Nye VGD er lansert! Mer informasjon

SONY Cybershot RX100 III, verdt pengene?

Spørsmålet er enkelt.

Er bildekvaliteten så bra at årets beste kompaktkamera er verdt denne høye prisen?

Noen med erfaringer? Noen med synspunkter?

Noen med noe kvalitativt å komme med i forhold til å velge et slikt lite kamera versus et mer avansert systemkamera eller enda høyere divisjon.

Mitt bruk er fokus på bildekvalitet, og spesielt panorama utendørs, uten spesiell interesse for spesialfunksjoner for å skape spesielle effekter.

Mitt bruk heller mer mot dokumentasjon, det å framstille et panorama eller en hverdagssituasjon på en mest mulig korrekt måte.

Bilder tatt på avstand, og oversiktsbilder over et bestemt scenario er førstepri og detalj viktigheten står som nummer en. Dvs jeg vil ha et kamera som både tar gode bilder og som har en god detalj ved å zoome inn.

Prisklasse er 10.000 +/. ........jeg vil ha et bra kamera på detaljnivå, som om jeg ikke har gnålet nok fra før. Samtidig er det fristende å erverve seg et kamera på en svært liten størrelse om dette kan tilfredstille kravene.

See my point? ....Håper at noen med seriøse fotokunnskaper kan hjelpe meg :)

Et Sony Cybershot RX100 III koster 7000 gærninger, så det er også et poeng. Er det verdt det til mitt bruk?

Et slikt lite Sony er svært hendig å ha med seg. Det er litt av poenget. Det er kjernen i problemstillingen, om et så lite og handy kamera er verdt kvaliteten på bildene versus et tyngre kamera.

1
23 svar

23 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

drei

Du får komme på besøk så skal jeg vise deg den trykte bruksanvisningen som er vedlagt. Den er litt for kortfattet på andre områder også, så det er nok hensikten at man skal søke seg inn på hjemmesiden t produsenten og hente info på manualen der. Det er jo også det vanlige.

Jeg valgte å spørre her. Det er nå litt koselig også, men ikke fullt så koselig når den/de vanlige oppblåste typen(e) dukker opp.

En bør vel lære seg er å overse slikt sånn som man også må i RL.

2

nometalhorse

En bør vel lære seg er å overse slikt sånn som man også må i RL.

Det bør du gjøre, og det holder faktisk å ta igjen en gang!

Uansett så kan jeg tips deg om at det er en firmware oppdatering til RX100 hvis du ikke allerede er på v1.10.

Det gjør er følgende - Improve the vibration and sound noise of the lens during auto-focusing

Det er viktig å lese godt, og følge alt som står der.

1

drei

Uansett så kan jeg tips deg om at det er en firmware oppdatering til RX100 hvis du ikke allerede er på v1.10.Det gjør er følgende - Improve the vibration and sound noise of the lens during auto-focusing

Fint. Det er et knall kamera som gjør fortografering gøy for en amatør som meg. Men ja, jeg har lurt på den romlingen i i objektivet når det ruller ut og inn. Høres ut som det holder på å ramle fra hverandre. Er det den lyden som kan fixes ?

En helt vanlig bukett i dårlig utelys. Bakgrunn gjort uskarp.

https://www.dropbox.com/s/cz08c0r2twhh3i0/DSC00065_NEW%20%E2%80%93%20Kopi.jpg?dl=0

1

KapteinKaos

Slik du beskriver ditt bruk/behov så høres det ut som om god vidvinkel er noe du har bruk for. Slik som å ta bilder som representerer det synsinntrykket du har når du står et sted, f.eks. på byferie når man vil ta bilde fra en gate, markedsplass, havn, inne på et slott eller gammel katedral. Det er i alle fall et behov jeg har ved fotografering på ferie.. :) 24mm vidvinkel høres da veldig interessant ut. Likeledes et kamera som gode bilder når det ikke er fullt dagslys ute. "Rask" linse med lav f-verdi høres også interessant ut.

Jeg er også på utkikk et kompaktkamera i ca lommeformat med de behovene jeg nevner. Og RX100 III ser fristene ut. Men jeg blir også usikker vedr den høye prisen og lurer på om det også finnes andre kamera til lavere pris som er gode nok for mitt behov... :) Skulle ønske at det var med tele på det kameraet, men kanskje er det vanskelig å kombinere stor bildebrikke, stort zoom-område og liten størrelse.

Har du kjøpt kameraet?

2

Torotto

Skulle ønske at det var med tele på det kameraet, men kanskje er det vanskelig å kombinere stor bildebrikke, stort zoom-område og liten størrelse.

Du har jo dette kamera fra Sony

Test her

1

DavidSkruiz

Har du kjøpt kameraet?

Fint innspill i denne tråden.

Nei, jeg har ennå ikke bestilt kameraet. Har andre dyre hobbyer, og må prioritere knallhardt, så jeg må muligens vente et par lønninger, da jeg har andre utgifter til annet snacks. Handler om knallhard prioritering. Det sagt så er et seriøst kamera nr.2 på listen av mine hobbyer.

1

fargerik

Nei, jeg har ennå ikke bestilt kameraet. Har andre dyre hobbyer, og må prioritere knallhardt, så jeg må muligens vente et par lønninger, da jeg har andre utgifter til annet snacks. Handler om knallhard prioritering. Det sagt så er et seriøst kamera nr.2 på listen av mine hobbyer.

Jeg kjøpte et Panasonic kompaktkamera som er vanntett, vanntett er kjempepraktisk når du er ute på tur.

Lumix er sikkert ikke så bra som du ønsker, men heller ikke særlig dyrt, og lager OK men ikke supre bilder og videoer.

Det jeg er misfornøyd med på akkurat det kameraet er lyden.

Dritdårlig lydopptak, så det er ubrukelig til å f. eks ta opp lyd på konserter.

Ellers funker det flott til å ha i lomma og hoppe i bassenget med. Gikk og vasset på en strand på den andre siden av jorda forrige vinter med mobilen i en lomme og kamera i den andre, og en diger bølge kom og dynket meg. Kameraet overlevde selvfølgelig, men den nye smarttelefonen døde.

Jeg ønsker også å kjøpe noe nytt, det skal være vanntett, det SKAL være kompaktkamera, og ha mulighet for å justere lyden på opptak manuelt.

Kom gjerne med tips.....finnes det vanntette kompaktkameraer som man kan ringe og surfe på nett med? ;-)

2

Torotto

Noen med noe kvalitativt å komme med i forhold til å velge et slikt lite kamera versus et mer avansert systemkamera eller enda høyere divisjon.

Spørsmålet er vel heller hva kamera skal brukes til og til hvilket formål.

Hobbybruk?

Hvor skal bildene brukes og hvilken kvalitet kreves. Blant annet til eventuell format på trykking.

2

nometalhorse

Et Sony Cybershot RX100 III koster 7000 gærninger, så det er også et poeng. Er det verdt det til mitt bruk?

Det er et meget godt kamera, men prisen er også ganske stiv. Jeg har førsteutgaven av RX100 og er meget godt fornøyd. Som forrige sier så les hos DPreview og andre som har testet det. Spesielt innenfor de områdene som er aktuelle for deg.

2

Topguy

Klassisk problemstilling, "size vs. specs".

I DPReview sin review av kameraet kan du jo se på detalj-nivået og sammenligne med andre kameraer, også DSLR.

Når er det du tar bilder ? Er det planlagt eller spontant ? Hvis du vet du kommer til å gå glipp av bilder fordi du ikke gadd å ta med en fotobag så er det et argument for å velge et kompaktkamera. Hvis du vet at du uansett har med deg utstyret når du er ute for å ta bilder så kan man jo velge en litt større rigg.

7k er ganske mye for et kompaktkamera men hvis DPReview er korrekt i sin mening om at dette kameraet produserer de beste bildene i kompakt-klassen så er det kanskje verdt det.

2

Lignende temaer

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Været

Været

Laster...