Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Postenserien damer drita kjedelig neste år??

Larvik henter "Katja Hammerseng" + stortalentet Amanda Kurtovic.

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=589492

Jeg ser for meg en serie totalt blottet for spenning. Noe jeg ikke tror norsk håndball har godt av, dalende tilskuertall etc. Er redd LHK blir Østerikes svar på Hypo, men kan endelig ta steget helt øverst i CL.

Hvem drar for å se på et fullstendig overlegent Larvikslag i hjemlig serie??

1
83 kommentarer

radier3002

Det har vært mye negativ syting, som jeg skrev. Fra Kjersti Grini og mange her inne. Jeg etterlyser en vilje til å følge LHK, en optimistisk holdning, om det virkelig er fremtiden til norsk håndball dere er opptatt av. Eller skal vi forbli et land med en middelmådig hjemlig serie som mister alle de gode spillere til utlandet? Det er et paradoks at en av verdens beste damehåndballnasjoner ikke har bedre klubblag enn vi har.

2

kibby

Jeg etterlyser en vilje til å følge LHK, en optimistisk holdning, om det virkelig er fremtiden til norsk håndball dere er opptatt av.

Tja...du etterlyser en vilje? Byåsen har lenge jaktet på Kurtovic, men endte opp i Larvik. Larvik har hentet "hjem" Løke, Hammerseng og Nyberg fra Danmark, fordi de har et bedre tilbud både sportslig og økonomisk enn de fleste andre eliteserieklubbene i Norge. Det handler ikke om vilje. Og med de "lokale" talentene i Larvik; Iversen og Narvesen for å nevne to. Ellen Marie Folkvord og Janne Klevstad tok til fornuften og forlot klubben i rett tid. Med Mørk, Kurtovic og Sulland må nok Narvesen se langt etter en plass i 14-mannstroppen. Andre klubber, har som nevnt, ikke midler til å hente "hjem" stjerner, så de prøver heller å hente talenter fra andre norske klubber (noe jeg heller ikke syns noe om). Mange av klubbene mislykkes der (fordi de fleste velger Larvik; Stange (Ramnes), Riegelhuth (Furuset), Kristiansen (Fjellhammer), Johansen (Skjeberg), Sulland (Stabæk), Kurtovic (Nordstrand), Heieraas (Lunner). De fleste av disse ble hentet i relativt ung alder). Unntaket er Nora Mørk som gikk til Larvik fra BSK via Aalborg og Njård. Når de andre klubbene i eliteserien mislykkes å både hente "hjem" stjerner OG hente talenter fra andre klubber, ser man selv det blir vanskelig. Det står ikke på vilja.

2

Joey

Med Mørk, Kurtovic og Sulland må nok Narvesen se langt etter en plass i 14-mannstroppen.

Var en eller annen nettavis som skrev at Narvesen sannsynlig var ferdig i klubben. Ellers skriver VG i dag at Larvik ønsker seg en eller to spillere til, og at Emily Stang Sando har gitt beskjed om at hun ikke fortsetter i klubben.

1

Lance-Franz

Må rette litt på Kibby som sa: "-Og med de "lokale" talentene i Larvik; Iversen og Narvesen for å nevne to."

De er vel begge to fra området: Drammen/Buskerud. Og har fortid i Konnerud og Lier, og spilte også 1 divisjon for Drammen for 3 år siden ???

De er like lokale i Larvik som resten av laget..

1

Liberite1

Det er et paradoks at en av verdens beste damehåndballnasjoner ikke har bedre klubblag enn vi har.

Vi hadde vel verdens beste serie for noen år siden. Det gikk vel ikke så bra over tid?

Jeg ser fordelen med stjernespillere og en etterlengtet CL-seier, helt klart. Men er mer bekymret for om folk vil valfarte til hallene for å se 15-25 målstap/seire i den hjemlige ligaen.

Sammenligningen RBK LHK synes jeg blir litt feil. Blir som å sammenligne curling og ishockey...;)

1

radier3002

1. Vi får vel ta læring av hva vi gjorde feil før, eller hva? Jeg har ikke sagt at vi skal ha verdens beste serie, men den bør være bedre enn i dag. Nå er det jo bare ett eller i høyden to lag som er interessante for de som ønsker å satse (derfor går Kurtovic og Mørk til LHK, f.eks.). Resten havner i utlandet.

2. Jeg tror at folk vil møte opp for å se Katja, Gro og resten av stjernegjengen når de viser at de er et topplag. Det er en del som går for å se god håndball, ikke bare for å se om deres lag skal vinne.

3. Skjønner ikke hva som er galt med min sammenlikning LHK/RBK, og ennå mindre etter den siste setningen din. Det har ikke med type idrett å gjøre, men hva som skjer når et lag er så dominerende som RBK var, og LHK etter en dels mening kommer til å bli. Fotballen ble ikke skadelidende av at ett lag vant serien 13 sesonger på rad.

1

MiaWallace

Vi hadde vel verdens beste serie for noen år siden. Det gikk vel ikke så bra over tid?

Norge har vel aldri hatt verdens beste serie/liga, ei heller på 90-tallet. Helt merkelig hvordan folk liksom husker denne perioden. Tilskuertallene fra sesong 1995/96 og til i dag har ligget ute på VG sine håndball nett-sider frem til ca. desember 2009 og for de som faktisk gadd å lese igjennom kamprapportene kunne vel se at BSK så å si aldri har hatt det samme tilskuertallet som Larvik.

Larvik dro flest tilskuere da og det gjør det fortsatt!

1

kibby

Det er et paradoks at en av verdens beste damehåndballnasjoner ikke har bedre klubblag enn vi har.

Tuller du? Har du sett på klubblagene til andre verdensnasjoner i håndball? De har kanskje to-tre solide lag som holder et brukbart nivå.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...