Nye VGD er lansert! Mer informasjon

kvalifisering til em 2014

Dette er en tråd hvor man kan diskutere å komme med innspill å kamp fakta til andre lag som kvalifiserer seg til em 2014

1
14 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

kibby

Seks lag klare for EM i Ungarn/Kroatia

I tillegg til arrangørnasjonene Ungarn og Kroatia er Norge, Frankrike, Montenegro og Russland nå klar for EM i desember. De siste 10 plassene avklares i juni.

I kvalifiseringen til EM Kvinner 2014 er det så langt spilt fire av i alt seks runder.

Gruppe 1: Danmark fikk bare spilt en av sine kamper mot Ukraina – og slet seg til en knepen seier hjemme. Men laget leder likevel gruppa med tre spilte kamper og 6 poeng. Nærmest er Østerrike som har like mange poeng på sine fire kamper. Trolig blir det også disse som tar seg til EM. Danmarks bortekamp mot Ukraina er planlagt spilt i juni.

Litauen er sist i denne gruppa, men laget har så langt EM-kvalifiseringens toppscorer; Volda-spilleren Laima Bernataviciute har scoret 38 mål så langt. Hun scoret 19 av dem i forrige ukes kamper mot Østerrike (8 torsdag og 11 lørdag)…

Gruppe 2: Frankrike er EM-klare med full pott, 8 poeng på sine første 4 kamper. Slovakia er nærmest med 6 poeng, mens Island er tredje lag med 2 poeng så langt. Gruppe 3: Montenegro (EM-vinnerne 2012) vant bare knepent i begge sine kamper mot Tsjekkia i mars, og er også klar for EM med sine 8 poeng. Både Tsjekkia og Polen har 4 poeng og kjemper om den andre EM-plassen fra denne gruppa.

Gruppe 4: Her er det jevnt mellom Spania og Nederland (6 poeng), Innbyrdes har topplagene vunnet hver sin kamp. Det blir nok disse to som tar seg til EM, selv om Tyrkia (4 poeng) er tett bak så langt.

Gruppe 5: Her er det kamp for å nå EM mellom tre lag; Slovenia leder gruppa med 6 poeng, Sverige har 5 poeng og VM-sølvvinner Serbia har 3 poeng før de to siste kampene. Sverige og Serbia møttes to ganger i forrige uke, og begge kampene endte uavgjort (25-25 og 18-18). Sverige har returoppgjør mot Slovenia og Sveits igjen i juni før det blir avgjort hvilke lag som får plass i EM.

Gruppe 6: Norges gruppe, der Håndballjentene i kampen mot Hviterussland i Stavanger sikret EM-plassen. Romania og Hviterussland møtes to ganger i juni, og avgjør hvilket lag som skal følge ubeseirede Norge til EM.

Gruppe 7: Russland er tilbake i mesterskap. Laget har 6 poeng på sine fire kamper. Tyskland og Makedonia møtes to ganger i juni for å avgjøre kampen om den siste plassen. Tyskerne har 2 poeng (vant første kampen mot Russland), Makedonia 0 poeng.

http://www.handball.no/p1.asp?p=43608

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...