Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge - Nederland [kamptråd] - EM

*** Vi er i EM-finalen, og møter Nederland i tredje mesterskap på rad ***

Kamp: Norge - Nederland Finale Dag: Søndag 18. desember Klokka: 18.00 (norsk tid) TV: TV3 Sted: Scandinavium, Göteborg (12 312)

Norges kamper til nå i EM: Seier 23-21 mot Romania Seier 34-16 mot Kroatia Seier 23-21 mot Russland Seier 22-20 mot Danmark Seier 24-23 mot Ungarn Seier 35-24 mot Tsjekkia Seier 20-16 mot Frankrike Nederlands kamper til nå i EM: Tap 27-30 for Tyskland Seier 30-21 mot Polen Seier 18-17 mot Frankrike Seier 33-30 mot Sverige Seier 35-27 mot Serbia Seier 29-24 mot Spania Seier 26-22 mot Danmark

Norges tropp: Etter sju kamper Nederlands tropp: Etter sju kamperNorges vei til EM: Vinner av EM-kvalik, gruppe 1 Nederlands vei til EM: Vinner av EM-kvalik, gruppe 3 Norges seeding i EM: Norge seedet i pulje 1 (av totalt 4) Nederlands seeding i EM: Nederland seedet i pulje 1 (av totalt 4)

**Beste resultat Norge: Nr.1 - 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014

Beste resultat Nederland: Nr.7 - 2014

**Forrige EM Norge: Norge ble nr.1

**Forrige EM Nederland: Nederland ble nr.7

Norges møter mot Nederland gjennom historien:** 54 kamper, 40 seire, 4 uavgjort, 10 tap

Norges to siste kamper mot Nederland:** 20.08.16: Seier 36-26 (OL-bronsefinalen) 20.12.15: Seier 31-23 (VM-finalen)

Norges siste tap mot Nederland: 04.12.99: Tap 18-24 (gruppespillet i VM)

Kom med tips, innspill, odds og andre ting som kan være interessant for tråden :)

Heia Heia! Satser på folk i hallene og god håndball!

1
216 svar

216 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Felix_25

Gratulerer til de norske jentene med nok et EM-gull! Tar av meg hatten for en god moral og flotte prestasjoner i finalen! Vi har hatt et mesterskap som har svingt voldsomt i prestasjoner og jeg synes det er imponerende at man klarer å holde fokus helt ut og hente hjem gullet nok en gang. Min oppsummering av spillerne:

Kari Grimsbø / Silje Solberg: For en målvaktsduo vi har. Det virker nesten som om når den ene ikke har dagen så kommer den andre inn og stenger sjappa. Silje Solberg hakket vassere i EM og har et ekstremt toppnivå, nesten Leganger nivå. Imponerende! Kathrine Lunde skal jobbe hardt for å kjempe seg inn i troppen igjen til neste års VM.

Nora Mørk: Nora er en dame en spiller for de store anledningene. Noe hun viste i finalen. Hun var kampens gigant og dominerer det hele med noen perler av et skudd, og assists som mange andre kan bare drømme om. Når det er sagt så har hun til tider en ubegrenset tillit hos Thorir som jeg ikke helt forstår. Hun er ofte heit i topplokket og vil ekstremt mye, noe som gjør at hun ofte gjør mye rart, og bommer mye. Hvorfor Stine Skogrand ble med kan man jo diskutere i etterkant. Må ha vært ganske frustrerende å sitte på benken i 95% av mesterskapet, selv når Nora ikke fungerer.

Stine Bredal Oftedal: Står frem i perioder med glitrende og sterke aksjoner men det har svingt mer enn tidligere. Ikke hennes beste mesterskap. Brenner mye, også på straffer. Mye mulig hun har godt av et klubbskift hvor hun kan få spilt CL.

Veronica Kristansen: Varierende mesterskap hvor hun i det ene øyeblikket brilljerer med råsterk fysikk og finter, til det ganske miserable. Har en klassespiller i seg, men fikk ikke dette ut i EM i store perioder. Denne kvartetten med Oftedal/Mørk/Kristiansen har i mine øyne altfor mye tillit hos Thorir.

Camilla Herrem: Herrem leverer nok et stabilt og meget godt mesterskap. Trickskudd levert fra en annen verden og er en mester til å stjele ball og kontre inn. Et par middelmådige kamper trekker ned men hun er fremdeles en meget viktig spiller for Norge. Håper hun gir gass i flere år til. Virker ekstremt godt trent.

Amanda Kurtovic: Leverte en svak finale etter noen solide kamper i mellom og semifinalespill. Spiller ekstremt mye, og er vel kanskje den som er mest på banen av våre . Til tider anonym og bommer også en del. Lander til slutt i mine øyne på et greit mesterskap.

Marit Malm Frafjord: Vår helt klart beste utespiller som leverer sitt livs mesterskap offensivt. Setter 27/30 skudd og er ekstremt treffsikker i skuddene sine. Stabilt og god, og har en rutine og ro som smitter over på noen av ungjentene.

Silje Waade: EMs store overraskelse som får masse spilletid og treffer også godt på skuddene sine de få gangene hun fikk bli med i angrep. Viser at det finnes fere gode alternativ til Nora Mørk fremover. Blir spennende fremover med henne. Solid og sterk i forsvar.

Vilde Ingstad: Helsvart start på mesterskapet hvor ingenting satt men så løste alt seg og prikket inn 5 flotte mål. En spiller for fremtiden og blir viktig.

Sanna Solberg: Det ble som ventet ikke mesterskapet hun skulle prege fremover, men kommer inn og gjør en svært viktig forsvarsrolle der ikke Stine Bredal Oftedal fungerer i det hele tatt.

Emilie Hegh Arntzen: Vår nye storskytter som gir angrepspillet vårt en helt ny dimensjon. Varierer litt i prestasjonene men med matching og trening så kommer nok denne dama til å levere i mange mesterskap for Norge.

Marta Tomac: Kommer inn som et frisk pust i starten av mesterskapet men så drukner hun litt og blir litt borte, samt lite spilletid.

Kjerstin Solaas: Fikk 33 minutter på banen i sitt første mesterskap og det var herlig at hun fikk et mål også. Ryker på noen utvisninger som viser tegn på mangler på rutine men er en svært spennende spiller og skal bli moro å følge henne.

Stine Skogrand: Benket for det meste og man kan jo diskutere hvorfor hun ble med. Må være ekstremt frustrerende og sitter der, spesielt når Nora Mørk ikke fungerer, og fremdeles ikke få spille stort sett.

Malin Aune: Fikk spille lite i sin debut. Satte 2/3 og gjør en grei figur når hun fikk komme på.

Jeg er fremdeles overrasket og skuffet over at Linka ikke ble med til EM og når man ser disponeringen til Thorir i etterkant så forstår jeg ikke stort.

Hvorfor ta ut Amanda som en kantspiller når hun har brukt hele høsten på å spille seg i form på bakspiller-plassen i Larvik? Man kan ikke forvente at en spiller (uansett hvor profesjonelle de er) klarer å justere seg slik. Det mest logiske valget, basert på hvor spillerne er vant til å spille og hvordan de har presert hadde vært Koren og Skogrand på kant, med Kurtovic og Mørk på bakspiller plass. Skogrand viste senest i fjor at hun mestret den rollen glitrende. Dette hadde kanskje gitt mere balanse i forhold til spilletid også. Nora Mørk får stå altfor mye, selv når hun ikke presterer.

Uansett, jeg skal ikke pirke mere når det gjelder Linka. Hun fortsetter med storspillet for Larvik og er tilbake til VM håper jeg :D

6

Miroslava

Enig i alt, unntatt at Kurtovic leverte greit. Jeg synes faktisk hun gjorde for mange feil og bommet for mye til å fortjene så mye spilletid. Særlig god i forsvar var hun heller ikke. Så får det bare være at hun er bakspiller i klubblaget.

1

kibby

Enig.

2

KnutMagnar

Då vert det ein ny pris til handballjentene på idrettsgallaen. Om lag like sikkert som at Tommy Urhaug vinn Tommy Urhaug-prisen.

6

sambasamba

Bra det, for andre Norske LAG som presterer på internasjonalt nivå skal man lete en stund etter

2

eppaen

Urhaug

Hehe, artig. Tok den.

1

vidar

Skal de ikke bytte drakter?????

4

TheBracket

Skikkelig jentekast

3

feiekost

Jeg ble imponert over Nederland. En fantastisk håndballkamp.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...