Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Litt usikker på stativ til dette kameraet.

Er dette universielt slik at alle stativer stort sett skal passe til de fleste video kameraer? Har lite peiling på det der. Har funnet ut hvilket kamera jeg skal ha, men usikker på stativet om det vil funke på det kameraet.

Kameraet heter jvc quad proof hd gz-r415

Stativet jeg skal ha er et hama star 700 ef digital stativ.

Kansje noen her kan hjelpe om de går overens?:) Begge ligger på komplett.

1
10 svar

10 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Wizzard

Jeg kan starte med manfrotto stativet da. Helst unngå så mye vekt som mulig siden det blir endel spasering.

1

petterG

Helst unngå så mye vekt som mulig siden det blir endel spasering.

Dette er moroa med stativ: Når du bærer det rundt angrer du fordi du ikke kjøpte et lettere. Når du kommer frem og skal bruke det banner du fordi du ikke kjøpte et som er tyngre og stødigere...

2

Torotto

Dette er jo en liten og lett camcorder. Så da er spørsmålet om du skal ha det stående fritt eller om du ønsker å bruke det som støtte.

Da finnes det jo ulike monopods stativ som skulle være lette å bære og gi støtte nok.

Hama

Videocamera har jo billedstabilisering og andre krav en ett systemkamera og eksempelvis lange ekspoberingstider.

1

petterG

Stativet jeg skal ha er et hama star 700 ef digital stativ.

Å kjøpe det der er bortimot penger ut av vinduet. Det kan til nød brukes inne...

Jeg ville valgt et litt dyrere stativ, og helst et med krok under. Da kan du velge et forholdsvis lett stativ, og henge noe under når du trenger god stabilitet.

For eksempel noe slikt:

1

Wizzard

Tusen takk for infoen. Aldri vært borti stativer på det området før,hehe.

Men er enig. Jeg har no clue hva man skal legge i et stativ men jeg blir å filme i naturen med mye vær. De har et der som virker bedre til 800 kroner. Tenker det er bedre å kjøpe kvalitet når man først er igang.

Kan disse stativene også brukes på speilrefleks kameraer? Vurderer å kjøpe det i samme slengen.

Planen er å filme ute i naturen for så å lage musikk til og legge ut på you tube. Det jeg tenkte da er at det hadde vært fint med et 4k kamera. Der man virkelig får med alle små detaljer.Det blir dog endel dyrere men det er kansje verdt det?

1

BornOnThe4thOfJuly

Det er samme standard på alle kameraer.

Som nevnt i forrige innlegg så krever speilreflekskameraene mer av stativet enn filmkameraer. Særlig gjelder dette dersom du skal på med litt tyngre objektiver.

Dersom det er Manfrottostativet du mener så er det et bra stativ. Det er likevel blant mer entusiastiske speilrefleksbrukere å betrakte som et reisestativ. Virkelig gode stativ for speilrefleks med litt tyngre objektiver får man sjeldent til under 2000 kr.

Men det er selvsagt mye penger og du må egentlig spørre deg om du faktisk vil bruke kameraene så mye og i så krevende forhold at det er verdt den investeringen. Husk også i den vurderingen at stativene da gjerne runder 2 kg i vekt så de er noe mindre portable.

Dersom du ikke har tenkt til å gjøre filming og fotografering til en kjempestor hobby er jeg rimelig sikker på at du vil bli fornøyd med Manfrottostativet. Det håndterer helt greit et speilreflekskamera med teleobjektiver opp mot 300 mm.

Og skulle du bli veldig oppslukt i hobbyen så vil det uansett være et meget godt reisestativ selv om du muligens finner ut at du vil ha et dyrere og bedre stativ senere.

1

BornOnThe4thOfJuly

Kameraer og stativ går sammen da det er en standard festeskrue for alle stativer (som selges i dag) og feste i kameraene.

Ellers gjelder det for stativer at man får det man betaler for. Det stativet du nevner er forholdsvis lett og tåler dermed i mindre grad vind etc. Det er dog ikke sikkert at det betyr like mye dersom du kun skal bruke det for videokamera da de har større toleranse for litt risting enn stillbildekameraer.

Fordelen med lett stativ er selvsagt at det ikke er så mye å drasse med seg.

Antageligvis er dette et helt greit stativ for et videokamera for hobbyfilmere. Dog bør du være oppmerksom på høyden som ikke var spesielt imponerende på 125 cm.

Men igjen så er det fordeler og ulemper her også. Høyere høyde gir mer risting dersom det ikke medfølger mer tyngde og den mindre høyden er jo det som gjør stativet lett og lite i sammenleggbar form.

1

fargerik

Kameraer og stativ går sammen da det er en standard festeskrue for alle stativer (som selges i dag) og feste i kameraene.

Det må da ha vært standard lenge?

Mitt stativ er nesten 40 år gammelt, og de nye digitalkameraene vi har nå passer til det gamle stativet.

Slikt imponerer meg, jeg syns det er fantastisk.

1

petterG

Det må da ha vært standard lenge?

1/4" UNC er fortsatt dagens standard selv om det finnes en del større utstyr som bruker 3/8".

Jeg har koblingsplater til ett av mine stativ med både 1/4" og 3/8" skrue.

1

BornOnThe4thOfJuly

Etter hva jeg har forstått så må man tilbake til 1960-tallet for å finne noen annen festeløsning på stativer/kameraer.

Standarder er uansett bra for oss forbrukere. For bedriftene så hadde det vært best om man hadde klart å binde opp kundene til kun å kjøpe fra en bedrift. Men heldigvis jobbes det stadig for å etablere standardløsninger for ulike varer/løsninger.

1

Lignende temaer

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Været

Været

Laster...