Nye VGD er lansert! Mer informasjon

2. div. kvinner avd. 4, 2008-09

Prøver oss med en tråd for denne avdelingen også, siden helge65 har sin fine tråd for avdelingen østpå. Serien er såvidt igang for noen av lagene, og her følger litt informasjon en kort presentasjon av lagene, med fjorårets plassering i parentes:

Tabell og siste/neste 10 kamper: http://www.handball.no/kamper.asp?AvdId=8353

Toppscorer: http://www.handball.no/topscore.asp?Sesong=0809&AvdId=8353&LagId=

"Tre lag i favorittsjiktet", artikkel om seriestarten fra Region Vest: http://www.handball.no/p1.asp?p=20451

ASKØY (10. plass) Har mistet stort sett hele laget fra i fjor, og bygget på nytt. Ser klart svekket ut, og går nok en tøff sesong i møte i bunnstriden. Rykker likevel ikke ned i en avdeling der mange lag fremstår svekket. Spillere som Stine Sandal og Lene Engelsen har rutine fra spill på høyere nivå, og blir nøkkelspillere i et lag som består av lokale ungjenter og eldre spillere som gjør comeback.

En liten artikkel i lokalavisa før sesongstart: http://www.askoyv.no/sport/ungdom-moter-erfaring-i-ahk/

BJØRNAR 2 (9. plass) Mange spillere er borte fra førstelagsstallen, og da er det naturlig at også andrelaget går en tøff sesong i møte. Kan fort bli en kandidat helt i bunnen, og åpnet sesongen svakt mot nyopprykkede Øygard.

GLOPPEN (2. plass i 3. divisjon) Sannsynligvis det svakeste av de nyopprykkede lagene, og nok et lag som må belage seg på en kamp mot nedrykk. Sliter med at mange spillere ikke bor på Sandane, men kun deltar på trening/kamp i helgene.

JOTUN (5. plass) Nevnt som en favoritt av mange, inkludert Nordicbet. Egne utsagn tyder derimot på et svekket lag, som nok ikke vil klare å ta opp kampen med de aller beste. Mye ansvar hviler på Marianne Øren. En plassering på øvre halvdel, omtrent som i fjor, bør være innen rekkevidde. Trener nok bedre enn mange, og tjener kanskje på det mot slutten?

KJØKKELVIK (6. plass) En annen av forhåndsfavorittene. Har en ganske stor stamme av spillere, som har spilt sammen noen år nå, og som etter sigende trener brukbart. Målvakt Totland, playmaker Iversen og kantspiller Teigland er nøkkelspillere og alle blant divisjonens beste på sine respektive plasser. Topp tre-lag.

Egne vurderinger før sesongstart: http://www.kjokkelvik.no/public/handball.aspx?pageid=574

NHHI (7. plass) Varierende sesong i fjor, der man overrasket mange i første halvdel av sesongen, men tok få poeng i andre halvdel med nøkkelspillere på utveksling. Altså slik det skal være for et studentlag... :-) Har som vanlig mistet noen sentrale spillere, men har også fått noen spennende nykommere. Svekket i forhold til (første halvdel) i fjor, og ender på nedre halvdel av tabellen, men legger minst tre-fire lag bak seg.

NORDNES (11. plass) Et av få lag som fremstår noe styrket, og som dermed bør kunne klatre bort fra den absolutte bunnstriden og opp til en plass rundt midten av tabellen.

OS (2. plass) Ville vært soleklart favoritt med det "gamle" laget, men har på cirka ett år mistet et helt førstelag med klassespillere (på dette nivået). Dermed er det opp til unge og uerfarne spillere fra egne rekker å forsvare gultrøyenes ære. Får det veldig tøft, men jeg tror Os unngår nedrykk. Sannsynligvis også et lag som trener bedre enn mange av konkurrentene i bunnen.

STORD (3. plass) Må finne seg i å være favoritt i avdelingen. Stiller omtrent som i fjor, da de som nyopprykket lag knep bronsemedaljen. Trener sannsynligvis bedre enn de fleste andre lagene.

TERTNES 2 (4. plass) Har mistet mange av jentene som var stammen på andrelaget i fjor, og erstattet dem med yngre jenter fra egen stall. Vil nok svinge i prestasjonene, men viste i seriepremieren at de kan tukte selv de antatte topplagene. I tillegg får vi nok se en og annen førstelagsspiller på dette laget.

ØYGARD (1. plass i 3. divisjon) Kjenner lite til dette nyopprykkede laget. Har sett bra ut så langt, med et sterkt resultat mot Bjørnar i cupen, og en solid seier mot Bjørnar 2 i serieåpningen. Dermed plasserer vi dem trygt midt på tabellen.

ÅRSTAD 2 (8. plass) Vil sikkert variere både mtp. spillergruppe og prestasjoner. Mener selv de har bedre og yngre mannskap enn i fjor, og bør ha mulighet til å havne på øvre halvdel.

Konklusjon: Jeg tror Stord vinner, med Kjøkkelvik som nærmeste (eneste?) utfordrer. Tertnes 2, Årstad 2 og Jotun følger i et slags toppsjikt etter det. Disse lagene har kanskje et bra høyestenivå, men er for ustabile til å melde seg helt på i toppen. Nordnes, Øygard, Askøy, NHHI og Os kaller vi for midt- og bunnsjiktet med Bjørnar 2 og Gloppen på de to siste plassene.

1
100 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Joey

14.03.2009 Gloppen - NHHI 28-33

14.03.2009 Kjøkkelvik 1 - Øygard 25-27

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...