Håndball

kibby

*** HÅNDBALL-VM SERBIA*** [hovedtråd]

**** Håndball-VM for kvinner 2013 **\

Håndball-VM for kvinner arrangeres i Serbia fra 6. – 22.desember. Norge er regjerende VM-mester, etter 32-24 mot Frankrike i VM-finalen i Brasil i 2011.

24 lag er fordelt på fire grupper med seks lag i hver gruppe. De fire beste i hver gruppe går videre til åttendedelsfinale, hvor gruppe A og B møtes, og C og D møtes. Nr. 1 møter nr. 4, nr. 2 møter nr. 3 osv. Lagene som ikke går videre til sluttspill møtes i President's Cup.

Her er en oversikt over gruppene, og lagets beste resultat i VM gjennom tidene. Oversikt over hvordan lagene kvalifiserte seg til mesterskapet skal (etter hvert) finnes her.

Gruppe A: 1) Montenegro - Beste resultat: Nr.10 - 2011 2) Nederland - Beste resultat: Nr.5 - 2005 3) Kongo - Beste resultat: Nr.12 - 1982 4) Sør-Korea - Beste resultat: Nr.1 - 1995 5) Frankrike - Beste resultat: Nr.1 - 2003 6) Den Dominikanske Republikk - Beste resultat: Nr.22 - 2007

Gruppe B: 1) Danmark - Beste resultat: Nr.1 - 1997 2) Brasil - Beste resultat: Nr.5 - 2011 3) Serbia - Beste resultat: Debutant (som Serbia) 4) Japan - Beste resultat: Nr.7 - 1965 (nyere tid: Nr.14 - 2011) 5) Kina - Beste resultat: Nr.8 - 1990 6) Algerie - Beste resultat: Nr.11 - 1978

Gruppe C: 1) Norge - Beste resultat: Nr.1 - 1999, 2011 2) Polen - Beste resultat: Nr.5 - 1973 (nyere tid: Nr.8 - 1997) 3) Angola - Beste resultat: Nr.7 - 2007 4) Spania - Beste resultat: Nr.3 - 2011 5) Argentina - Beste resultat: Nr.19 - 2009 6) Paraguay** - Beste resultat: Nr.23 - 2007

Gruppe D: 1) Ungarn - Beste resultat: Nr.1 - 1965 (nyere tid: Nr.2 - 2003) 2) Tyskland - Beste resultat: Nr.1 - 1993 3) Romania - Beste resultat: Nr.1 - 1962 (nyere tid: Nr.2 - 2005) 4) Tsjekkia - Beste resultat: Nr.13 - 1997 5) Tunisia - Beste resultat: Nr.12 - 1975 (nyere tid: Nr.14 - 2009) 6) Australia - Beste resultat: Nr.23 - 1999, 2003

Hele kampoppsettet, byer, spilledatoer- og tider kan finnes her. Alle troppene kan finnes her.

Norges innledende kamper i lokal tid: 07.12: Spania 20.15 08.12: Argentina 20.15 10.12: Paraguay 20.15 12.12: Angola 20.15 13.12: Polen 20.15

Nyttige linker: Offisiell hjemmeside: http://www.ihf.info/IHFCompetitions/WorldChampionships/WomensWorldChampionships/WomensWorldChampionship/tabid/6478/Default.aspxNorge: www.handball.no

Heia heia! Kom med tips, innspill, odds og andre ting som kan være interessant for tråden :)

3
415 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Norge

Nye hos Norge siden EM-troppen er Sanna Solberg og Veronica Kristiansen, mens Isabel Blanco, Nora Mørk, Mari Molid og (trolig) Tonje Nøstvold er tilbake på landslaget i et mesterskap henholdsvis siden EM 2008, EM 2010, VM 2011 og OL 2012.

Norge stiller med fire VM-debutanter; Silje Solberg, Veronica Kristiansen, Nora Mørk og Sanna Solberg, hvorav Kristiansen og Sanna Solberg er mesterskapsdebutanter.

1

3) Kongo - Beste resultat: Nr.12 - 1982

Dette er visst en annen Kongo (Republic).

Denne utgaven av Kongo (Democratic Republic) er debutanter i årets VM.

PS: Takk til gode gamle Emol for oppklaring av misforståelsen :)

1

Og tvillingkaoset har allerede startet for journalistene.

http://overview.no/netmill/servlet/viewer?sourceid=98&signature=6c763f7e5c6225995eda3d109ec69941&sourcelink=http://www.fvn.no/sport/xhandball/Solberg-slo-Lunde-i-stjernekampen-2515074.html

Silje har altså fått TO plasser i årets VM-tropp, og Sanna ingen... Tidligere var det både Katrine Lunde-Borgersen og Kristine Lunde Haraldsen. Nå er det altså Silje og Sanna som blir forvekslet. Kan ikke forstå at det er så vanskelig!!

1

Oversikt over hvordan lagene kvalifiserte seg til mesterskapet skal (etter hvert) finnes her.

Det kan også finnes en oversikt over kvalifiseringen her.

1

Kom med tips, innspill, odds og andre ting som kan være interessant for tråden :)

Kan Norge vinne VM uten en eneste profil i backrekka ?

Vi har jo tidligere vunnet mesterskap med suverent keeperspill, godt forsvarspill, godt strekspill og godt kontringspill. Men samtidig har vi hatt brukbare bakspillere, denne gangen synes jeg vi er fryktelig stilt i bakspillerposisjonene.

Ser også svakheter der vi har vært gode tidligere. Bla midtforsvaret er langt svakere enn tidligere. (Gruer meg faktisk til at Barbosa skal trippe rundt megatrege Molid på lørdag) Vi sliter også med en høyre kant som virker å være over toppen, linka er ikke den scoringsmaskinen vi hadde før.

Men først og fremst frykter jeg svakheten i våre bakspillere.

2
madabj [sitat…] Kan Norge vinne VM uten en eneste profil i backrekka ? Vi har jo tidligere vunnet mesterskap med suverent keeperspill, godt forsvarspill, godt strekspill og godt kontrings...

Vi sliter også med en høyre kant som virker å være over toppen, linka er ikke den scoringsmaskinen vi hadde før.

Jeg er på ganske tynn is når jeg uttaler meg om håndball, men mitt inntrykk er at Nora Mørk er en kvinne det er godt å ha i bakhånd om Linka ikke skulle levere.

Gruppe A ser forresten beintøff ut, med Montenegro, Frankrike, Nederland og Sør-Korea i spissen. I tillegg har man jo Kongo med en Mwasesa som kan levere mange mål (statistikken jeg har funnet når jeg har gjort research til managerspillet sier så). Vår gruppe er antageligvis den letteste, men jeg har ikke mest peil på hvordan nivået er på Polen og Angola (vet at sistnevnte har gjort det sånn halv-ålreit tidligere). Argentina og Paraguay er kasteballer, og Spania blir en tøff test.

Også vil jeg benytte mitt første innlegg i denne tråden til å si at TS gjør et flott stykke arbeid!

1
Bibelnissen [sitat…] Jeg er på ganske tynn is når jeg uttaler meg om håndball, men mitt inntrykk er at Nora Mørk er en kvinne det er godt å ha i bakhånd om Linka ikke skulle levere. Gruppe A s...

Jeg er på ganske tynn is når jeg uttaler meg om håndball, men mitt inntrykk er at Nora Mørk er en kvinne det er godt å ha i bakhånd om Linka ikke skulle levere.

Joda, Nora kan bekle både høyre ving og backposisjon, men er usikker på hvor hardt man kan belaste jenta.

1
Bibelnissen [sitat…] Jeg er på ganske tynn is når jeg uttaler meg om håndball, men mitt inntrykk er at Nora Mørk er en kvinne det er godt å ha i bakhånd om Linka ikke skulle levere. Gruppe A s...

I tillegg har man jo Kongo med en Mwasesa som kan levere mange mål (statistikken jeg har funnet når jeg har gjort research til managerspillet sier så).

Har du funnet flere spillere som kan overraske med tanke på managerspillet? :)

1
madabj [sitat…] Kan Norge vinne VM uten en eneste profil i backrekka ? Vi har jo tidligere vunnet mesterskap med suverent keeperspill, godt forsvarspill, godt strekspill og godt kontrings...

Enig med du. Tynt i bakspillerrekka og en elendig høyrekant blottet for selvtillit. I tillegg syns jeg ikke Katrine Lunde virker like på hugget som tidligere (frykter en reprise på hennes meget svake OL).

Jeg tror ikke Norge vinner denne gangen.

1
kibby Enig med du. Tynt i bakspillerrekka og en elendig høyrekant blottet for selvtillit. I tillegg syns jeg ikke Katrine Lunde virker like på hugget som tidligere (frykter en reprise på...

Jeg er litt enig desverre. Katrine Lunde hadde etter min mening sitt beste mesterskap ved VM i Brasil for to år siden. Det har hun ikke fulgt opp på landslaget, men vi ser at hun er i verdenstoppen når hun spiller for Gyør. Jeg tror dette har sammenheng med at Larsen, Hammerseng er borte og nå Frafjord og L. Borgersen er borte siden sist. Katrine Lunde har et svakere forsvar foran seg som ikke er samspilte. Det blir spennende. Norge har for vane å reise seg, men vi skal aldri forvente det.

1

Etter å ha sett nøyere på gruppene og oppsettet for sluttspillet, så har jeg konkludert med at jeg holder en knapp på disse kvartfinalene:

Serbia - Spania Frankrike - Ungarn Tyskland - Montenegro Norge - Danmark

Noen innvendinger? Montenegro kan surfe gjennom åttedels-finalen hvor de kommer til å møte enten Kina, Japan eller Algerie. Norge møter etter all sannsynlighet Tsjekkia der. Ellers er jo det kjipe med cup fremfor midtspill at man nå kommer til å måtte slå Montenegro for å i det hele tatt komme til finalen. Det kan være avgjørende ift. om man må spille om bronse eller er garantert sølv, men det er jo gull som gjelder uansett, er det ikke?

1

Det finnes mange gode tips til Managerspillet...blant annet har Japan & Kina noen storscorere på lagene sine...og ikke bare en heller. Polen har også noen skudd/målkåte Backspillere som kommer til å gi en del poeng.

Polen slo forresten overraskende Brasil i 2 kamper nå nettopp. 29-25 og 29-26...og kan fort bli en hard nøtt i Norges gruppe.

Jeg tror et uthvilt Sør-Korea kan gi litt trege Monenegro spillere en røff start på mesterskapet og tror kampen er forholdsvis åpen! Dog vinner Monenegro 29-27 til slutt når Bulatovic skyter som en gal mot slutten kampen!

Og hva med Norge..vel de skal få kjørt seg mot Spania/Barbosa som er i superslag...! Har litt på følelsen at vi går på en tap mot Spania!

1

Mot en bombe i åpningskampen mellom Japan og Serbia? Japan styrer med leken og nydelig håndball, 17-13.

1
Fenrisulven Det finnes mange gode tips til Managerspillet...blant annet har Japan & Kina noen storscorere på lagene sine...og ikke bare en heller. Polen har også noen skudd/målkåte Backspiller...

Og hva med Norge..vel de skal få kjørt seg mot Spania/Barbosa som er i superslag...! Har litt på følelsen at vi går på en tap mot Spania!

Åpningskamper er alltid spesielle. Jeg tipper Norge gir full gass fra start, men vi vet at Spania er tøffe. Jeg sier 50/50. Lunde er den beste keepere på papiret i mesterskapet og det gir fordeler.

1

Lignende innlegg

Laster...