mer likt det vanlige.

At man kan bytte inn spillere og bytte kaptein mens runden pågår gjør jo dette til et helt annet type spill. Et spill som krever mye mer aktiv spilling. Er jo vant til at man kan slappe av etter deadline, og få med seg kampene.

Må se om jeg orker å begi meg inn på dette :) TV2s fantasy er vel mer likt det vi er vant til, så det er kanskje mer aktuelt for min del.

Det er også interessant at man i realiteten har 4 "wild cards" å bruke de 4 første rundene.

1) Selvsagt ubegrensede bytter før MD1 2) "Limitless" chip til MD2 (Tilsvarer ESFs "Rik onkel") 3) Wild Card til MD3 4) Alle har ubegrensede bytter til 8-delsfinalene.

Men det kan jo være smart å vente med WC til man har kommet til cupspillet. Samtidig har man 3 gratisbytter før kvartfinalene og 5 gratisbytter før semifinalen og finalen.

2

God dag guru. Ja, det kreves litt mer aktivitet innad i selve runden.

Optimalt bør du ha spillere som spiller godt spredd utover hele match dag 1, å det samme for alle andre matchdager. For orden skyld kaller alle det MD1,MD2 etc. ( samme som GW i fantasy)

Et hjelpemiddel som kan være nytting er å ha oversikt over nå de forskjellige lagene spiller knnad imhver matchday. MD1 går fra Fredag til Tirsdag.

Italia spiller mot Tyrkia på Fredag. Portugal spiller mot Ungarn på Tirsdag.

Da begynner jeg å gi kapteinbåndet til en Italiener helst, på Fredag. Hvis denne ikke gjør det særlig bra, kan jeg bytte kaptein til en som spiller senere i MD1.

Eriksen på lørdag, Depay på søndag for.eks. Å for den som eier Ronaldo, bør de sette han på benken fra starten av MD1. Å starte med spillere som spiller først.

Ben Crellin er kongen av spreadsheet. Han har laget en ganske oversiktlig sheet til MD1,MD2, MD3. Delt inn i farger.

Italia mot Tyrkia i første kamp er “lett” kamp for Italia, den er markert Grønn i sheeten.

Sverige sin kamp mot Spania på Mandag er vrien for Sverige. Den er markert mørke Blå. (Lilla om du vil)

Jeg legger ved en link til denne aktuelle sheeten, å håper den kan være til hjelp. Jeg har ikke sett på TV2 sin Fantasy, men mulig jeg slenger med et lag for moro skyld.

Det er litt regler å sette seg inn i. Men hvis en har spillere på benken som spiller sist av alle sine 15 spillere, er det en god start. Så kan disse byttes inn, hvis andre gjør det dårlig.

Sheet/BenCrellin M1M2 M3

Jeg kan linke til andre nyttige verktøy som skulle dukke opp.

2

Jeg tar med lite tips angående kaptein, å muligheten til å sende kapteinbindet videre hvis din opprinelige kaptein får en lav poengsum etter sin kamp. Når sår jo reglene inne på UEFA sin side, men jeg syntes at følgene av denne regelen kanskje kan bli oversett.

Kapteinsalternativer.

I fantasy euro er det snakk om matchday. Matchday 1 inneholder kamp nr. 1 for alle 24 lag.

Når regelen sier at du kan gi kapteinbindet til en annen spiller som er I laget ditt, er det en selvfølge at han ikke har spilt enda. Men du kan ikke gi bindet videre til noen som spiller senere på samme dag.

Det er begrenset hvor mange premium spillere vi har råd til, så hvilken spillere du satser på kan utgjøre en betydelig forskjell.

Ta Harry Kane og Memphis Depay som eksempel. Hvis du eier disse to spillerene som dine hoved premium assets.

På matchdag 1 spiller begge disse lagene på søndag 13.06. England spiller kl. 15.00. Nederland kl. 21.00. Hvis Harry Kane ikke scorer eller får assist, å du vil gi kapteinsbindet til en annen i laget ditt, kan du ikke gi det til Depay som spiller senere på dagen, fordi du bare kan forandre kapteinsvalg en gang pr. Kalenderdøgn. Da venter du til alle kamper er ferdigspilt Søndag 13.06. Å så kan du da se hvilken annen spiller du har som spiller en senere dag denne matchdag 1.

Hvis den andre spissen din er Robert Lewandowski som spiller Mandag 14.06 kl. 18.00 kan du gi han kapteinsbindet, å dobbel poengberegning.

Så med muligheten til å sende kapteinsbindet videre, åpner det seg muligheter taktisk. Da det er lag/spillere som i løpet av de første 3 matchdagene overlapper hverandre bedre en andre lag, å er bedre alternativer som kapteins duo, eller kapteins trioer etc.

I tillegg er det selvsagt lag som har enklere kamper i alle dagene. Noen av diss lagene er I tillegg gode lag. Dette er den kjente fantasy taktikken så klart.

Så da kan en kombinere Dyre/premium spillere med hvem som har gode kamper, å hvilken spillere som egner seg godt i et fantasy lag, som overlappende kapteinsvalg.

I vedlegget er spillerene som er tatt som alternativer/eksempler plottet inn i et ganske enkelt system.

1.1

1.2

1.3

1.4

1.5

2.1

2.2

2.3

2.4

3.1.

3.2.

3.3

3.4

1.1er for eksempel matchdag 1, kampdag 1, i denne matchdagen. Å matchdag 1 består av 5 kampdager. Fredag 11.06-Tirsdag 15.06.Italia starter å spille tidlig alle tre matchdager, i tillegg er de det beste alternativet av de spilllende lagene.

Dag 1 av matchdag 1, Fredag 11.06:

Tyrkia- Italia ( Eneste spillende lag denne dagen)

Dag en av matchdag 2:

Finland-Russland

Tyrkia-Wales

Italia-Sveits

Dag 1 av matchdag 3:

Italia-Wales

Sveits-Tyrkia

Det er ikke så viktig at Italia spiller tidlig hver matchdag. Men at de på alle matchdager er av de beste alternativene å velge kaptein. For eksempel L. Insigne.

Å praktisk som eksempel, er å alltid sette bindet på spilleren som har en tidlig kamp. I motsatt ende settes for eks.

Andre som se ut til å være gode alternativer er Belgia/England. For elsempel Lukaku/Kane.

Hvis Insigne får dårlig sum, kan en bytte til Lukaku så Kane.

Immobile—>Depay—>Ferran Torres Kan også fungere. Det er jo flere alternativer, alt etter hvilken spillere en har tro på.

De spillerene som spiller sist i en matchdag, settes på benken. På slutten av en matchdag vurderer du om en spiller har gjort det for dårlig, da.

Si du gamblet på Daniel James, som som spiller 12.06, på matchdag 1. James får 2 poeng ( Wales). På benken har du Wijnaldum, som spiller senere den matchdagen (13.06). Hvis du tror Wijnaldum kan gjøre det bedre, kan du bytte ut James på slutten av kalenderdagen (12.06)

Du kan selvsagt avente dette byttet ril 13.06, men før Nederland kampen har deadline, for å se an skader etc.

Spillerene som utgør troppen utenom kapteinsalternativene, bør også være spredt noe utover matchdagen, så du får mulighet til å utnytte bytter. De 4 spillerene som spiller sist i en matchdag, starter på benken. Målet er å vurdere hvilken spillere som har dårligst score, å sette de benken.

Litt langt innlegg, men nyttig for den som ønsker å teste det ut.

2

Angående kaptein.

Her er et utvalg av mine spillere.

Kane,Lukaku, Depay, Berardi, Wijnaldum, F. Torres.

Italia spiller først, i kveld. da starter jeg med Berardi. i morgen, før avspark, khvis berardi ikke scorer i kveld, kan jeg flytte kapteinvalg videre.

Da blir berardi stående med score x1 som vanlig. Lukaku spiller Lørdag. Jeg gir han kapteinsbindet og mulighet til 2x score. Hvis også han ikke scorer, eller får en lav sum, kan jeg sende kapteinsbindet videre.

men på Søndag, siden Depay og Kane begge spiller oå samme kalenderdag, må jeg velge mellom en av de. Jeg kan kun bytte kaptein en gang pr. døgn. etter alle kamper er ferdig spilt. Det samme gjelder bytter. Jeg kan gjøre fire bytter hver gameweek.

I gameweek 1 har jeg Ferran Torres, Pau Torres og M. Llorente på benken. etter hvert som gameweeken skrider frem, og før spania starter sin kamp, må jeg avgjøre hvem av utespillerene jeg vil bytte ut. Si Alioski bare fikk 1 poeng. da bytter jeg han ut, og Ferran Torres inn.

2

Lok1. Du kan gjøre fire bytter. Altså er alle på benken tilgjengelig hvis du trenger de. Akkurat nå har jeg Pau Torres,Ronaldo, Jota på benken.

Men det stopper ved de fire innbyttene. En spiller som er byttet ut, kan ikke komme inn igjen.

2

Hadde egentlig bestemt meg for å bare nyte EM uten å spille Fantasy. Så får vi se hvordan det går.

Spennende at man i prinsippet har 4 WC på rad om man ønsker å bruke opp alle chipsene i gruppespillet. Man kan dermed konstentrerer seg om hver enkelt Match Day uten å planlegge for neste runde. Jeg bruker garantert Limitless i MD2, men håper å spare WC til cupspillet.

Satser alt på Danmark og Østerrike, og ser ut til at jeg har dette laget for MD1:

Schmeichel Hinteregger-Mæhle-Wijndal F. Torres-Chiesa(C)-Berardi-Mount-Alaba Lukaku-Arnautovic

Benk: Hradecky, P. Torres, Cancelo, Ronaldo

3.5M i banken for planlagt bytte Arnautovic -> Depay eller Immobile i MD3.

Kapteinsrekkefølge om de blanker én etter én: Chiesa - Lukaku - Arnautovic - F. Torres - Ronaldo

MD2: Limitless der jeg fyller på med bl.a. Frankrike

MD3: Arnautovic -> Depay og Cancelo -> Nederlandsk eller belgisk forsvarer (DeLigt, Munier etc.)

2
KenSag Til 4 Mill er det Nego, som mange har tatt. Men da kan du ikke forvente noe som helst i retur. Han scoret vel 6 mål i hjemlig serie i Ungarn, 20-21. I tillegg spiller Ungarn i døde...

Et ultra tips, med fallhøyde er Puchacz på Polen. Forsvarspiller til 4 Millioner, som muligens skal spille i angrep.

Det kuleste valget jeg kan tenke meg er å gamble på at Gerard Moreno blir førstevalget til Spania. En spiss til 6,5m som kan bli toppscorer i turneringen hvis han blir satset på og Spania går langt.

2
-Jolla [sitat…] Mitt tips er å stort sett droppe Portugal, Frankrike og Tyskland til gruppespillet er over. Jeg tenker f.eks. at danske spillere raskt drar med seg mer poeng enn spillerne...

Jeg er som sagt urutt, har nå sett ørlite mer på hvem lagene faktisk møter, og gjort 8 bytter på laget haha.

Donnarumma

Hinteregger - Bednarek - P. Torres

F. Torres - Mount - Insigne - Jota

Lukaku - Depay - Mertens

Chiesa på benk er litt æsj, burde kanskje bare selge han ut foreløpig? Hadde tenkt til å starte han men han er jo benket ikveld.

Men faen burde jeg ha to fra Belgia da? Og Depay kaptein tenker jeg? Ææææ fantasy er altfor mange valg!

2

Jeg har Immobile. Sitter stille i båten. Hvordan er ellers disse byttereglene? jeg har Fabianski i 11'eren og Donnarumma på benk. Kan jeg gjøre bytte nå og få poengene til Italieneren?

2

Ja, et deilig spill. Nå har jeg Hradecky istedenfor Szczesy, og 14 poeng mer på keeper enn hva jeg hadde hatt uten subs. Nr. 6000 i verden as we speak.

2

Da har du fått en fin start lok1. Da er det bare å tenke hav du skal gjøre de kommende rundene, med wildcard og limitless. Ny runde alt på Onsdag.

guru: Er andre som har etterlyst tider for disse prisøkningene. Det skal være prisøkning har jeg hørt, men husker ikke om det er basert på antall kjôp, eller om det var basert på prestasjoner. Jeg kan prôve å finn ut i løpet av kvelden.

2
Deila [sitat…] Hvordan fungerer limitless egentlig i forhold til de spillerne en har på benken. Er det sånn at de blir byttet inn automatisk når de spiller? Er veldig noob på dette spill...

Hvordan fungerer limitless egentlig i forhold til de spillerne en har på benken

Bytter har ingenting å si om du bruker limitless eller ikke. Reglene er de samme, altså bør starte runden med de som spiller tidlig, og bytte ut de med blank etter hvert.

2

Brukte limitless idag og har sålangt truffet greit med Bale og Immobile (C) føler jeg, fikk også inn Spinazolla som var en bedre heading unna assist til Ciro. Jævlig synd med Fernandes på Russland som ble skadet etter 20 minutter idag.

Har igjen Coufal, van Aanholt, Wijnaldum, Yarmolenko, Foden, Pogba, og Mbappe + Lukaku som jeg hadde fra før.

2

Bale eller Sterling som kaptein idag? Har en magefølelse på Sterling, men Kane er vel et "tryggere" valgt. Omtrent som igår altså, da jeg satt Lukaku heller enn Yarmolenko.

Har også Mbappé i bakhånd.

2

Donnarumma - Emerson, Toloi, Bastoni, Bonucci - Jorginho, Verratti, Pessina - Bernardeschi, Belotti, Chiesa

2

Er spillet nede? Blir bare kastet tilbake på siden når jeg trykker på spillet for å registrere lag.

1

God dag Deila. Det har blitt registrert en ny manager i dag på fantasy vgd. Jeg selv er inne på siden. hvis det er problem å komme inn kanskje du kan prøve en annen vei inn? Jeg syntes den som er i nettleseren fungerer best. Er det Appen som ikke har fungert eller omvendt?

Å forresten, når jeg prôvde å registrere ny profil hos uefa sin hjemmeside, stod det at min e mail allerede er i bruk. dette var selvsagt pga at jeg har spilt et annet manager spill de tidligere, så jeg måtte bare få tilsendt ny password.

Prøv begge innloggingsmuligheter, både nettleser og app, hvis du har mulighet. Av erfaring har jeg to forskjellig innloggingsmuligheter tilgjengelig. Det erfarte jeg under vm for kvinner, da den appen som var i bruk, plutselig ikke ville gjennomføre bytter i laget etc.

Du har ikke fått registrert lag, men opprettet bruker hos uefa?

Gi beskjed hvis det ikke ordner seg.

1
Laster...