Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Laminering av foto på treplate

Hei.

Si at jeg har et foto som skal på en 2-4cm tykk treplate som har målene 30x30cm. Hvordan laminerer jeg den? Hva kan jeg bruke/kjøpe? Lamineringsmaskiner som jeg søkte etter på internett er kun for papir. Treplaten med fotoet her er for tykk for slike maskiner.

1
7 svar

7 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

gjespe

Du har flere alternativer her - etter som hva du ønsker.

Du kan selvfølgelig få Japan Foto eller andre fotolabber til å kopiere bilde direkte på tre. Men da vil treverket synes gjennom bildet.

Har du en egen treplate du ønsker det på så laminerer du kun bildet og monterer det på treplaten. Eller tenker du å laminere inn en hel 4 cm treplate - ser ingen vits i det?

Du kan også benytte kapa plater - de er fra 3mm og med en eller tosidig lim - du bare tar av papiret og fester bildet. Den kan du jo lime rett på treplaten men da får du en liten kant kapa du ser i enden.

Er tanken din med treplate til å ha bilde inne eller utendørs? Det finnes også andre typer ala kapa som du kan printe rett på for utendørs.

2

-Cerberus-

Takk for svar gjespe!

Det er for et brettspill jeg designer som har flere moduler (3x3 treplater) som kan settes sammen på forskjellige måter. Så planen er å male/tegne territorium på hver modul, for å så fotografere eller kopiere de på hver sin plate så spillet kan settes sammen.

Greien er at det som er malt/tegnet må være herdet mot "wear and tear". Jeg ville helst laminere de fast i treverket og ikke måtte feste de på treplatene (siden alle 9 sidene skal være seamless når de er satt sammen) så kapa plater utgår vil jeg tro.

Edit: Tenkte at fotografering var beste metoden, så laminere. Men jeg vil helst ikke måtte feste de på ettersom overgangen kan se unaturlig ut.

1

Torotto

Edit: Tenkte at fotografering var beste metoden, så laminere. Men jeg vil helst ikke måtte feste de på ettersom overgangen kan se unaturlig ut.

Kanskje dette kan løse problemet ditt?

Slik gjøres det

2

gjespe

Greien er at det som er malt/tegnet må være herdet mot "wear and tear"

Kunne du ikke bare lakkere de i stede for å laminere?

1

Lignende temaer

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Været

Været

Laster...