Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg kan veldig lite om forsterkere og høytalere og slikt så det er mulig jeg gjør helt feil, men det gjør ikke så mye i dette tilfellet.

Jeg fant en gammel Pioneer forsterker som jeg bestemte meg for å prøve sammen med et sett høytalere. Pioneeren har utgang for 4 høytalere fordelt på A og B. (ett spor av gangen) Det står noe sånt som: A, B Speaker impendance 6-16 ohm. Høytalerne er på 4 Ohm hver. Etter noen søk på nettet forsøkte jeg med disse og sørget for å holde volumet lavt nede.

Jeg plugger audio RCA til en gammel flatskjerm som jeg videre plugger en AUX kabel koblet til en mobil som spiller musikk. Jeg testet i ettertid høytalerne på et nyere anlegg som brukte 4 Ohm høytalere og de funket helt supert begge to.

Når jeg koblet til høytalerne, skrudde jeg mobilen på fullt, ignorerte TV lyden for nå og hadde forsterkeren på volum 0. Skrudde sakte opp volum på forsterkeren.

Det kom lyd i den ene høytaleren. Den er til tider klar, og til tider spraker den og det kommer ikke lyd i det hele tatt. Den er også unormalt høy for volumet den står på (ca. 0.2), veldig høyt for dette. Om jeg først skrur opp lyden, og så helt ned (av) kommer det fremdeles svak lyd utfra høytaleren. Forsøkte både A og B, lik oppførsel. Jeg kunne ikke helt finne ut hvilken variabel det var som gjorde at det sprakte.

Dette er en del av ett større anlegg, men bare forstrekeren jeg er interessert i.

Gjør jeg noe veldig galt her (sannsynelig) eller er forstrekeren ødelagt?

-pusur

1
17 svar

17 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

RickiBK

Gammel forsterker, mye støv og skitt i potensiometre og sånt (Volum, Balanse, Bass og Diskant)

Dårlig kontakt i vendere og slikt.

Kan anbefale deg en fyr jeg vet er dyktig på sånt gammelt utstyr.

2

pusur44017

Kan anbefale deg en fyr jeg vet er dyktig på sånt gammelt utstyr.

Takk, men har nærmest ingen interesse av å bruke penger på dette da jeg allerede har et musikkanlegg og egentlig bare trenger å vite om den virker eller ei fordi om den ikke virker kan den gå rett ut... Det virker logisk med støv med tanke på at jeg fant den på loftet... Mulig jeg averterer hele anlegget på finn gratis om noen henter det, kanskje noen kan ha bruk for det?

Ellers mottas videre forslag med takk, men utifra oppførselen tror jeg det er kasseringstid...

-pusur

1

RickiBK

Ellers

Legg den ut på finn for henting.

Vet det er mange som kan være interessert i å ta vare på slike eldre Pioneer

1

Speciale

Takk, men har nærmest ingen interesse av å bruke penger på dette da jeg allerede har et musikkanlegg og egentlig bare trenger å vite om den virker eller ei fordi om den ikke virker kan den gå rett ut

Jeg hadde for 15 år tilbake ett komplett Pioneer-anlegg fra 70-tallet, hvor jeg brukte forsterkeren selv, ettersom den bittelille saken klarte å dra store høyttalere utmerket. Så ble det støv i volumknappen, og det ble sånn jævla skurring.

Så ble til slutt forsterkeren liggende på låven, og hvor det ble av resten av anlegget er det ingen som vet. Så kom det en kar som skulle se på en bil som sto på låven, og han så tilfeldigvis den forsterkeren som lå der, og når han skulle betale for bilen, så sa han at den forsterkeren som lå der nedstøvet, var verdt mye mer enn det bilen var verdt.... Enden på visa var at han kjøpte forsterker istedet for bil... Hadde han spurt om han kunne fått med forsterker på kjøpet av bilen, så hadde han glatt fått ja, så godt det finnes noen ærlige sjeler. Hadde resten av anlegget vært der, så mente han at ved rett kjøper, og i 100% stand, så hadde det vært mulig å få over 100.000 kroner. Det kostet riktignok 18.000 i 1974 eller så, men det er mye gull der ute. For en prisantydning, så er Ebay fint. Priser i grønt har blitt solgt.

Selv har jeg begynt å lete etter gammelt sportsutstyr. Ett snowboard fra 1987 i grei stand, får man lett 5-6000 for, og det er gjerne slik som folk skal ha kastet...

1

Lignende temaer

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Været

Været

Laster...