Håndball

kibby

Norge - Russland [kamptråd] - OL

*** Vi er i semifinalen, og vi møter ubeseirede Russland *** Kamp: Norge - Russland**** Semifinale Dag: Fredag 19. august Klokka: 01.30 (norsk tid) TV: TV2 hovedkanalen Sted: Future Arena, Rio de Janeiro (12,000)

**Norges kamper til nå i OL: Tap 28-31 for Brasil (gruppespillet) Seier 27-24 mot Spania (gruppespillet) Seier 30-20 mot Angola (gruppespillet) Seier 28-19 mot Montenegro (gruppespillet) Seier 28-27 mot Romania (gruppespillet) Seier 33-20 mot Sverige (kvartfinalen)

**Russlands kamper til nå i OL: Seier 30-25 mot Sør-Korea (gruppespillet) Seier 26-25 mot Frankrike (gruppespillet) Seier 36-34 mot Sverige (gruppespillet) Seier 35-29 mot Argentina (gruppespillet) Seier 38-34 mot Nederland (gruppespillet) Seier 31-27 mot Angola (kvartfinalen)

Norges tropp: Etter seks av seks kamperRusslands tropp: Etter seks av seks kamperNorges vei til OL: Vinner av EM 2014/VM 2015 Russlands vei til OL: Vinner av OL-kvalik, pulje 3

**Norges seeding i OL: Norge seedet i pulje 1 (av totalt 6)

**Russlands seeding i OL: Russland seedet i pulje 2 (av totalt 6)

**Beste resultat Norge: Nr.1 - 2008, 2012

**Beste resultat Russland: Nr.2 - 2008

**Forrige OL Norge: Norge ble nr.1

**Forrige OL Russland: Russland ble nr.8

Norges møter mot Russland gjennom historien:** 83 kamper, 36 seire, 7 uavgjort, 40 tap

Norges to siste kamper mot Russland:** 05.12.15: Tap 25-26 (gruppespillet VM) 26.11.15: Uavgjort 26-26 (Møbelringen Cup)

Norges siste seier over Russland: 25.07.15: Seier 27-23 (treningskamp)

Kom med tips, innspill, odds og andre ting som kan være interessant for tråden :)

Heia Heia! Satser på folk i hallene og god håndball!

2
674 svar
CarloTheBouncer Det er litt over normalen, men høyst ordinært. Jeg må imidlertid gå tilbake på at hun sto en middelmådig kamp, den var nok god, desto mindre grunn til å opptre så usympatisk som hu...

opptre så usympatisk som hun holder på

Eg kan ikkje heilt forstå kva du meiner her. Grimsbø er særs sympatisk og er eit stort konkurransemenneske. Det er vanleg at målvakter skrik mykje til forsvaret for å motivere dei og rettleie dei. Det er mykje adrenalin som målvakt. Trur ikkje eingong kibby er einig med deg i dette.

4
CarloTheBouncer [sitat…] Nå forstår jeg ikke. Min eneste tese er at Grimsbø er særdeles usympatisk (i tillegg til en del andre dårlige egenskaper). Hvor sympatisk andre keepere er, eller hvor mye...

Hvor sympatisk andre keepere er, eller hvor mye håndball jeg ser er ikke relevant.

Jo, det er faktisk relevant!

Selvfølgelig skal du få lov til å sitte hjemme i stua di og synes Grimsbø er usympatisk, det er ditt valg, men å hevde at det ikke er relevant om du har sett håndball eller ei, når du kommer med denne uttalelsene (som ikke går på det sportslige, men på personen) blir veldig merkverdig. Nesten usaklig. Grimsbø kom med på landslaget i 2006 og hun ga jo nesten ikke lyd fra seg de 2 første årene. Etter OL i Beijing 2008 ga spillerne klar beskjed til Grimsbø om at hun måtte bli strengere med dem, etter at de gjorde feil i eget forsvar. Nettopp for å tenne og fyre opp sitt eget forsvar. Det er en del av kulturen i internasjonal håndball. Keeper skal påpeke forsvarets feil, selv om keeper selv har sluppet inn mål (også enkle mål). Det er også viktig for keeper å markere seg etter redning, for å få et psykisk overtak på motstandere. Hvis du synes Grimsbø er usympatisk pga av dette, kan du aldri ha sett keepere som Katrine Lunde (hun kan være og har vært langt tøffere med sitt eget forsvar), Karin Mortensen, Inna Suslina, Katalin Palinger, Dinu, Cecilie Leganger, Heidi Tjugum eller Valerie Nicolas i sine glansdager. Grimsbø er en pusekatt i forhold til Tjugum, Nicolas og Mortensen. Herlige keepere og en grunn til at de var så viktige for sine lag som de var. Heidi Tjugum (da hun spilte for Storhamar) fulgte jo en kantspiller opp til midtstreken en gang, etter plasseringsfeil i eget forsvar. Forsvarsspilleren gjorde ikke samme feil flere ganger i løpet av kampen. Nettopp derfor er det relevant å se håndball når du kommer med denne type personkarakteristikk av en spiller. Som nevnt, Katrine Lunde har hatt laaaangt større utbrudd, enn Grimsbø og det er sånn spillerne vil ha det. Se også på keepere på herresiden eks. Norges Ole Ervik (hvis du synes Grimsbø er usympatisk når hun skriker til sine medspillere…..), Kroatias Ivan Stevanović, Danmarks Niklas Landin eller tidl. keeper Kasper Hvidt, Frankrikes Thierry Omeyer, Polens Sławomir Szmal eller Spanias Arpad Sterbik, så vil du forstå bedre håndballkeeperens rolle i et lag og hvorfor nettopp de som keepere står der de gjør og har denne type utstråling/utblåsninger hver enste kamp.

4
Posmatros Beklager og måtte si det, men Silje Solberg skulle vært i troppen istedenfor Lunde. Grimsbø og Solberg tror jeg hadde vært bedre

I etterpåklokskapens tegn kan det være mulig at du har rett i det. Av de "gamle comeback-spillerne" Linn-Kristin Riegelhuth (8 gull i perioden 2004-2014), Katrine Lunde (7 gull i perioden 2004-2012) og Marit Malm Frafjord (6 gull i perioden 2006-2012), så har det faktisk vært Malm Frafjord som har kommet best ut av det. (Hun som jeg var mest skeptisk til før OL). Linka har ikke riktig fått muligheten i OL og derfor forstår jeg ikke helt hvorfor Thorir valgte å ta med seg henne, i stedet for en ung fremadstormende spiller, siden Linka skulle varme benken igjennom hele OL. Denne erfaringen hadde en ung spiller vokst langt mer på, enn Linka som i OL er med på sitt 14. mesterskap. Det samme med Lunde også, kan hende Solberg hadde sulten og nivået som manglet litt. Men med fasiten på hvordan det har gått, er det jo greit å sitte å påpeke hva som kunne vært gjort annerledes.

4
CarloTheBouncer Vel, 2 av 3 av de norske keeperne er da særdeles sympatiske.

Hvor i all verden tar du dette fra?

En håndballkamp varer i to ganger 30 minutter.

Og døgnet har 24 timer.

Så for å finne ut av om norske håndballkeepere er lite sympatiske, middels sympatiske eller særdeles sympatiske bør du nok fotfølge damene 24 timer i døgnet i noen uker. Så får du muligens grunnlag for å uttale deg.

Dog er dette toppidrett og da vurderes ikke spillere på bakgrunn av om de oppfattes som sympatiske eller ikke.

3

Enig i kritikken av Kurtovic sitt forsvarspill, eller mangel på forsvarspill. Sett inn Linka, greit nok at hun mangler toppformen og skarpheten i angrep, men i forsvar er hun milevis bedre på sin kantposisjon, enn det Kurtovic og Mørk noen sinne har vært. De må tette igjen bakover og sette forsvaret.

3

En helt fantastisk kamp. Russland har rett og slett et fantastisk lag.

Unner de virkelig OL-gull.

Anna Vyakhireva

3

Malm Frafjord skal teste seg på oppvarmingen i morgen og kan spille hvis hun tåler den. Var ikke så ille som de fryktet på MR. Det er gode nyheter. Vi trenger flest mulig av de beste forsvarsspillerne våre når vi står ovenfor det beste offensive laget i OL.

2
CarloTheBouncer Jeg har aldri hatt noe problem med spillere som lar andre høre det når de gjør feil. Du skal imidlertid ha skryt for saklig innlegg, selv om du dreier det langt bort fra sakens kje...

Du skal imidlertid ha skryt for saklig innlegg, selv om du dreier det langt bort fra sakens kjerne.

Ok. Mulig jeg misforsto deler av innlegget ditt, men jeg står fortsatt på at det er relevant å ha sett idretten (håndball) over tid, når man kommer med uttalelser om at spilleren er usympatisk under selve spillet, når det som du beskriver som usympatisk er det som de aller fleste toppkeepere på dame og herresiden gjør. Hvordan den enkelte spillerne fremstår i intervjuer etter kamp, er fullstendig subjektivt. Blir jo litt på kanten dette her, men personlig synes jeg Nora Mørk fremstår vanvittig sutrete. 1000 reportasjer de siste årene om hvor fullstendig jævlig hun har hatt det og hvor jævlig det har vært for henne osv osv osv om det å gå glipp av OL 2012. Hver gang jeg ser et intervju med henne så er det nesten tydelig at hun ikke har opplevd nevneverdige jævlige ting i livet sitt, enn kun det å gå glipp av noen håndballkamper. På meg fremstår hun som en person fullstendig uten perspektiver på hva som virkelig er jævlig. 1000 sutrereportasjer om dette har gjort at jeg i dag nærmest kun nyter spillet hennes i angrep, men skrur av tv2 sporten når det er en «Nora Mørk reportasje … eller Noras Mørke kapittel». Det toppet seg da reportasjen med mor Tirill Mørk rullet på tv, og hvordan hun som «pårørende» og familie måtte skåne Nora fra å se de andre reiste på håndballturnering ... «hvilken mørk dal Nora hadde vært i, bl.a. bl.a.». Dette går jo ikke på spillerens væremåte på banen, men på hvordan spilleren fremstår utenfor banen. Til sammenligning hvis du synes Grimsbø fremstår usympatisk utenfor banen, er jo det helt fair og som nevnt er jo dette subjektivt. Veldig mange digger Nora Mørk utenfor banen. Jeg synes hun opptrer sutrete og uten perspektiver.

Men, hvis du ikke har sett mye håndball oppigjennom årene, kan jeg faktisk godt forstå hvorfor du synes Grimsbø fremstår usympatisk, når hun «skjeller ut» Kurtovic som hun gjør når Kurtovic stikker på en kontring som slår feil ut. larviknorge nevner Lene Rantala i et innlegg her og da jeg som barn i 1992 begynte å følge med på håndball, var jeg nesten redd danske Lene Rantala. Jeg syntes som deg at hun fremsto fullstendig usympatisk, nesten slem ovenfor sine medspillere. Det tok meg noe tid å se at måten hun opptrådde på hadde en funksjon. I håndball er keeperen lagets hellige ku. Det er aldri (utad) keepers «feil» at ballen går i mål, selv om den smeller rett inn i keeperhjørnet ;-) Ingen motspillere skal tro at det var keepers feil. Det er selvfølgelig noe skuespill i det, men det hører liksom til at utespillerne tar støyten i «offentligheten». Dette er en del av den internasjonale kulturen i topphåndball. Etter åpningskampen mot Brasil, hvor Grimsbø hadde en redningsprosent på 21% så svarte samtlige utespillere i intervjuer etterpå at «vi var heller ikke så gode i forsvar» på spørsmål om keepers redningsprosent. Flere av skuddene kom i keeperhjørnet og det var rett og slett svakt keeperspill av Grimsbø, men som nevnt har keeper en rolle utad, de er lagets hellige ku. Forsvaret sto flere ganger 1-2 meter unna Brasil, men keeperspillet var jo svakt. Her vil du aldri se at Kurtovic eller andre spillere snu seg mort Grimsbø å påpeke keepers plasseringsfeil o.l. Du ville heller aldri sett at spillere snudde seg mot Lunde, Rantala, Mortensen, Leganger, Tjugum, Nicolas, Palinger, Dinu eller Suslina for å påpeke keepers plasserings feil heller. I sånne type tilbakemeldinger er det kun enveiskommunikasjon (under selve kampen). Det tar noe tid før keeper tørr å innta denne rollen, Katrine Lunde turte heller skrike til sine medspillere i forsvar i starten av sin landslagskarriere. Og det var nok ikke tilfeldig at Marit Breivik i sin tid hentet inn de 2 mest høylytte keeperne i Rantala og Tjugum (men også to av de beste keeperne til å faktisk dirigere eget forsvar), for å drille våre keeper i 2006.

http://www.aftenposten.no/norge/Rantala-hjelper-Norge-385547b.html

Selv har jeg fulgt med på håndball (for det meste damehåndball, men ser også mesterskap for herrer) og herrefotball siden tidlig 90-tall. Ishockey er derimot en lagidrett jeg ikke følger med på. Her har jeg kommet med flere uttalelser til mine hockeyglade venner, som febrilsk forsøker å forklare meg hockeykulturen, spilleres rolle i laget osv. om at «slåssingen» er en del av det. Jeg gidder nesten aldri å se på hockey derfor fremstår spiller som skal slåss hele tiden som usympatiske nek for meg. Jeg har rett og slett ikke satt meg inn i hockeykulturen.

2
CarloTheBouncer [sitat…] Vel, i og med at det er jeg som åpnet denne saken er det vel også jeg som definerer sakens kjerne. Jeg påstår keeperen fremstår som hyklerisk, irrasjonell, usympatisk og k...

Jeg påstår keeperen fremstår som hyklerisk, irrasjonell, usympatisk og kvalm. Hvorvidt andre spillere gjør det samme påvirker den vurderingen i særdeles liten grad. Hvorvidt andre spillere kjefter på de som gjør feil, som MiaWallace babler i vei om, er fullstendig irrelevant i denne sammenheng.

Du påsto at Norge hadde to andre målvakter som var sympatiske, og forklarte hvorfor akkurat Grimsbø ikke var sympatisk. Når vi da forteller deg at de to du mener er sympatiske gjør akkurat det samme som du angriper Grimsbø på, ja, da er det MiaWallace og de fleste andre som kommenterer saken her faktisk relevant. Poengene og begrunnelsene dine henger ikke på greip.

2

Status Frafjord:

Frafjord varmer opp - Molid starter kampen Marit Malm Frafjord varmer opp og tar sikte på å spille semifinalen mot Russland etter ankelskaden hun pådro seg i OL-kvartfinalen. Men 30-åringen starter ikke på banen. Mari Molid tar forsvarsjobbet for angrepsesset Nora Mørk.

Ifølge landslagslege Anne Froholdt ser det lovende ut med Malm Frafjord. Hun er teipet, varmer opp, og så gjøres de siste vurderingene rett før kampstar klokken 01.30.

Kari Aalvik Grimsbø åpner som ventet i mål. Dette laget starter i angrep for Norge: Camilla Herrem, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Heidi Løke, Nora Mørk og Amanda Kurtovic.

2

Lignende innlegg

Håndball Hansaguden Publisert

Håndball-EM

Det beste som kan skje i dag, er at Norge slår Danmark og at Kroatia slår Sverige. Og dersom jeg må velge så foretrekker jeg Svensk tap fremfor Norsk seier, selv om Norge da kanskje må møte Frankrike...
1
0 svar
Laster...