Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Postenserien damer drita kjedelig neste år??

Larvik henter "Katja Hammerseng" + stortalentet Amanda Kurtovic.

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=589492

Jeg ser for meg en serie totalt blottet for spenning. Noe jeg ikke tror norsk håndball har godt av, dalende tilskuertall etc. Er redd LHK blir Østerikes svar på Hypo, men kan endelig ta steget helt øverst i CL.

Hvem drar for å se på et fullstendig overlegent Larvikslag i hjemlig serie??

1
83 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

MiaWallace

kibby: Men poenget er at Larvik henter de største stjernene/talentene og ribber dermed de andre klubbene for sine 'toppspillere'. Ja, det har ikke skjedd ofte, men det forekommer.

Medfører dette riktighet? Hvor spiller for eksempel:

- Arnhild Holmlimo

- Camilla Herrem

- Tonje Nøstvold

- Kari Aalvik Grimsbø

- Gøril Snorroeggen

- Marit Malm Frafjord

- Inga Berit Svestad

- Ida Alstad

- Siri Seglem

- Renate Urne

- Kamilla Sundmoen

- Anne Kjersti Suvdal

- Charlotte Mordal

- Jenne O Græsholt

- Gina Lorentsen

- Pernille Wibe

- Marthe Reinkind

- Randi Jørum Sulland

- Beina Riegelhuht

- Maja Jakobsen

- Guro Jakobsen

- Linn Marie Birkeland

- Christine Home

- Sakura Hauge

- Linn Gossé

- Tonje Løseth

- Veronica Kristiansen

- Guro Rundbråten

- Mari Marcussen

- Hanna Yttereng

- Stine Bredal Oftedal

- Linn Marie Birkeland

- Marte Holand Pettersen

- Sanna Pettersen

- Susann Iren Hall

- Silje Katrine Svendsen

- Jeanette Haga Holgersen

kibby: I tillegg henter de hjem 'alle' proffene fra Danmark.

Medfører dette riktighet? Hvor spiller for eksempel

- Else-Marthe Sørlie-Lybekk

- Kari-Anne Henriksen

- Hanne Halén

- Ragnhild Aamodt

- Anette Hovind Johansen

- Marianne Rokne

- Lene Tønnesen

- Sølvi Hylleset

- Maren Villabø

- Kjersti Bekk

- Trine Fjelde Olsen

- Heidi Tjugum

- Jeanette Nilsen

kibby: Men hva med Tertnes og Nordstrand? Spillere som går dit/spiller der blir oversett av landslagsledelsen gang på gang og 'talentene' går til Larvik for bli landslagsaktuelle

- Hvis du mener dette medfører riktighet, så er da dette en kritikk du heller får rette til landslagsledelsen, ikke til Larvik. Personlig synes jeg Byåsen har vært godt representert på landslaget de siste årene også.

kibby: Som du selv har skrevet flere ganger burde Larvik ha klart å vinne CL med den troppen Gjekstad/Bøhn har disponert de siste 6-7 sesongene. Likevel har de 'gått på trynet' gang på gang (uten å vinne, aldri kommet til finalen). Er du plutselig uenig i dine egne uttalelser?

- Det er derfor jeg ønsker at du definerer hva det vil si å ’går på trynet igjen’ for jeg har absolutt skrevet mange ganger at Larvik har floppet i CL med Karl-Erik Bøhn som trener når de ikke har greid å gå videre fra gruppespillet med den troppen de har hatt, men jeg har aldri skrevet at de burde ha vunnet CL eller kommet til finalen med det laget de har disponert de siste 6-7 årene. Til det er toppen i Europa vært overlegene i dobbel dekning med klassespillere på samtlige plasser og et økonomisk budsjett som Larvik ikke har vært i nærheten av, men jeg elsker at de har jobbet knallhardt for å skaffe seg flere sponsorer og forbedret økonomien sin, sånn at en finaleplass vil være realistisk snart (synes finaleplass i 2011 eller 2012 kan være en realistisk målsetning nå). De siste 3-4 årene har budsjettet gått fra: 12,5 mill. til 14-15 mill og målet er vel: 20-25 mill. Viborg har vel hatt et på ca. 60 mill for bare damelagt. Så, hvis du mener de har ”gått på trynet/floppet” fordi de ikke har vunnet CL og årets semifinale er vi uenige, men hvis det hadde bunnet i og gått videre fra gruppespillet, hadde vi vært enige.

kibby: Njård f.eks var altfor avhengig av Nora Mørk og rykket ned uten henne. Du tror Nordstrand kan kjempe om 2.plass neste sesong, vel... jeg tror de fort kan rykke ned. Tapet av f.eks Amanda Kurtovic kan fort bli for stort.

- Kan ikke huske du skrev noe om dette når Byåsen hentet Stavangerjentene Camilla Herrem og Tonje Nøstvold fra Sola (de rykket jo ned). Denne bekymringen over at Larvik har hentet Amanda Kurtovic, noe som vil føre til at NIF ikke kan kjempe om 2. plassen, men om nedrykk i stedet, derimot ikke et ord igjen om at Byåsen har hentet Maja Jakobsen fra Storhamar, de (SIL) kan godt være med å kjempe i toppen. Hvordan vil for eksempel Selbu klare seg etter at Valerie Putans tok med seg de største landslagstalentene fra Selbu og over til Byåsen (Hanna Yttereng, Trine Kambuås og Guro Rundsbråten)? Tertnes hentet Linn Gossé fra Stabekk, mens Nordstrand hentet Randi Jørum Sulland fra Stabekk. Begge disse to har vært i landslagsdiskusjonen en stund nå. Kan ikke se at Larvik operer på noen som helst annen måte, enn f.eks. Byåsen, Tertnes og Nordstrand.

-----------------------------------------------------

Jeg har vært kritisk til hvordan Larvik har disponert keeperplassen i flere å, og aller mest fordi jeg tror Larvik selv har tapt på dette. I tillegg så tror jeg de glatt kunne ventet et år eller to før de hentet Thea Mørk, men nå er det jo hun som ville til Larvik nå, selv om hun vet at Kari-Mette Johansen og Sara Breistøl er under kontrakt. I tillegg håper jeg de leier ut Amanda Kurtovic til Byåsen, siden Larvik hentet tilbake Linn-Kristin Riegelhuth etter at FCK gikk dukken.

4

MiaWallace

Jeg ser for meg en serie totalt blottet for spenning. Noe jeg ikke tror norsk håndball har godt av, dalende tilskuertall etc. Er redd LHK blir Østerikes svar på Hypo, men kan endelig ta steget helt øverst i CL.

Postenliga damer har vært kjedelig ang hvem som vinner 1. plassen i en årrekke, intet nytt der neste år heller. Derimot kan det på flere år bli litt spenning om 2. plassen (CL kvalikkplass) i neste års serie, men dessverre ikke fordi de andre lagene bak Byåsen har blitt så mye bedre, men fordi Byåsen ser ut til å bli noe svekket i avgangen til Marit Malm Frafjord, Vigdis Hårsaker og Kari Aalvik Grimsbø. (Storhamar, Tertens og Nordstrand kan alle utfordre Byåsen om 2. plassen som har vært beslaglagt av Byåsen siden 2004/05).

MEN leser man igjennom stort sett alle tråder som omhandler Larvik her, så ser man jo at det er det folket tydeligvis ønsker da, at de beste skal bli mye dårligere sånn at de enda dårligere lagene også kan vinne litt (eller er det bare for Larvik dette gleder?)…

Den norske eliteserien for damer ligger flere hakk bak den danske, tyske, ungarske og russiske (å nei, fordelt Larvik sin tropp på 15-16 spillere ville ikke forandret stort på det) derfor er det helt fantastisk at Larvik gjør det de kan for å henge med i CL, der hvor den beste klubbhåndballen i Europa blir spilt, sånn at vi i det minste får gode TV kamper med et norsk klubblag som kan spille jevnt med de beste i Europa!

En annen ting, skulle Larvik faktisk klare å vinne CL vil det åpne opp for enda en CL kvalikkplass, hvor vi da kan ha med 3 lag i den beste turneringen i Europa, noe som vil gjøre det mer attraktivt å faktisk spille for andre klubblag i Norge enn nettopp Larvik og Byåsen. I CL er det også gode penger å hente, i motsetning til CWC og EHF-Cupen.

3

kibby

(Storhamar, Tertens og Nordstrand kan alle utfordre Byåsen om 2. plassen som har vært beslaglagt av Byåsen siden 2004/05)

Nordstrand? Uten Kurtovic? Neppe. Tertnes og Storhamar? Så absolutt.

1

kibby

En annen ting, skulle Larvik faktisk klare å vinne CL vil det åpne opp for enda en CL kvalikkplass, hvor vi da kan ha med 3 lag i den beste turneringen i Europa, noe som vil gjøre det mer attraktivt å faktisk spille for andre klubblag i Norge enn nettopp Larvik og Byåsen. I CL er det også gode penger å hente, i motsetning til CWC og EHF-Cupen.

Og skulle Larvik faktisk prestere å 'gå på trynet igjen' i CL vil denne innhentingen av klassespillere ikke bare ødelegge og begrave norsk klubbhåndball på kvinnesiden for godt, men også vise Europa at Larvik er og blir en flopp i CL - igjen. Jeg håper virkelig LHK faller for egen felle, skaper mistrivsel blant spillerne i mangel på spilletid og driter seg ut i CL igjen. Når de handler på den måten de har gjort kan det umulig være bra i lengden. Allerede glemt BSK, Mia?

Jeg syns synd på spillere som Tine Stange, Sara Breistøl/Thea Mørk og en av de venstrehendte som garantert ikke får mye spilletid 'når det gjelder'. Bare se i år hvor lite spilletid spillere som Tervel, Narvesen og Iversen har fått i enkelte kamper i år. Ikke minst i CL.

1

MiaWallace

Og skulle Larvik faktisk prestere å 'gå på trynet igjen' i CL vil denne innhentingen av klassespillere ikke bare ødelegge og begrave norsk klubbhåndball på kvinnesiden for godt, men også vise Europa at Larvik er og blir en flopp i CL - igjen. Jeg håper virkelig LHK faller for egen felle, skaper mistrivsel blant spillerne i mangel på spilletid og driter seg ut i CL igjen. Når de handler på den måten de har gjort kan det umulig være bra i lengden

Kan du definere hva 'gå på trynet igjen' er for noe? Ikke vinne CL? Ikke spille finale? Ikke videre fra mellomspillet? Ikke videre fra gruppespillet? Hvem sammenligner du Larvik med i denne uttalelsen?

Ser du på både lagene og budsjettene som Viborg, Slagelse/FCK, Zvezda, Hypo, Györi og Krim (de hadde vel et lite opphold på 3 år) har operert med i en årrekke nå, så er ikke Larvik i nærheten av verken budsjettene deres eller dobbelt dekning med klassespillere på samtlige plasser, men istedenfor å holde på med denne patetiske sutringen som enkelte i norsk eliteseriehåndball gjør, har faktisk aldri hørt sutring fra Larvik-leieren om at Viborg, Slagelse/FCK, Zvezda, Hypo & co er så mye rikere og har så mye større stall med dobbel dekning sammenlignet med dem osv. så jobber de på og forbedrer seg sesong for sesong. Både økonomisk og neste sesong vil spillerstallen også bli det. Det er bare tull og udyktighet som hindrer andre klubber fra å gjøre det samme som Larvik i Norge. Larvik hadde et budsjett på 14-15 mill i årets sesong, året før der igjen var det på 12,5 mill. Tertnes hadde et budsjett på 6 mill. i 2009/10 (men i en så stor by som Bergen har de langt større muligheter, enn i Larvik). Hvorfor kan ikke de andre norske klubbene skaffe seg kompetanse i ledelse? Hvorfor kan ikke de beholde spillerne sine? Hvilke norske eliteserielag har Larvik ødelagt for? Har Larvik hentet flere eliteseriespillere fra rivaliserende klubber sammenlignet med Nordstrand, Byåsen og Tertnes? Neppe!

Morsomt å lese uttalelser fra Byåsen: Vi krever å få Leganger fordi Larvik bla bla bla, sutre sutre sutre, derimot virker det som at de ikke evner å fatte og begripe selv at - jo, du blir faktisk svekket som lag når du ikke klarer å holde på landslagspillerne dine, men sender de av gårde gratis til Danmark! (I tillegg ønsker jo Snorroeggen seg vekk og til Danmark også, mens Herrem hintet jo om at hun faktisk ønsket å bli hentet av nettopp Larvik). http://www.adressa.no/sport/handball/article1269791.ece

2

MiaWallace

Jeg syns synd på spillere som Tine Stange, Sara Breistøl/Thea Mørk

Synes synd på? Herre Gud, dette er topplaget i eliteserien, ikke turbussen til bestemora di og venninnenne hennes. Det er kun dameidrett som blir omtalt på denne måten. Synes du synd på alle som sitter på benken i Rosenborg også? Hvorfor i all verden synes du synd på de? Har de ikke valgt dette av egen fri vilje? Tine Stange forlenget jo kontrakten sin bare få timer etter at Gro & Katja signerte for Larvik ... hvorfor tror du hun gjorde det?

1

LiverpoolKenneth

En annen ting, skulle Larvik faktisk klare å vinne CL vil det åpne opp for enda en CL kvalikkplass, hvor vi da kan ha med 3 lag i den beste turneringen i Europa, noe som vil gjøre det mer attraktivt å faktisk spille for andre klubblag i Norge enn nettopp Larvik og Byåsen. I CL er det også gode penger å hente, i motsetning til CWC og EHF-Cupen.

Dette var interessant! Jeg var ikke klar over at Norge kan få en ekstra plass til Champions League. Dette gjør det jo enda mer interessant å spille i Norge.

1

radier3002

Helt uenig. Klart mange har lyst til å se Katja/Gro, og trolig verdens beste klubblag neste sesong.

Som jeg har skrevet før, ødela RBK norsk fotball når de vant serien 10+ år på rad? LHK går foran og viser vei, kan dette være foregangsklubben som kan løfte den norske serien opp på dansk nivå etterhvert? Det synes jeg er en mer riktig vinkling, isteden for denne negative sytingen.

2

Liberite1

Helt uenig. Klart mange har lyst til å se Katja/Gro, og trolig verdens beste klubblag neste sesong.

Godt mulig. Svaret får vi vel om noen mnd/år:)

Og det må være lov å sette spørsmålstegn ved sunnheten for norsk håndball uten at du må pipe om negativ sutring!

1

radier3002

Det har vært mye negativ syting, som jeg skrev. Fra Kjersti Grini og mange her inne. Jeg etterlyser en vilje til å følge LHK, en optimistisk holdning, om det virkelig er fremtiden til norsk håndball dere er opptatt av. Eller skal vi forbli et land med en middelmådig hjemlig serie som mister alle de gode spillere til utlandet? Det er et paradoks at en av verdens beste damehåndballnasjoner ikke har bedre klubblag enn vi har.

2

clavin

Som jeg har skrevet før, ødela RBK norsk fotball når de vant serien 10+ år på rad?

Hvorvidt det var ødeleggende for interessen at RBK var så suverene kan diskuteres (det er mange momenter inni bildet her). Det som er et faktum er likevel at til og med de beste RBK-utgavene tapte av og til. Larvik derimot har vel ikke tapt en seriekamp på mangfoldige år, og med unntak av mot Byåsen blir det vel 10-20 målseirei hver eneste kamp.

Hvorfor noen gidder å møte opp for å se kamper totalt uten spenningsmoment er utenfor min fatteevne.

1

radier3002

Hvorfor noen gidder å møte opp for å se kamper totalt uten spenningsmoment er utenfor min fatteevne.

For å se topp håndball, kanskje? Ullevål er ikke tom om Italia, Argentina, Spania eller Brasil kommer på besøk......

1

MiaWallace

Ja, BSK jobbet bra i den perioden du nevner (1990-1995), det er etter alt tullet i 1997 (Goksør, Grini, Kvitsand og Tjugums avgang) jeg sikter til. Hvor BSK ga Anja frie tøyler til å gjøre det hun ville med klubben. Senere har vi sett det samme i Slagelse og det ser skremmende likt ut i FCK nå for tiden også. Vet at Anja også var i BSK i 1991/1992 (1 sesong, før hun reiste til Tyskland), men det er etter at hun kom tilbake i 1996, skapte kvalme så flere av de norske landslagspillerne fikk nok og reiste fra klubben i 1997 jeg sikter til.

1

Felix_25

Vet at Anja også var i BSK i 1991/1992 (1 sesong, før hun reiste til Tyskland), men det er etter at hun kom tilbake i 1996, skapte kvalme så flere av de norske landslagspillerne fikk nok og reiste fra klubben i 1997 jeg sikter til.

Jeg har faktisk noen kamper fra 1992/1993 sesongen på video og Anja er allerede da en skikkelig urokråke og rett og slett ufyselig mot motstanderne og dommerne. Var sikkert en kjempeutfordring og spille på samme lag som henne i perioder, så jeg skjønner godt at Susann Goksør tok til mot og sa ifra.. bare så synd at Frode Kyvåg ødela ved og signere en ny kontrakt med Anja. Hadde Anja reist så tror jeg BSK hadde beholdt sitt lag og vært med i toppen i mange år.

2

MiaWallace

Det var jo det som var meningen, BSK holdt pressekonferanse i april (?) 1997, med Kyvåg, Andersen, kaptein Goksør og visekaptein Grini. Der ble det bekreftet at pga. store samarbeidsproblemer mellom Anja og de andre spillerne (bl.a. Goksør) skulle Anja forlate klubben ved sesongslutt. Goksør hadde kommet med et klart ultimatum, henne eller meg. Frode Kyvåg fortalte at valget falt på Goksør, hun hadde vært i BSK hele livet, vært med å bygget opp BSK, hun var også ’gromjenta’ hans etc. Han snakket også stort om Anja (Anja stormet gråtende ut av presse konferansen) som ble holdt i Ekebærghallen. BSK spilte ferdig sesongen med hele laget sitt, men etter sesongslutt skulle Anja holde en All-star baskekamp i Ekeberghallen. Hun og Goksør kom løpende hånd i hånd inn på banen for å avslutte samarbeidet som venner. Dette fikk imidlertid BSK, deres ledere og Kyvåg til å tro at de to kunne fortsette samarbeidet, og bak ryggen på Goksør så forlenget de kontrakten med Anja. Dette fikk de fleste landslagspilleren i klubben til rase og forlate BSK. Goksør til Nordstrand i 1997, Grini til Tertnes i 1997, Kvitsand til Byåsen i 1997 og Tjugum til Viborg i 1997 (Camilla Andersen til FIF i 1997, de to gjorde det også slutt med hverandre under denne tiden, men har samarbeidet godt senere. At Camilla reiste var det nok flere grunner til). Frode Kyvåg ga så Anja frie tøyler.Alt ble så til de grader patetisk i BSK. Jeg var å så en BSK kamp i Fjellhallen (tror det var en E-Cup kamp) og da hadde Anja med seg tre store livvakter med svarte frakker for å ’skjerme’ henne mot fansen (eller rettere sagt så sto de å jaget vekk småunger som skulle ha en autograf). Herre Gud!

BTW, husker også at Anja & Grini begynte å sloss på sidelinjen v/ innbytterbenken under en håndballkamp. Ha-ha-ha, det var tider...

1

Felix_25

Skal Vigdis Hårsaker spiller for Byåsen også neste sesong, eller legger hun opp? Synes det er synd hvis hun gjør det... har har fremdeles kvaliteter som Byåsen kan dra nytte, spesielt rutinen.

Vil Else Marthe S. Lybekk ta enda en sesong i Nordstrand?

1

MiaWallace

Vil Else Marthe S. Lybekk ta enda en sesong i Nordstrand?

Hun har ikke fått noe tilbud fra Nordstrand:

http://www.noblad.no/sport/flaut-av-nordstrand-1.5192750

Amanda Kurtovic forsvinner til Larvik etter denne sesongen. Veteranene Jeanette Nilsen (37) og Else-Marthe Sørlie Lybekk vet ikke om de blir med Nordstrand videre. – Vi har ikke fått noe tilbud fra klubben ennå, forteller de.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...