Håndball

kibby

Norge - Brasil [kamptråd] - OL

*** Åpningskamp i OL, og vi møter vertsnasjonen Brasil *** Kamp: Norge - Brasil**** Gruppe: A Dag: Lørdag 6. august Klokka: 14.30 (norsk tid) TV: TV2 hovedkanalen Sted: Future Arena, Rio de Janeiro (12,000)

**Norges kamper til nå i OL: Åpningskamp

**Brasils kamper til nå i OL: Åpningskamp

Norges tropp: Bruttotropp Brasils tropp: Bruttotropp Norges vei til OL: Vinner av EM 2014 Brasils vei til OL: Kvalifisert som vertsnasjon Norges seeding i OL: Norge seedet i pulje 1 (av totalt 6) Brasils seeding i OL: Brasil seedet i pulje 4 (av totalt 6) Beste resultat Norge: Nr.1 - 2008, 2012 Beste resultat Brasil: Nr.6 - 2012

Forrige OL Norge: Norge ble nr.1 Forrige OL Brasil: Brasil ble nr.6 Norges møter mot Brasil gjennom historien: 12 kamper, 8 seire, 2 uavgjort og 2 tap Norges to siste kamper mot Brasil: 19.03.16: Seier 32-26 (firenasjonersturnering) 12.06.15: Seier 25-21 (treningskamp)

Norges siste tap mot Brasil: 17.10.09: Tap 32-33 (treningskamp)

Kom med tips, innspill, odds og andre ting som kan være interessant for tråden :)

Heia Heia! Satser på folk i hallene og god håndball!

3
182 svar
Tjugum83 Tror Norge tar dette med ett mål eller 2. Brasil sitt landslag toppet nok litt for tidlig for dere del. Bare Amorim og Rodriguez-Belo som er topp internasjonalt nå. er andre lag so...

Tror Norge tar dette med ett mål eller 2. Brasil sitt landslag toppet nok litt for tidlig for dere del.

Jeg tror også Brasil toppet for tidlig, de hadde muligheten til medalje i London 2012 (ble jo også verdensmestere i 2013), men etter det synes jeg ikke de har vist all verden.

Norge har dog ved flere anledninger slitt i åpningskampene sine (EM 08, VM 11, OL 12), men Norge er det beste laget i turneringen og selv om de skulle tape et par kamper, har de likevel rutinen til å reise seg igjen og slå hvem som helst. Jeg tror på OL gull for Norge, men blir ikke så alt for skuffa hvis en annen nasjon skulle vinne denne gangen her. Helt ærlig så har håndballen godt av noen andre vinnere en Norge på damesiden og Frankrike på herresiden.

3

Bare å gratulere Brasil med en velfortjent seier. Best i alle ledd i denne kampen her. Tipper de også har ventet på denne revansjen fra kvartfinalen i OL 2012.

For Norges del får man håpe at de reiser seg, som så mange ganger før. De sliter ofte i åpningskamper, men har vist gang på gang at de også har evnen til å reise seg. Det som bekymrer meg litt nå, er at vi ikke lenger har en bunnsolid sisteskanse. Lunde er ikke der hun var fra 2004-2012. Grimsbø fikk et gjennombrudd i OL 2012 (etter 6 år med null og niks å vise til på landslaget). Hun briljerte i kvartfinalen mot Brasil, men i semifinalen mot Sør-Korea var hun igjen svak, ble byttet ut og Lunde som storspilte. Synes Grimsbø har vært veldig opp og ned, med et godt VM i 2015.

3
Krepsen76 Ser at du gir Stine Bredal Oftedal karakte 3 hun setter 4 mål selv og spiller opp Nora på mange av målene sine pluss ett herlig innspill til Løke også gir du henne en 3 og Linka 5...

Synes også Oftedal fortjener bedre enn en 3er. Løke 3 poeng mer enn Oftedal? Løke hadde en svak forsvarskamp og bommet på flere sjanser i angrep. Oftedal spilte opp og satte i gang stort sett det som var av angrepsspill.

Ubegripelig at Veronica Kristiansen fikk såååå mye spilletid i angrep. Forstår ikke hvorfor Thorir ikke forsøkte noe mer med Ida Alstad. Kristiansen var helt vekk i angrep hele kampen.

3
ynnory [sitat…] Enig i din vurdering... Men å slippe inn 31 mål er vel ikke helt som forventet. Lang turnering og langt til eventuelt spill om medaljer. Dette kan gå "hvor som helst!" Og...

Og at så mange kan ta medaljer gjør turneringen så mye mer spennende!

Enig med deg i det. Håper jo selvfølgelig på OL gull for Norge, men det er ingen krise om Norge ikke vinner OL gull i Rio (eller ikke reiser hjem med et sølv eller en bronse). For håndballen er det uten tvil det beste at 10 av 12 lag er medaljekandidater. Håndballen i Norge har et trygt fotfeste, andre nasjoner som f.eks. Brasil, Nederland, Sverige, Spania og Frankrike er avhengig av å gjøre det bra, for at interessen skal vokse i hjemlandene deres.

Heia god håndball!

3
Tjugum83 Tror Norge tar dette med ett mål eller 2. Brasil sitt landslag toppet nok litt for tidlig for dere del. Bare Amorim og Rodriguez-Belo som er topp internasjonalt nå. er andre lag so...

Brasil sitt landslag toppet nok litt for tidlig for dere del.

Fortsatt lov å håpe (bitte litt) på at de toppet for tidlig, som jeg også støttet deg på før åpningskampen :-/ ... sånn ca. 2 uker for tidlig håper jeg på nå ;-) og ikke 2,5 år som jeg trodde før OL :-)

3

Funfact: Drev og tittet gjennom de norske spillernes meritter, og Katrine Lunde har faktisk ikke vunnet gull for Norge siden forrige OL i London for fire år siden. I EM samme år tok vi som kjent sølv og VM året etter ble det en skuffende 5.plass. I EM 2014 var hun ute i barsel og i VM ifjor ble hun altså vraket.

Håper derfor revansjelysten er stor for Lunde, som gjorde et svakt mesterskap i OL 2012 (da Aalvik Grimsbø etter seks svake år på landslaget endelig fikk sitt gjennombrudd).

2
kibby Funfact: Drev og tittet gjennom de norske spillernes meritter, og Katrine Lunde har faktisk ikke vunnet gull for Norge siden forrige OL i London for fire år siden. I EM samme år to...

Håper derfor revansjelysten er stor for Lunde, som gjorde et svakt mesterskap i OL 2012 (da Aalvik Grimsbø etter seks svake år på landslaget endelig fikk sitt gjennombrudd).

Helt enig med deg. Grimsbø leverte et fantastisk OL i 2012. Deretter har hun levert EN fantastisk VM finale i desember. Resten på landslaget har vært tragisk dårlig. Jeg syns at Grimsbø er en god målvakt på klubblaget, noe hun har vært lenge. Når skal det fungere på landslaget? Syns dette er det samme syndromet som vi hadde med Anette Hovin Johansen og Tonje Nøstvold. Vi har det også fortsatt med Marit Malm Frafjord. Alle fire var kjæledegger/klippekort enda de ikke presterer/presterte for Norge. AHJ leverte en flott EM finale i forsvar i 2006. Tonje Nøstvold leverte en god 1. omgang mot Frankrike i EM 2010 pluss et par fine scoringer mot samme nevnte Frankrike i VM finalen i 2011(noen minutter). Og de var med i mange år........

2
kibby Funfact: Drev og tittet gjennom de norske spillernes meritter, og Katrine Lunde har faktisk ikke vunnet gull for Norge siden forrige OL i London for fire år siden. I EM samme år to...

Håper derfor revansjelysten er stor for Lunde, som gjorde et svakt mesterskap i OL 2012 (da Aalvik Grimsbø etter seks svake år på landslaget endelig fikk sitt gjennombrudd).

Sluttå syt over Solberg. Grimsbø har vært og er fortsatt langt bedre. En haug av redninger mot bedriftslag endrer ikke det

2

Tror ikke det har noe å si hvem som står av de 3, de er såpass jevngode.

Finner Lunde tilbake til sitt gamle nivå, er det ikke noe å diskutere. Men det begynner å haste med å finne det frem.

Selv om Grimsbø og Solberg ikke har det samme toppnivået, ser jeg ikke noen fare, de er ikke dårligere enn de andre lagene sine målvakter.

2
sambasamba [sitat…] Sluttå syt over Solberg. Grimsbø har vært og er fortsatt langt bedre. En haug av redninger mot bedriftslag endrer ikke det

Silje Solberg er en bedre målvakt enn Grimsbø. Det er et fakta. Hun er mer stabil enn Grimsø og greier å løfte seg etter svake perioder. Dessuten har hun levert flere gode mesterskap enn Grimsbø på kortere tid. Silje Solberg ble kåret til Årets keeper i Danmark. Dessuten er hun også EMs beste keeper fra 2014.

2

Tror Norge tar dette med ett mål eller 2. Brasil sitt landslag toppet nok litt for tidlig for dere del. Bare Amorim og Rodriguez-Belo som er topp internasjonalt nå.

er andre lag som gir mye tøffere motstand i den gruppa.

2

Håper vi slipper frustrasjonen fra OL i London (vi var jo favoritter der også) hvor det ikke snudde før akkurat mot Brasil som vi møter nå!

Selv så føler jeg det er virkelig tett i toppen

Russland forventer jeg gjør det bra

Frankrike, Nederland, Romania kan alle gjøre det plutselig godt

Sverige er outsider i mitt hodet da de fortsatt ikke har gode nok keepere (som er forskjellen på gode og veldig gode lag på toppnivå)

Sør-Korea topper ALLTID til OL så forventer de der oppe også...

Håndballmesterskap om sommeren... Kanke bli bedre!!!

2

De målvaktene for Norge som er/var gode på kantskudd var Cecilie Leganger og Silje Solberg. På mange måter er det kanskje urettferdig å sammenligne med Leganger med tanke på at hun var såpass god som hun var. :)

2

Ingen som går opp og blokker. Store avstander mellom spillere. Keepere som ikke tar skudd. Da går det ikke veien da.

2

Vi taper mot Brasil i Rio,i OL som er tidligere verdensmester. Fiaskoåpning skriver Dagbladet. Fiasko?????

Det er ikke denne kampen medaljer vinnes. Så mange forståsegpåere her inne som selv aldri har vært i nærheten av å drive noe som heter toppidrett.

2

Det som skuffet mest var selvsagt det kollektive forsvarsspillet og målvakt. Angrep var veldig bra i første omgang og ganske bra i andre. Men vi møter ikke mange lag som er like fysiske som Brasil i dette mesterskapet så jeg er ikke så stressa ennå.

2

Vi taper mot Brasil som er et bedre lag enn Norge i denne kampen,vi sliter i forsvar og får heller ikke redninger fra keeperne våre i tilegg. Vi lar Rodriges herje med oss og vi står for mye på kroppen hennes enn armen de gangene vi stopper Rodriges kommer enten Amorim eller Fachienello igjennom omtrent alle målene til Brasil kommer fra bakspillerne lite mål fra Brasils kantspillere og linje. Jeg skjønner heller ikke disponeringen av spillere fra Thorirs side Ida Alstad får ta ett straffekast som hun skyter langt over og blir sittende resten av kampen på benken etter det,vi kunne ha prøvd Ida som venstrebekk både i angrep og forsvar da hverken Vikki eller Hegh Arntzen har dagen. Skjønner heller ikke hvorfor vi ikke merker ut Rodriges tidligere i kampen enn vi gjør,men så er det jo sånn at det ikke er noe krise om vi taper den første kampen. Vi har vunnet OL før selv om vi hare tapt åpningskampen,så syntes jeg også at folk må gi seg med å forvente at håndballjentene skal ta gull i hvert mesterskap det er trossalt 10 av 12 lag som kan ta OL gull i håndball. Nå må vi glemme denne kampen mot Brasil og se fremover mot Spania kampen!

2

Lignende innlegg

Laster...