Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Speilreflekskamera- en framtid ?

Mange store fotoprodusentene sliter økonomisk, og mye av årsaken er vel at mange tror at smarttelefoner tar like gode bilder. Og det er feil ifølge mange teststeder på nettet.

Jeg leser at store firmaer som f.eks Sony, Panasonic Lumix og Olympus satser sterkt på såkalte hybridkameraer.

Jeg har selv Nikon og Pentax speilrefleks,men må innrømme at de forholdsvis små hybridkameraene virker fristende. Spesielt Sony.

På lengre sikt; Adjø til speilreflekskamera ?

1
26 svar

26 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Wizzard

Sony har ihvertfall skjønt det og følger med på utviklingen. Virker som om Nikon og Canon rett og slett ligger noen år bak med tanke på integrering til data og nettverk på speilreflekskameraene. Dog, Nikon har noe på gang.

Uansett, kjøpte et videokamera fra sony som fullt ut støtter live sending via steam f.eks, og der man kan linke det til et annet kamera som vises i et mindre bilde på samme filmen. Kan også kobles direkte til wifi eller kjøre f.eks via bluetoth sammen med mobiltelefon. Nikon har noe tilsvarende men gudameg så treg softwaren er, men dog, de har iallefall noe på gang.

1

rogerns

4 år siden jeg kuttet ut speilrefleks, nå bruker jeg sony 6300, ok Olympus md- med 5 akset stabilisator som gjør at jeg kan ta blider med lukkertid ned til ett sekund på frihånd, neller bruke automatikken på Sony som smelter sammen 6 nattbilder uten bruk av stativ.

Har blitt nærmest avhengig av Oled søker som viser hvordan det virkelige bildet blir, og selvsagt bruker digitale kameraer mer strøm, men med ekstra batteri så klarer det 1000 bilder som burde holde for de aller fleste

1

Forfun

Var ute og tok action bilder av båter. Lå i en rib som kjørte i opp til 30 knop, av og til med mye sjø over båten. Mobilkamera hadde gitt veldig få brukbare bilder. Trenger moderat teleobjektiv. Finnes sikkert kompaktkamera som tåler vannsrøyt, jeg har det ikke. Mulighet til serieopptak også essensielt. Krav til bildekvalitet var forstørring opp til a1. Veldig greit med speilreflekskamera i de situasjonene.

Sist jeg brukte speilreflekskamera var ekstremsport i dårlig lys. Også eneste alternativet jeg hadde til ok bilder.

Naturbilder i ok lys til Facebook er mobilkamera blitt bra nok. Litt forstørring eller dårlig lys så bruker jeg ett lite kompaktkamera.

1

_roffe_

Trenger moderat teleobjektiv.

Selv kjøpte jeg et brukt Nikon 300mm f/2,8 ED (autofokus).. dog et uten VR men , ellers hadde det blitt økonomisk ruin.. Utrolig bra optikk i den kolossen.. Hadde funka dårlig i 30knop med litt sjøgang.. hehe...

1

Forfun

Nikon 300mm f/2,8 ED (autofokus

Brukte Canon 24-105f/4,0 på Canon 7d. 105mm på crop holder når vi kunne kjøre bajas i rib'en. Skulle vi unngått å forstyrre måtte vi økt avstanden, 70-200 hadde vært mer riktig. De fleste bildene var mellom 60 og 90 mm. Vanskelig å holde det stødig nok når ribben hoppet og spratt.

God optikk er gøy. Foto var en hobby, men tiden strekker ikke lenger til.

1

petterG

Spander en tusenlapp eller to på en 50mm f/1.8 og du vil oppleve en helt ny verden!

1

_roffe_

50mm f/1.4 mener du vel?

1

petterG

Nei, fordi f/1,8 er en billig inngang for å prøve(1150,- hos Elkjøp). En pent brukt 50mm f/1,8 finner du til 500,- på finn.no.

For en ny f/1.4 må du opp i 3300,-.

1

Torotto

Til cbx750f85.

Tror det her utkrystalliserer seg forskjeller mellom de, som kjøpte/kjøper ett systemkamera, med en levert standard linse.

Og de som sitter med linser for mange titalls kroner og skal ha ett nytt kamera til disse.

Denne typen som etterspør speilrefleks er opptatt av kvalitet på kamerahus og ikke antall .Men at det er vanntett, magnesium osv.

1

Torotto

Ikke antall megapixel. Falt ut.

1

cbx750f85

Du har nok helt rett i dette. Kjøpte ett godt objektiv etter hvert til den gamle 350-en. Og det gav ett godt løft til bildekvaliteten, og noe større zoom område... (hadde ikke mot til å forsøke fast objektiv...)

Men som beskrevet så følte jeg etter hvert at drasset ble for stort. Veldig greit å bruke når det var noen klare fotomuligheter, men gadd ikke drasse med på tur.

Og de du beskriver har foto som interesse, ikke bare få med seg noen gode minner på tur.

Kan være jeg ser om jeg kan finne ett brukt teleobjektiv som kan settes på "gammer'n" så jeg har ett alternativ der jeg regner med at det kan være slike behov, og det er greit å drasse med "ett tonn" med kamerautstyr....

1

orbixx

Du har nok helt rett i dette. Kjøpte ett godt objektiv etter hvert til den gamle 350-en. Og det gav ett godt løft til bildekvaliteten, og noe større zoom område... (hadde ikke mot til å forsøke fast objektiv...)

Så vidt jeg vet er fastobjektivene ofte av bedre kvalitet enn zoomer.

Mange kjøper et meget dyrt speilrefleks med det rimelige kitobjektivet. Og bruker ikke noe annet.

Da er det vel bedre å kjøpe et relativt rimelig kamerahus og plusse på med et fastobjektiv eller en zoom til noen tusenlapper?

I dag er de fleste speilrefleksene så bra at man vinner mest på ha et bra objektiv. Tror nå jeg.

De fleste av oss er ikke sportsfanatikere eller jakter på bilder av ulv, og trenger ikke kamerahus som tar 10-15 bilder pr. sekund.

Men all respekt for fotoproffene i skog og mark.

1

Lignende temaer

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Været

Været

Laster...