Håndball

StevieY-

Hergeirsson i fem nye år

Thorir Hergeirsson (47) har selv ikke fått tilbudet. Men håndballpresidenten feier all tvil til side: Islendingen blir norsk landslagssjef i fem år til.

- Jeg dypt imponert over hvordan Hergeirsson tenker, jobber og uttaler seg.

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10038662

Riktig å holde fast på de prinsippene som har gitt oss utrolig suksess også i fem nye år, eller på tide med nye koster?

1
29 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vi trenger å tenke annerledes

Hvorfor trenger vi det? Hva er det som er feil med dagens situasjon? Hva er målsetningen til landslaget? Hvor mener du dagens ledelse feiler? Hva kan en ny ledelse bidra med?

Å være annerledes bare for å være annerledes er ganske meningsløst.

3
StevieY- [sitat…] Hvorfor trenger vi det? Hva er det som er feil med dagens situasjon? Hva er målsetningen til landslaget? Hvor mener du dagens ledelse feiler? Hva kan en ny ledelse bidra m...

Jeg skal gi Thorir en sjanse t.o.m det forestående VMet.

Jeg syns vi trenger å tenke annerledes på mange områder, da det fortsatt er spillestil/lag i Breivik-mønsteret. Forsvarsspillet er nå en ting, men hvordan kan vi utvikle oss i angrep og få det beste ut av flere samtidig? Angrepet er der Norge har slitt i årevis, også under Breivik.

Tenke en kamp av gangen-filosofien: Helt greit.

En annen ting kan f.eks være å vrake såkalte veteraner som ikke leverer og la unge sultne jenter få sjansen (slik STJ gjorde i sin tid) og slutte med disse klippekortene (mange av jentene trenger en wake-up call som Breivang fikk i sommer).

Uten Gro stopper Norge, sier mange. Og det er også faktum under Hergeirsson. Så gjenstår det å se hvordan det går i VM. Gull blir det ikke, men det er lov å håpe på medalje.

Tror det hadde vært sunt for norsk håndball å få inn noen som ikke tenker som Hergeirsson/Breivik/Högdahl. En ny ledelse kan bidra til en annen spillestil, og vise at alle fortjener en sjanse til å vise og bevise hva de er gode på.

Dette er da min personlige mening, så nå vil jeg ikke uttale meg mer om denne saken.

2
kibby Jeg skal gi Thorir en sjanse t.o.m det forestående VMet. Jeg syns vi trenger å tenke annerledes på mange områder, da det fortsatt er spillestil/lag i Breivik-mønsteret. Forsvarsspi...

Uten Gro stopper Norge, sier mange. Og det er også faktum under Hergeirsson. Så gjenstår det å se hvordan det går i VM. Gull blir det ikke, men det er lov å håpe på medalje.

Jeg tror du trenger en wake-up call også. Vi vant EM i 2008 uten Gro. Vi stoppet ikke uten Gro. Og nå får vi tilbake Lunde Borgersen. Vi har lov til å tenke på gull, ganske enkelt fordi at vi er gode nok til å ta gullet så lenge vi er skadefrie og i form.

Det er sant som du sier, at forandring kan være bra selv om vi har verdens beste landslag. Ny spillestil kan absolutt være sunt. Når det er sagt, så er Hergeirsson riktig for Norge per i dag, og det kan være at han er det frem til og med OL i 2016.

Angrepsmessig kan vi slite noe, men samtidig tar det litt tid å bygge opp nytt spillsystem. Hergeirsson er i gang med å bygge opp spill. Det så vi under EM i desember hvor Hammerseng ble en mer utpreget skytter fra distanse. Hun skjøt noe mer enn hun har gjort tidligere, og det kan vi også se paralellt i Larvik. Spillet er blitt mer satt opp fra sidebackene og åpnet opp i motstanders midtforsvar. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg i World cup.

1

Fint med langsiktighet. Vi får nok et generasjonsskifte foran EM-2012 som vi er kvalifisert for. Blir spennende å se hvordan han takler jobben med å bygge opp et nytt lag.

1
feiekost [sitat…] Jeg tror du trenger en wake-up call også. Vi vant EM i 2008 uten Gro. Vi stoppet ikke uten Gro. Og nå får vi tilbake Lunde Borgersen. Vi har lov til å tenke på gull, gansk...

Jeg tror du trenger en wake-up call også. Vi vant EM i 2008 uten Gro. Vi stoppet ikke uten Gro. Og nå får vi tilbake Lunde Borgersen.

Tror du må lese en gang til før du siterer folk :) Hergeirsson trente ikke laget i EM 2008. Dessuten mener ikke jeg at Norge stopper uten Gro.

1
StevieY- [sitat…] Hvorfor trenger vi det? Hva er det som er feil med dagens situasjon? Hva er målsetningen til landslaget? Hvor mener du dagens ledelse feiler? Hva kan en ny ledelse bidra m...

Å være annerledes bare for å være annerledes er ganske meningsløst

Helt enig. Man kan mene hva man vil om både lederstil, spillestil og disponeringer, men resultatene til Kvinnelandslaget de siste 10-15 årene kan ingen ta fra dem. Den internasjonale konkurransen er selvsagt en faktor, men kontiniutet rundt en ledelsesfilosofi er åpenbart en bærende kraft. På kvinnesiden har man i mange år vært flinke til å tenke helhetlig og dermed dra en rød tråd fra yngre landslag og opp til senior. Dette har gitt resultater over tid.

1
kibby [sitat…] På tide med nye koster.

Haha, noen har gitt beskjed til VGD at mitt innlegg var upassende/spam.

Syns det er ganske ironisk når jeg kun svarte på temaet, og i tillegg er en av få "faste" debattanter her som faktisk turte å si min mening om Hergeirsson.

Janteloven lenge leve.

2
kibby Haha, noen har gitt beskjed til VGD at mitt innlegg var upassende/spam. Syns det er ganske ironisk når jeg kun svarte på temaet, og i tillegg er en av få "faste" debattanter her so...

og i tillegg er en av få "faste" debattanter her som faktisk turte å si min mening om Hergeirsson

Vi andre sa også vår mening.. :D Selvom vi ikke hadde samme mening som deg, så ikke tro vi ikke sa hva vi mente :D

Ps. Tror aldri jeg har fått slettet et innlegg her på VGD-håndball Trodde ikke MOD var innom håndballforumet en gang for å slette når man ser hva de spyr ut på norsk/internasjonal-politikk og ikke minst rasistforumet.. haha

2

Jeg skjønner begge parter.

Etter 17 år med to trenere som har en lik filosofi vil det være spennende med nye krefter og impulser. Samtidig er det i seg selv ingen grunn til å forandre trener. Hergeirsson har gjort en veldig bra jobb så langt, og viser at han er rett mann til jobben. Så lenge Norge holder seg i verdenstoppen, og han fortsatt ønsker å beholde jobben, sitter han veldig trygt.

1

Lignende innlegg

Laster...