Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge - Brasil [kamptråd] - OL

*** Åpningskamp i OL, og vi møter vertsnasjonen Brasil *** Kamp: Norge - Brasil**** Gruppe: A Dag: Lørdag 6. august Klokka: 14.30 (norsk tid) TV: TV2 hovedkanalen Sted: Future Arena, Rio de Janeiro (12,000)

**Norges kamper til nå i OL: Åpningskamp

**Brasils kamper til nå i OL: Åpningskamp

Norges tropp: Bruttotropp Brasils tropp: Bruttotropp Norges vei til OL: Vinner av EM 2014 Brasils vei til OL: Kvalifisert som vertsnasjon Norges seeding i OL: Norge seedet i pulje 1 (av totalt 6) Brasils seeding i OL: Brasil seedet i pulje 4 (av totalt 6) Beste resultat Norge: Nr.1 - 2008, 2012 Beste resultat Brasil: Nr.6 - 2012

Forrige OL Norge: Norge ble nr.1 Forrige OL Brasil: Brasil ble nr.6 Norges møter mot Brasil gjennom historien: 12 kamper, 8 seire, 2 uavgjort og 2 tap Norges to siste kamper mot Brasil: 19.03.16: Seier 32-26 (firenasjonersturnering) 12.06.15: Seier 25-21 (treningskamp)

Norges siste tap mot Brasil: 17.10.09: Tap 32-33 (treningskamp)

Kom med tips, innspill, odds og andre ting som kan være interessant for tråden :)

Heia Heia! Satser på folk i hallene og god håndball!

3
182 svar

182 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

MiaWallace

Bare å gratulere Brasil med en velfortjent seier. Best i alle ledd i denne kampen her. Tipper de også har ventet på denne revansjen fra kvartfinalen i OL 2012.

For Norges del får man håpe at de reiser seg, som så mange ganger før. De sliter ofte i åpningskamper, men har vist gang på gang at de også har evnen til å reise seg. Det som bekymrer meg litt nå, er at vi ikke lenger har en bunnsolid sisteskanse. Lunde er ikke der hun var fra 2004-2012. Grimsbø fikk et gjennombrudd i OL 2012 (etter 6 år med null og niks å vise til på landslaget). Hun briljerte i kvartfinalen mot Brasil, men i semifinalen mot Sør-Korea var hun igjen svak, ble byttet ut og Lunde som storspilte. Synes Grimsbø har vært veldig opp og ned, med et godt VM i 2015.

3

kibby

Synes Grimsbø har vært veldig opp og ned, med et godt VM i 2015.

Jeg syns Grimsbø var veldig variabel også i VM. En god VM-finale ja, men totalt i mesterskap syns jeg ikke hun var god.

1

Ocean85

En av de tingene som bekymret meg mer enn spillet til spillerne på banen, var disponeringene fra benken, igjen en gang.

Det var tydelig veldig tidlig at Grimsbø ikke var på overhodet, og Lunde burde blitt satt inn mye tidligere, om ikke annet for å gi Grimsbø noen minutter på benken. Noe av det verste for målvakter er å stå på banen kontinuerlig bak et forsvar som ikke funker, og når du selv ikke klarer å gjøre sterke soloprestasjoner. Da trenger man en pause, og det er derfor man har med fler målvakter. Synes Thorir var alt for treig med det byttet.

Hvorfor Kurtovic får så mye tillit klarer jeg ikke å forstå, uansett hvor mye jeg forsøker. Linka på en middels dag er bedre en Kurtovic på en god dag, og vi må bruke henne mer. Det vil hjelpe mye for midt og venstre bakspiller, om hele høyresiden er skummel for motstanderne. Nå var bakspillet svakt over det hele, og når Kristiansen hadde hva må være nære hennes dårligste landskamp ever, så blir det vanskelig.

Må innrømme at jeg ikke orker å kritisere målvaktene for mye, for jeg synes forsvarsspillet var utrolig svakt, og selv om noen av målene burde vært stoppet, er det utrolig fort gjort å synke i nivå i mål når det kollektive forsvaret er elendig, og ingen klarer å ta tak i situasjonen.

2

kibby

Veldig enig i mye av det du skriver. Dette med disponeringene syns jeg er meget merkelig.

Dessverre når det gjelder Kristiansen har hun levert flere slike kamper, også i oppkjøringen (i tillegg til VM i fjor). Det gjør meg litt urolig at Kristiansen fortsatt, etter over tre år på landslaget, er så ustabil som hun er. Når det var fysikken Norge tapte på i går kunne med fordel Hegh Arntzen kommet tidligere på banen. Man kunne også forsøkt med Molid i angrep på venstreback eller til og med Alstad (selv om hun er kort er hun sterk). Kristiansen og Kurtovic, som du nevner, i tillegg til Grimsbø syns å ha ufortjent med ubegrenset spilletid (klippekort) under Hergeirsson. Merkelig at Koren ikke fikk mer enn 8 minutter på banen.

1

the_Fishers

Dessverre når det gjelder Kristiansen har hun levert flere slike kamper, også i oppkjøringen (i tillegg til VM i fjor). Det gjør meg litt urolig at Kristiansen fortsatt, etter over tre år på landslaget, er så ustabil som hun er.

Enig. Jeg trodde overgangen til FCM (der hun er bedre) skulle gjøre henne mer stabil, men det kan virke som hun ikke klarer å tilpasse spillet sitt på landslaget. Det er sjeldent hun gjør det bra en hel kamp.

Kurtovic er også i ferd med å avsløre seg selv som en middelmådig spiller i dette selskapet, selv om hun har gode kamper innimellom. Som kantspiller kan hun i alle fall spilles god i angrep, men forsvarsspillet hennes er under pari.

Målvaktspillet er jeg ikke så stressa over, det kommer nok. Men at vi har verdens beste målvakter er en sannhet som krever modifikasjoner. Vi har nok verdens beste dekning på plassen, men samtlige kan stå rævva kamper bak et dårlig forsvar. At Grimsbø startet mot Brasil synes jeg var fair - hun har en betydelig bedre sesong enn Lunde bak seg. Solberg har muligens stått enda bedre, men mot svakere motstand. Jeg er veldig spent på hva Stang Sando viser i CL kommende sesong og hvor mye hun vil nærme seg nevnte trio.

2

feiekost

Det var tydelig veldig tidlig at Grimsbø ikke var på overhodet, og Lunde burde blitt satt inn mye tidligere, om ikke annet for å gi Grimsbø noen minutter på benken. Noe av det verste for målvakter er å stå på banen kontinuerlig bak et forsvar som ikke funker, og når du selv ikke klarer å gjøre sterke soloprestasjoner. Da trenger man en pause, og det er derfor man har med fler målvakter. Synes Thorir var alt for treig med det byttet.

Jeg syns at Lunde skulle startet kampen. Jeg syns at Lunde/Solberg skulle vært keeperne for Norge i OL. Det er absolutt ikke bare derfor Norge tapte kampen for all del. Vi hadde et svakt forsvar, og Alstad skulle stått i forsvaret sammen med Frafjord.

1

Krepsen76

Vi taper mot Brasil som er et bedre lag enn Norge i denne kampen,vi sliter i forsvar og får heller ikke redninger fra keeperne våre i tilegg. Vi lar Rodriges herje med oss og vi står for mye på kroppen hennes enn armen de gangene vi stopper Rodriges kommer enten Amorim eller Fachienello igjennom omtrent alle målene til Brasil kommer fra bakspillerne lite mål fra Brasils kantspillere og linje. Jeg skjønner heller ikke disponeringen av spillere fra Thorirs side Ida Alstad får ta ett straffekast som hun skyter langt over og blir sittende resten av kampen på benken etter det,vi kunne ha prøvd Ida som venstrebekk både i angrep og forsvar da hverken Vikki eller Hegh Arntzen har dagen. Skjønner heller ikke hvorfor vi ikke merker ut Rodriges tidligere i kampen enn vi gjør,men så er det jo sånn at det ikke er noe krise om vi taper den første kampen. Vi har vunnet OL før selv om vi hare tapt åpningskampen,så syntes jeg også at folk må gi seg med å forvente at håndballjentene skal ta gull i hvert mesterskap det er trossalt 10 av 12 lag som kan ta OL gull i håndball. Nå må vi glemme denne kampen mot Brasil og se fremover mot Spania kampen!

2

MiaWallace

Jeg skjønner heller ikke disponeringen av spillere fra Thorirs side Ida Alstad får ta ett straffekast som hun skyter langt over og blir sittende resten av kampen på benken etter det,vi kunne ha prøvd Ida som venstrebekk både i angrep og forsvar da hverken Vikki eller Hegh Arntzen har dagen.

Helt enig med deg. Kurtovic kunne også fått mer tid på benken og Linka mer spilletid.

2

kibby

Absolutt. Linka var bedre enn på lenge i dag (i de åtte minuttene hun fikk på banen).

1

Rockets_AA

Det som skuffet mest var selvsagt det kollektive forsvarsspillet og målvakt. Angrep var veldig bra i første omgang og ganske bra i andre. Men vi møter ikke mange lag som er like fysiske som Brasil i dette mesterskapet så jeg er ikke så stressa ennå.

2

Mortirolo

Vi taper mot Brasil i Rio,i OL som er tidligere verdensmester. Fiaskoåpning skriver Dagbladet. Fiasko?????

Det er ikke denne kampen medaljer vinnes. Så mange forståsegpåere her inne som selv aldri har vært i nærheten av å drive noe som heter toppidrett.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Bilde

Sykkel

Sykkel

Laster...