Foto og video

mondeodude

Hva er forsjellen på oppløsning 1080i og 1080p?

Er ikke begge HD?

1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Oppløsningen er den samme ja, og begge er HD. Forskjellen ligger i hvordan bildet sendes. Kort fortalt er p (progressive) bedre fordi det gir skarpere bilder. Her er en liten guide hvis du vil vite mer.

2

Veldig enkelt forklart:

Tenk deg at du har en oppdateringsfrekvens på 100Hz. Med "i" (=interlaced) vil linje 1, 3, 5, 7 osv. sendes ved første oppdatering. Linje 2, 4, 6 osv. sendes ved andre oppdatering. Dvs. at annenhver linje blir oppdatert 50 ganger i skundet. Med progressiv blir alle linjer oppdatert samtidig, 100 ganger pr. sek.

Derfor gir progressiv bedre bilde.

2
bbonga Veldig enkelt forklart: Tenk deg at du har en oppdateringsfrekvens på 100Hz. Med "i" (=interlaced) vil linje 1, 3, 5, 7 osv. sendes ved første oppdatering. Linje 2, 4, 6 osv. sende...

Tenk deg at du har en oppdateringsfrekvens på 100Hz. Med "i" (=interlaced) vil linje 1, 3, 5, 7 osv. sendes ved første oppdatering. Linje 2, 4, 6 osv. sendes ved andre oppdatering. Dvs. at annenhver linje blir oppdatert 50 ganger i skundet. Med progressiv blir alle linjer oppdatert samtidig, 100 ganger pr. sek.

Kan dette forklare att med min Viasat dekoder, så syntes jeg bildet på tv'n blir bedre med 720P en 1080i? (Dekoderen har ikke mulighet for 1080P)

1

720p Er laaaangt bedre å se på. Av den enkle grunn at det er bevegelse i bildene. For bilder fra feks mem.stick kan det anbefales å bytte til 1080i.. Da blir de skarpere.

PS: Det er flere og flere tv'er som har "pc mode/monitor mode" Den funksjonen virker kun med pregressiv fremvisning.. Pc mode/mon.mode tar bort alle filtre som tv'en har, natural motion/sharpness osv.

Boas.

2
Boas_Slange 720p Er laaaangt bedre å se på. Av den enkle grunn at det er bevegelse i bildene. For bilder fra feks mem.stick kan det anbefales å bytte til 1080i.. Da blir de skarpere. PS: Det e...

Trur faktisk, att tven min skifter/gjør noen endringer automatisk når jeg setter inn usb penn med bilder. Noen usikker på hva for jeg har kun testa engang, vanlighvis når jeg ser bilder fyrer jeg jo bare pc'n.

Men det kanskje fordi det er 1080p TV, og viasat dekoderen står jo på 720P. Men blu-ray spilleren står så klart på 1080P Pcen har også full oppløsning.

Men som sagt, ser ut til att noe stilles når en usb penn med bilder stikkes inn. (Klart først kommer jo spørsmål om jeg vil se på usb innhold :)

1
hillebillys Trur faktisk, att tven min skifter/gjør noen endringer automatisk når jeg setter inn usb penn med bilder. Noen usikker på hva for jeg har kun testa engang, vanlighvis når jeg ser b...

Trur faktisk, att tven min skifter/gjør noen endringer automatisk når jeg setter inn usb penn med bilder.

PC mode? Sjekk om tv'en har det.. En annen ting, verdt å merke seg er oppskalering! Der og kan det skje mye rart fra enkelte tv merker..

Thnx Vadef:-)

1
Boas_Slange [sitat…] PC mode? Sjekk om tv'en har det.. En annen ting, verdt å merke seg er oppskalering! Der og kan det skje mye rart fra enkelte tv merker.. Thnx Vadef:-)

PC mode? Sjekk om tv'en har det.. En annen ting, verdt å merke seg er oppskalering! Der og kan det skje mye rart fra enkelte tv merker..

Det har den ja, men trudde den bare kom i bruk via pc inngangen. Bilde forhold og formater ser så langt jeg kan se riktig ut, trur ikke den skalerer bildene.

Litt lenge siden jeg har brukt usb nå, for siden jeg har en pc til den er jo det enklere og se bilder rett fra hdd.

Men tenker meg om så kan det hende det bare er farver, den har jo forskjellige farve modi. Mulig det er en std modi til bilder, og att den automatisk går til den. Men mener og huske det så bra og naturlig ut. Så ikke noe poeng i og surre mye med det kanskje.

1

Er ikke begge HD?

Begge er HD ja, men 1080p er full HD i motsetning til 1080i/720p.

1

Lignende innlegg

Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
10 svar
Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar
Vitenskap Script Siste svar

Media

Nå pågår et program på Discovery Science som tilbakeviser von Dänichen og den slags sine teorier, til fordel for rasjonelle forklaringer basert på kunnskap. Det er alldeles ubegripeluig hvordan mureri...
2
2 svar
Laster...