En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Håndball

kibby

Norge - Spania [kamptråd] - OL

**** Andre kamp, og vi møter EM-sølvvinner og bronsevinner fra forrige OL; Spania **\

Kamp: Norge - Spania Gruppe: A Dag: Mandag 8. august Klokka: 19.40 (norsk tid) TV: TV2 hovedkanalen Sted: Future Arena, Rio de Janeiro (12,000)

**Norges kamper til nå i OL: Tap 28-31 for Brasil (gruppespillet)

Spanias kamper til nå i OL: Seier 25-19 mot Montenegro (gruppespillet)

Norges tropp: BruttotroppSpanias tropp: BruttotroppNorges vei til OL: Vinner av EM 2014/VM 2015

Spanias vei til OL: Som EM-sølvvinner bak Norge i 2014 fikk de OL-plassen ettersom Norge tok VM-gull året etter

Norges seeding i OL: Norge seedet i pulje 1 (av totalt 6)

Spanias seeding i OL: Spania seedet i pulje 5 (av totalt 6)

Beste resultat Norge: Nr.1 - 2008, 2012

Beste resultat Spania: Nr.3 - 2012

Forrige OL Norge: Norge ble nr.1

Forrige OL Spania: Spania ble nr.3

Norges møter mot Spania gjennom historien: 40 kamper, 28 seire, 4 uavgjort og 8 tapNorges to siste kamper mot Spania: 23.07.16: Tap 26-28 (Ulstein Cup) 20.03.16: Tap 25-27 (Firenasjonersturnering)

Norges siste tap mot Spania: 23.07.16: Tap 26-28 (Ulstein Cup)

Kom med tips, innspill, odds og andre ting som kan være interessant for tråden :)

Heia Heia! Satser på folk i hallene og god håndball!

1
158 svar

Morsomt hvordan det alltid er krisestemning med en gang Norge gjør det litt dårlig. Er da ikke første gang vi åpner dårlig i et mesterskap. Var det i vinter vi tapte første kamp også? Da var det den samme krisestemningen.

3

Knall mach av Vikki mot Spania setter 7 av 9 og spiller godt i forsvar da er de 2 første poengene innkasert!

3
Hatleking Nivået i kvinnehandballen er ikkje å kimse av. Spania er ein veldig god motstandar, og Noreg mot opp mot sitt beste for å slå dei. Me har klart slike kampar i meisterskap etter mei...

Nivået i kvinnehandballen er ikkje å kimse av.

Det har vel aldri vært bedre enn det er nå. Ingen kasteballer i OL bortsett fra Argentina. Norge er den største forhåndsfavoritten, men det er ingen sensasjon om de ryker før semifinale, slik jeg ser det.

2

Fin forestilling av Norge. Tross mange bom, fortsetter Norge å male og drar sakte, men sikkert ifra Spania i 2.omgang. Grimsbø hever seg kraftig fra sist, og er etter min mening den beste hos Norge i dag. Mange gode aksjoner i dag. Spesielt gledelig å se Frafjord i forsvar og endelig litt spilletid for Alstad. Eneste minuset i denne kampen er høyrekanten som er til å grine av. Kurtovic virker totalt blottet fra å skulle hoppe inn fra kanten, og Koren skuffer slik hun gjorde i oppkjøringen. De må opp noen hakk senere i mesterskapet. Også gledelig å se Veronica Kristiansen briljere i angrep. Hun har litt å gå på i forsvar fortsatt, men er på vei. Så får vi håpe hun klarer å stabilisere spillet sitt litt fremover.

Kampfakta: Håndball-OL, gruppe A, 2.kamp: Spania - Norge 24-27 (10-11): Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde, - Mari Molid, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen 7, Ida Alstad (1), Heidi Løke 4, Nora Mørk 5 (2), Stine Bredal Oftedal 4, Marit Malm Frafjord 1, Linn-Kristin R. Koren, Amanda Kurtovic 1, Camilla Herrem 3 og Sanna Solberg 1. Utv.: Norge 7 + rødt kort, Spania 3. 7m: Norge 3/3, Spania 5/7.

kibbys OL-børs: Kari Aalvik Grimsbø 7 - BB Katrine Lunde - Mari Molid 4 Emilie Hegh Arntzen - Veronica Kristiansen 7 Ida Alstad 5 Heidi Løke 6 Nora Mørk 6 Stine Bredal Oftedal 6 Marit Malm Frafjord 6 Linn-Kristin R. Koren 2 Amanda Kurtovic 3 Camilla Herrem 6 Sanna Solberg 5**

2

Godt for Veronica dette her. Morro å se henne i det drivet fremover.

Skuffet over høyrekantene ja, hadde virkelig håpet at Koren tok sjansen og spilte som på lørdag!

Camilla Herrem kommer seg heldigvis etter en bom!

2

Denne blir meget spennende og jevn. Norge taper aldri to kamper på rad og slår gjerne hardt tilbake. Spania begynte bra, men de har noen svakheter i forsvar som vi kan utnytte. Tror på en tett batalje som vi til slutt går seirende ut av.

1

Vi har altså tapt de to siste kampene mot Spania (begge treningskamper).

Tror dette blir tøft. Men håper Norge reiser seg etter dagens kamp. I dag var Mørk, Løke og Koren veldig alene. Tror og håper flere bretter opp ermene på mandag!

1

Dette blir en tøff og jevn kamp viktig å få tak på skytterne til Spania(Pena,Cabral og Alberto) men de har også andre spillere å se opp for blir en tøff kamp dette også!

1
kibby Vi har altså tapt de to siste kampene mot Spania (begge treningskamper). Tror dette blir tøft. Men håper Norge reiser seg etter dagens kamp. I dag var Mørk, Løke og Koren veldig al...

I dag var Mørk, Løke og Koren veldig alene

Ja, men likevel var da sistnevnte "knapt" på banen? Synes Kurtovic fikk veldig mye spilletid. Da hun, etter å ha misbrukt første sjanse fra en veldig god vinkel, ikke turte å hoppe inn på den andre, burde hun vært byttet ut direkte. Også i andre omgang synes jeg Riegelhuth-Koren var relativt lite på banen, men mulig jeg husker feil.

1
Tullin_Thams [sitat…] Ja, men likevel var da sistnevnte "knapt" på banen? Synes Kurtovic fikk veldig mye spilletid. Da hun, etter å ha misbrukt første sjanse fra en veldig god vinkel, ikke turt...

Stemmer. Syns Koren var virkelig på hugget de åtte minuttene hun fikk. Kurtovic bommet på tre av fire skudd, gjorde en feil og var svak i forsvar, i tillegg til at hun vegret å hoppe inn fra kanten både en og to ganger. Håper Koren får mer spilletid på mandag. Kurtovic var også svak i VM sist, men har levert greit i OL-oppkjøringen.

1

Nivået i kvinnehandballen er ikkje å kimse av. Spania er ein veldig god motstandar, og Noreg mot opp mot sitt beste for å slå dei. Me har klart slike kampar i meisterskap etter meisterskap, så det er absolutt håp. Men det er på inga måte ei sjølvfølge.

Eg håpar òg at Lunde står. Forsvaret var veldig svakt, og eg er spent på om Thorir tek grep der. Kanskje Solberg får meir speletid slik at ho kan dytte Bredal Oftedal ut på kanten i forsvar?

Det er sterkt av Spania å slå Montenegro, men sistnemnde var visstnok veldig svake. Det er tydelegvis nerver for fleire lag enn Noreg i opninga her.

1
Ocean85 Målvaktene fortjener et utrolig mye bedre forsvar enn de hadde mot Brasil. Får de det, så gjør det jobben sin og mye mer til, det er jeg ikke bekymret for. Angrepsspillet løser vi,...

Det var i forsvar + målvakter vi tapte åpningskampen. Enig med deg i at forsvaret må sitte, i snart 30 år har det vært nøkkelen til medaljer. Klarer jentene å sette forsvaret og få opp redningsprosenten på målvaktspillet, sånn at de kan løpe inn noen kontringsmål, har jeg stor tro på seier. Men jeg er ikke like sikker på at de løser angrepsspillet sitt mot Spania. Mot Brasil var det godkjent (Kurtovic og Kristiansen må heve seg og få stilt inn siktet sitt), men Norge har veldig ofte slitt i etablert angrep mot nettopp det spanske forsvaret.

Kan godt tenkes at Norge trenger en-to kamper til, før de "finner seg". Har stor tro på at de gjør det og når kvartfinalen.

1
Tullin_Thams [sitat…] Det har vel aldri vært bedre enn det er nå. Ingen kasteballer i OL bortsett fra Argentina. Norge er den største forhåndsfavoritten, men det er ingen sensasjon om de ryker...

Enig. Veldig bra for idretten dette her! 10 av 12 nasjoner er gode nok til å vinne medaljer i Rio 2016. Nesten samtlige av de 10 nasjonene er gode nok til å vinne gull også. Angola er heller ingen kasteball. Samtidig sitter også svært gode nasjoner hjemme og ser på Rio OL.

Polen (4. plass i VM 2013 og 4. plass i VM 2015)

Ungarn (Sølv i EM 2012)

Danmark (VM bronse i 2013)

Serbia (4. plass i EM 2012 og VM sølv i 2013)

Tyskland

1

Lignende innlegg

Håndball Hansaguden Publisert

Håndball-EM

Det beste som kan skje i dag, er at Norge slår Danmark og at Kroatia slår Sverige. Og dersom jeg må velge så foretrekker jeg Svensk tap fremfor Norsk seier, selv om Norge da kanskje må møte Frankrike...
1
0 svar
Laster...