Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Håndballjentene frem mot VM 2017

2017 er godt i gang, OL-bronsen og EM-gullet i 2016 er historie og det er på tide å se fremover.

Til VM tror jeg ikke det blir store forandringer i troppen, men jeg håper å se Heidi Løke og Linn-Kristin Riegelhuth Koren tilbake. Med all respekt å melde, Ingstad og Aune er ikke helt der enda.

Håper også vi får se både Silje Waade og Kjerstin Boge Solås mer i angrep. Stine Skogrand ble svarteper i EM, og tror dessverre fort hun kan ryke ut av en VM-tropp.

Det blir også spennende å se om Linn Sulland kan få en ny vår i Vipers, og kjempe seg tilbake til en landslagsplass.

På venstrekanten håper jeg på utskiftning, og vil gjerne se både Thea Mørk få prøve seg mer og gjerne Hege Bakken Wahlquist eller Kristin Venn. En eller flere av disse tre vil trolig få sjansen i flere turneringer nå som Sanna Solberg er ute i flere måneder.

2
530 svar

530 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Hatleking

For å fortsetje litt på uttaksdebatten her, så er det heilt klårt ganske ope rundt mange spelarar på landslaget. For å ta dei som ligg veldig bra an no:

Målvakter: Lunde, Solberg

Grimsbø er einaste utfordrar her, og ho er ikkje tilbake for fullt. Eg har ikkje fått med meg kor godt Solberg har stått, men laget hennar ligg iallfall veldig bra til i den franske ligaen, og det skulle ikkje forundre meg om ho er ein av dei største grunnane til det. Lunde har spelt bra i Vipers og fortenar eit meisterskap.

Venstrekantar: Herrem, Sa. Solberg

Dette er dei to venstrekantane som Thorir har hatt full tillit til i lang, lang tid. Det er ikkje rart då denne konstellasjonen har fungert veldig bra. No er Herrem tilbake i den norske ligaen. Når ho heller ikkje spelar mot andre europeiske lag, vil ho miste litt av matchtreninga på toppnivå. Ho har likevel bøttevis med erfaring, så eg vil tru at ho taklar det greitt. Ho skal ikkje feile mykje dog, før spelarar som Wahlquist og T. Mørk kan utfordre ho framover.

Solberg har blitt kvitt skadene for denne gang og har heilt klårt kome godt inn Esbjerg. Allereie no har ho vore på rundens lag to gongar. Det kan hende at me får sjå meir av ho på bana i neste meisterskap enn det ho har fått vore før. Posisjonsbytet hennar med Oftedal i forsvar er eit fantastisk trekk som Noreg kan bruke. Thorir har eksperimentert med t.d Jeanett Kristiansen på kant (som vil vere ein Sa. Solberg-utfordrar), men det har ikkje akkurat gitt gode resultat.

Høgrekantar: Røsberg Jacobsen, Aune

For første gang på lang tid trur eg Noreg vil stille med to reine høgrekantar. Røsberg Jacobsen har vore fantastisk til no i sesongen, og det spørs kor lenge ho vert i Byåsen. Det er p.t ho som no er Noreg sin beste høgrekant. Malin Aune starta like godt for Vipers, men har slurva litt utover. No er det litt vanskeleg å samanlikne direkte då ho har møtt sterkare motstand enn Røsberg Jacobsen, men ho er framleis oppe der. Nummer tre av dei reine høgrekantane er nok Bjørnsen som har gjort det heilt greitt i Danmark, men det er nok litt opp til desse to.

Eit alternativ som landslaget som regel har benytta seg av, er å ta med ein fleirposisjonspelar a lá Kurtovic og/eller Skogrand for å ta opp ein plass på kanten. Spesielt førstnemnde synst eg har vore veldig varierande der, og eg håpar eigentleg at det prosjektet er over. Med 16 spelarar i troppen kan me ta oss råd til å ta med to høgrekantar, og no har me faktisk reine kantar som er gode nok til å spele der òg.

Linjespelarar: Brattset, Løke

Brattset har til no i sesongen vore den beste norske strekspelaren formmessig. Ho har vore strålande i den heimlege serien og har også gjort det meget bra mot storlaga sjølv om ho kanskje har vore hovudfokuset til motstandarlaget. På landslaget har ho også vore særs solid begge vegar. Brattset er ein topp internasjonal strekspelar no, og vil nok vere interessant for dei store laga. Györ leitar strengt talt etter ein Løke-erstattar enno. Det er ikkje umogleg at det kan bli Brattset, sjølv om eg håpar ho held seg i Vipers.

Løke har vore verdens desidert beste strekspelar i ei årrekke. Etter fødselen har ho sjølvsagt ikkje vist akkurat det, men eg håpar og trur at ho får fart på formen til meisterskapet. Med ein så solid spelar som Brattset, så treng ho heller ikkje brukast heile tida.

Me har eit par utfordrarar, men det er eit lite stykke ned frå desse to. Etter at Frafjord har gitt seg på landslaget, er det fort Ingstad som er den største utfordraren. Ho har gjort det bra i Esbjerg til no, men landslaget har ho diverre 'aldri' klart å imponere på. Ho hadde eit meget svakt meisterskap no sist og i kampane etter har trenden fortsatt - mykje bomming offensivt og klumsete defensivt. Spelet i Esbjerg viser at ho har meir inne, men kjem ho til å få det ut på landslaget?

Ein av dei som verkeleg har fått vise meir denne sesongen, er Vilde Johansen i Tertnes. Etter å ha spelt særs lite i Larvik har ho no endeleg fått full tillit i Bergen, og ho har verkeleg vist seg tilliten verdig. Landslaget blir det nok ikkje med det aller første, men kanskje i framtida? Aardahl og Grøtan i Byåsen er også eit par spanande namn, men det blir noko ustabilt med heile Byåsen-laget.

Då har me åtte spelarar som eg trur mange kan vere einige om. Dei har alle prestert bra (Løke iallfall i god stigning), og har ein del landslagserfaring frå før av. Dette er nok dei einaste spelarane som kjem til å vere i dei posisjonane ovanfor. Då står me igjen med åtte til i bakspelarposisjonane, og det er her den verkelege kabalen må leggjast.

Mørk, Oftedal og V. Kristiansen er sikre. Eg trur ikkje ein treng å grunngi det så veldig. Dei har vore stammen i laget i lang tid. Kristiansen har fått ein veldig bra start i Danmark og er kaptein og den viktigaste spelaren i FCM. Oftedal har prestert bra i Györ, men må sjølvsagt kjempe om speletid med den kanskje beste playmakeren i verda i Groot. No er sistnemnde skada, noko som gjer at Oftedal får meir ansvar. Det tek ho på strak arm, og ho var til dømes den klårt beste spelaren til Györ i tapet borte mot Rostov. Mørk har vore Mørk - litt opp og ned. Slurvete på det verste, fantastisk på sitt beste.

Eg er rimeleg sikker på at Stine Skogrand vert å sjå i meisterskapet. Ho har vore veldig god i Danmark, og verkar å vere på veg til 'norske' FCM etter at kontrakten i Silkeborg går ut. Ho er god begge vegar og er også god nok til å ta over hansken dersom Mørk ikkje heilt har dagen.

Det største problemet til det norske laget p.t. er det defensive. Me har no mista den beste forsvarspelaren i Frafjord i tillegg til at Boge Solås diverre er ute for sesongen. Waade - som var så god sist - har kome tilbake etter skade, men verkar ikkje å vere seg sjølv verken offensivt eller defensivt. Om ho kjem tilbake på gamalt nivå er ho ein opplagt kandidat, men p.t. kan ein ikkje ta ho ut.

Ein som derimot kan bidra på det feltet, er Tonje Løseth. Ho har imponert veldig etter å ha dratt til FCM, og står i midtforsvaret der. Ho er stor og sterk og bidrar også bra framover. Den tidlegare Tertnes-spelaren har aldri fått sjansen skikkeleg på landslaget, men no som ho både er skadefri og spelar mot god motstand kvar veke, bør ho vere i denne troppen.

Noko anna me kan trenge her, er skyttarar. Me har ikkje veldig mange av dei på det øvste nivået. Sulland har vist glimt, men det er noko ustabilt og i og med at ho er ein høgreback utan forsvarseigenskapar, trur eg ikkje ho vert med denne gongen. Kurtovic er litt meir anvendeleg enn Sulland, men ho har vore noko passiv så langt. Kan det bli eit meisterskap utan Amanda Kurtovic? Malin Holta kunne også vore eit namn der, men eg har ikkje noko særleg til ho. Er ho skada?

Dei tre siste i laget 'mitt', vert Jeanett Kristiansen, Emilie Hegh Arntzen og Helene Gigstad Fauske. Eg vil seie at dei 13 første er rimeleg klåre. Desse tre kunne vert tre heilt andre. Ein kan absolutt argumentere for at Emilie Christensen fortenar å få prøve seg då ho har vore meir stabil enn Arntzen som har hatt eit par forferdelege kampar. Likevel har ho vore med landslaget ei god stund og er ein god forsvarspelar. Ein kan kanskje tenkje at Arntzen meir har hatt ein dårleg periode.

Jeanett Kristiansen har vore god, men også ho noko ustabil. I dei store kampane var ho fantastisk mot Budocnost, ganske svak mot Metz og anonym, men den minst dårlege bakspelaren, mot Bietigheim. Ho representerar dog både det landslaget vil videreføre - ekstrem hurtigheit og kontringstyrke, og det landslaget treng - skotstyrke. Ho har kvalitetar til å dundre inn mål også mot dei beste.

Helene Gigstad Fauske vart kåra til den beste venstrebacken i Grundigligaen i fjor og har også imponert for FCM i år. Ho har fått bra med speletid og verkar å ha gode relasjonar med Løseth og V. Kristiansen. I denne samanhengen vil ho nok vere ungjenta som skal lære, men ho kan også fint bidra i kampar. Ho har med FCM fått spelt mot toppspelarar, så ho burde nok ikkje få eit nivåsjokk i meisterskapet.

Ei som er i nesten same kategori er Bakkerud. Ho har imponert på rekruttlandslaget, men kanskje må ho finne seg ein betre klubb før det vert veldig aktuelt. Så er det sjølvsagt slik at formendring kan føre til endringar her, både for å spele seg inn og ut av laget. Om Kurtovic kjem i fjorårsformen må ho sjølvsagt inn i troppen.

Så laguttaket vert då: Lunde, Solberg; Sa. Solberg, Herrem, Røsberg Jacobsen, Aune; Brattset, Løke; Mørk, Skogrand, Oftedal, Arntzen, V. Kristiansen, J. Kristiansen, Løseth, Gigstad Fauske

6

kibby

Kan det bli eit meisterskap utan Amanda Kurtovic?

Aldri i verden. Jeg er ikke fan, men det er landslagsledelsen. Kurtovic er bankers, og da ryker enten Gigstad Fauske eller Kristiansen. Jeg tror VM kommer for tidlig for Gigstad Fauske dessverre.

Ellers helt enige i dine flotte og fyldige betrakninger :)

1

Hatleking

Aldri i verden. Jeg er ikke fan, men det er landslagsledelsen. Kurtovic er bankers, og da ryker enten Gigstad Fauske eller Kristiansen. Jeg tror VM kommer for tidlig for Gigstad Fauske dessverre.

Det kan fort skje, ja. Eventuelt ein tredje spelar som vert byta ut - Aune. Landslaget har jo vane for å berre ta med ein rein høgrekant. Viss ein har Kurtovic og Skogrand i tillegg så har ein teoretisk sett spelarar som kan ta kanten viss dei må det. Skogrand på kant kan jo gjere at Mørk kan spele forsvar som einar også.

Eg håpar at Gigstad Fauske får moglegheita. Ho kan spele både som playmaker og venstreback. Ho er flink til å styre spelet for FCM, og kan sanneleg score også (som vist med åtte mål og toppscorar med sparsomt med tid i gårsdagens kamp). No vil det uansett bli fleire meisterskapsdebutantar på dette laget, men ho er også den i laget som er den unge som skal vere med på å lære. Kanskje er det ho som skal styre spelet for Noreg i framtida?

2

kibby

Malin Holta kunne også vore eit namn der, men eg har ikkje noko særleg til ho. Er ho skada?

Hun er ikke skadet. Scoret senest 1 mål i går :) Men spilte dog ikke mer enn 3 minutter. Har kanskje kommet litt i skyggen av en annen nordmann i år; Anette Helene Hansen.

Men hun har spilt lite, og faktisk kun scoret to mål totalt på fattige to kamper. Så kanskje hun er på vei tilbake? Hansen med 29 scoringer så langt.

1

kibby

Eg har ikkje fått med meg kor godt Solberg har stått, men laget hennar ligg iallfall veldig bra til i den franske ligaen, og det skulle ikkje forundre meg om ho er ein av dei største grunnane til det.

Og når det gjelder Silje Solberg reddet hun svake 5 av 27 skudd i gårsdagens tap for Brest. Issy Paris helt nede på en 5.plass nå.

Totalt sett ser derimot veldig bra ut. Hun er nr. 2 på statistikken i ligaen med en total redningsprosent på 36 (79/220), etter 9 spilte kamper.

1

Rockets_AA

Man kan si mye positivt om deg og dine bidrag her inne, men fakta når det kommer til vurdering av målvakter er ikke en av de. Du og Kibby har det til felles at dere har noen voldsomme slagsider mot deres favoritter.

Hvorfor hopper du og Kibby elegant over at hun ble tatt ut på all star team under OL i fjor og Champions League i vår? Du etterlyste jo ferske prestasjoner mener jeg.

5

kibby

Jeg er stort sett objektiv, så jeg vil ikke ha den på meg. At feiekost er spesielt opptatt av målvakter - det vet vi (Cecilie Leganger er verdens beste).

Når det gjelder Grimsbø - helt korrekt at hun ble tatt ut på All Star Team i Champions League. Også veldig fortjent ut fra de kampene jeg så med Györ. Når det gjelder All Star-plassen i OL derimot, der kom hun med kun på navnet. Vi vet at alle at EMs beste keeper ifjor f.eks (også ifølge statistikken) var Silje Solberg, men All Star-plassen gikk som kjent til Sandra Toft. Så akkurat den kjøper jeg ikke. Dessuten vet vi ikke hva slags form Grimsbø er i, hun er alltid veldig variabel (som feiekost korrekt påpeker) på landslaget og i mesterskap. Leverer flotte enkeltkamper, men lite stabil. Likevel førstevalg på landslaget. Merkelig.

2

OHPSen

Jeg er stort sett objektiv, så jeg vil ikke ha den på meg. At feiekost er spesielt opptatt av målvakter - det vet vi (Cecilie Leganger er verdens beste).

Mener ledelsen har god dekning i bruttotroppen hvis det skulle vise seg at noen ikke presterer. Grimsbø/Lunde vs Solberg, Sulland vs Fauske/Christensen/en strekspiller etc. Hvor mange bytter kan gjøres og når i mesterskapet?

Og vi snakker ikke om gratis-passasjerer til EM,VM og OL gull. Det er iallfall respektløst.

1

the_Fishers

Jeg synes det var høyt nivå på Møbelringen Cup i år. Som @OHPSen påpekte tidligere var det en helt annen liga enn det for eksempel Danmark og Sverige holdt på med i helgen. Jeg tror begge de lagene ville tapt for samtlige av lagene i Møbelringen. Norge fikk fem tøffe omganger med god motstand, der hovedfokus åpenbart var å finne de beste to oppstillingene begge veier. Jeg hadde gjerne sett avlastningsspillerne mer på banen, men jeg skjønner jo prioriteringen. For dem vil jo treningstimene med dette laget være utvikling så god som noen.

Uansett, tendensen i det norske laget er positiv! Laget fungerer, konseptet fungerer, nøkkelspillerne er i rute. Jeg savner en spiller med forsvarskvaliteter, en som kan binde sammen midtforsvaret (Løseth eller Molid for eksempel). Går man ned på enkeltprestasjoner varierer det litt, som det alltid vil gjøre i denne deilige sporten. Som fan er det jo også enkeltprestasjonene som er kjekkest (og lettest) å kommentere.

Med Veronica Kristiansen går det som alltid opp og ned. Det er vrient å sammenligne prestasjonene hennes i klubblaget og landslaget, da hun har en helt annen rolle der enn på landslaget. Med Bredal Oftedal som playmaker vil hun selvsagt aldri bli den motoren hun er i FCM, der hun scorer og assisterer og holder på i midten. Men som i klubblaget spiller hun med et vanvittig tempo, og da blir det alltid en del feil. De synes jeg er lett å tilgi, for bidraget hennes i dynamikken på banen er helt uvurderlig. Det samme gjelder Mørk og Bredal Oftedal. I helgen synes jeg Kristiansen er upresis i avslutningene, de må sitte bedre utover i mesterskapet. I forsvar har ikke jeg de store forventningene til henne, der mener jeg hun er helt på det jevne på dette nivået. God i sideforflytninger, men glemmer noen ganger at det er en linjespiller å passe på også. Er avhengig av en strategisk forsvarsmakker.

Målvaktene er det ikke så mye å si om som ikke er sagt før. De sto begge dårlig mot Sør-Korea. Lunde var solid mot Russland, jeg tipper hun vil være førstevalget utover i mesterskapet. Grimsbø var i nærheten av en topprestasjon i noen minutter, men gjorde ellers en litt under middels prestasjon synes jeg. Hun tok noen vanskelige skudd, men slapp også inn en del baller hun skulle hatt.

På linja er Løke fantastisk fremover, jeg stiller meg opp i hyllestkoret. Jeg var litt skeptisk til uttaket av henne, men hallelujah. Brattset er også god, og står tidvis også bra bakover (særlig med Skogrand til høyre for seg). Dette må være mesterskapets to beste linjespillere. Ingstad fikk veldig lite tid til å vise seg frem, og havner dessverre under pari på den vesle tiden hun får. Faller tilbake til gamle synder i forsvaret, og avslutningene sitter ikke. Tror ikke dette heller blir hennes mesterskap, hennes verdi ligger nok mest i treningsarbeidet (som er ekstremt viktig, men ikke spesielt sexy).

Man trenger ikke si så mye om Nora Mørk heller. Hun er en klassespiller, det var hun også i helgen. Det samme gjelder Stine Bredal Oftedal, som jeg mener endelig har etablert seg helt, helt i verdenstoppen. Hun har alltid hatt toppnivået, nå synes jeg hun har hevet bunnivået og stabilisert seg. Herrem leverer som alltid også strålende fremover på banen. Bakover er hun suveren i ballerobringer, men i sitt etablerte forsvarsspill synes jeg ikke hun er spesielt god. Det er tilgivelig når Kurtovic, Mørk og Skogrand glipper bakover som ytterste forsvarer, men dette er jo Herrem sin posisjon. Eller er det et strategisk grep å slippe skuddene til mellom ytterste og nest-ytterste forsvarer? Det er jo mulig, i så tilfelle skal jo ikke kantene lastes.

Stine Skogrand leverer i angrep når hun får sjansen. Dessverre er hun prisgitt Mørk og Kurtovic som begge er gnitne med utspillene, og de som kommer er av mildt sagt varierende kvalitet. Har ikke kantgenet i kontringsspillet, men blir jo litt vrient når hun står som toer i forsvaret. Forsvarsmessig har hun en veldig svak omgang mot Ungarn, da ble jeg nervøs. Skal innrømme at jeg har litt ekstra lupe på Skogrand. Heldigvis løfter hun seg betraktelig i kampen mot Russland. Stigning er bra! Generelt er det jo synd at Skogrand og Jacobsen ikke helt kommer til sin rett på landslaget, men det er jo en kabal som skal legges når man har så sterke enveisspillere som Mørk og (til dels) Kurtovic er.

Amanda Kurtovic er som alltid en av de som varierer mest. Hun var glitrende i første kampen, men klarte dessverre ikke å følge opp i de to neste. Forsvarsspillet hennes er som forventet svakt, men hun er ikke på landslaget for å være en bauta bakover.

Emilie Hegh Arntzen har noen kjempekvaliteter, men har en del å gå på vurderingsmessig. Minner meg i så måte litt om Kristine Breistøl, og kan tidvis være frustrerende å se på. Jeg tror hun vil variere også i VM, men hun er også en spiller som kan komme på banen og dunke inn mål etter mål i fastlåste kamper. Klassisk joker, vi trenger en sånn. Jeg trodde også navnesøster Christensen skulle få en jokerrolle, særlig fordi hun fikk et kvarter i kampen mot Sør-Korea. Synes hun leverte godkjent i debutkampen, med et par fine assist og riktignok en (streng) 2-minutter. Men hun kom jo ikke på banen igjen. Litt rart, kanskje? Håper å se mer av henne, også fordi hun virker som en litt atypisk type som ikke bare serverer Riegelhuthske selvfølgeligheter i intervjuene.

Sanna Solberg var positiv, og vil være sentral i forsvarsarbeidet. Godt å se at hun også treffer godt på forsøkene hun får, selv om hun ikke er en målgarantist av Herrems kaliber. Hennes posisjon på landslaget er ikke truet så lenge det er behov for henne som toer i forsvaret.

De svakeste i helgen var kommentatorene. Bredeli sklir jo av stolen hver gang Mørk, Løke og Herrem tar i ballen, og med all respekt synes jeg Svele bommer i mange av sine analyser. Dessuten blir de litt sytete, og virker veldig knytt til spillerne som har vært med lengst. Bredeli skaper et veldig engasjement da, han er god på den måten. Drømmer om en sidemannskommentator av Kjellings kaliber. Lurer på hvordan Gro Hammerseng Edin hadde klart seg.

Samtlige av disse spillerne skal under lupen. De skal sammenlignes med sitt eget toppnivå og prestasjoner i klubblag, de skal sammenlignes med konkurrenter og kolleger. Men på slutten av dagen bidrar de alle til at Norge kontinuerlig er verdens beste håndballag, og de fortjener å omtales med all respekt.

4

kibby

Samtlige av disse spillerne skal under lupen. De skal sammenlignes med sitt eget toppnivå og prestasjoner i klubblag, de skal sammenlignes med konkurrenter og kolleger. Men på slutten av dagen bidrar de alle til at Norge kontinuerlig er verdens beste håndballag, og de fortjener å omtales med all respekt.

Siterer bare slutten, men kudos for et flott og reflekterende innlegg. Jeg støtter mange av dine tanker og resonneringer, spesielt dette med Skogrand og Jacobsen.

Tommel gitt :)

2

kibby

Men vi er i hvert fall enig om én ting, alle sammen; gullsjansene er der i år igjen :)

4

Felix_25

Case closed! :)

3

Miroslava

Amen!

1

Miroslava

Absolutely!

1

Ocean85

Det fremstår nesten litt parodisk at en av våre aller beste spillere ikke er på landslaget lengre, nemlig Riegelhuth-Koren, mens andre spillere med et langt mer midt-på-treet toppnivå, re Sa.Solberg, Arntzen osv, er selvskrevne kontinuerlig, fordi de er noen år yngre.

Det er viktig at et landslag ikke blir for topptungt og gammelt, men ærlig talt, vi ønsker at håndballspillere skal holde på lengre på seniornivå enn de gjorde før (når vi mistet en hel generasjon på 90-tallet som la opp bare de passerte 27-28 år), vi ønsker et landslag som speiler samfunnet og samtidig skaffer resultat og vi ønsker de aller, aller beste på landslaget.

Linn-Kristin Riegelhuth-Koren er per idag den aller beste norske spilleren over tid, og å avslutte hennes landskarriere med vikarierende motiv og banale unnskyldninger er et kjempetap for Norge. Svaret for de som er unge, ønsker seg plassen hennes på landslaget og gjerne vil med er ikke å fjerne den beste vi har fordi hun er over 30 og har et barn. Svaret er hardere trening, skarpere prestasjoner og knallhard kamp for å vise seg plassen verdig. Per nå er ingen annen kantspiller i nærheten av Linka, og det er bare trist at ikke landslaget også kan benytte seg av en fantastisk håndballspiller som henne i tiden fremover.

4

Felix_25

Linn-Kristin Riegelhuth-Koren er per idag den aller beste norske spilleren over tid, og å avslutte hennes landskarriere med vikarierende motiv og banale unnskyldninger er et kjempetap for Norge. Svaret for de som er unge, ønsker seg plassen hennes på landslaget og gjerne vil med er ikke å fjerne den beste vi har fordi hun er over 30 og har et barn. Svaret er hardere trening, skarpere prestasjoner og knallhard kamp for å vise seg plassen verdig. Per nå er ingen annen kantspiller i nærheten av Linka, og det er bare trist at ikke landslaget også kan benytte seg av en fantastisk håndballspiller som henne i tiden fremover.

Nå tror jeg Linka er godt fornøyd med sin nye tilværelse og har lagt eventuell strid med landslagsledelsen bak seg. Men det er uten tvil et stort tap for laget og hele håndballnorge at ikke hun blir å finne på landslaget. Storspillet hun viste i hele forrige sesong har hun nå toppet, og er i rett og slett skremmende god form. Aldri før har hun banket inn så mange mål (med kanskje av unntak i årene 2004-2008 da hun spilte stort sett back i LHK).

Jeg synes det sender ut dårlige signaler når man sier at man er ferdig på landslaget, evt ikke med i langssiktige planer når man har bikket 30 etc til yngre spillere, som f.eks går med tanker om å stifte familie og så gjøre comeback etterpå. Vi har sett utallige eksempler på at dette fungerer helt perfekt, og at ofte spillerne er bedre etter dette.

Man kan ikke sammenligne apparatene jentene har nå med det de hadde på 90 tallet. Da hadde ikke jentene de folkene rundt seg som kunne jobbe forebyggende i forhold til skader, og eventuelt stoppe dem når de slet. Susann Goksør, Kjersti Grini etc er bare et par av mange spillere som ble tvunget til å legge opp pga idrettskader. Dette hadde ikke skjedd den dag i dag. Idag kan de holde på til de er 40, samt leve et godt liv etterpå.

Så jeg vil si at Linka har lukket døren til landslagspill er et ordentlig klask i trynet til landslagsledelsen, og jeg håper de tar lærdom av det. Det som er viktig er at vi har de mest motiverte, friske og beste jentene disponible til enhver tid i landslaget. Alder er bare et tall. En god blanding av rutine og ferskt blod har landslaget alltid vært for, men dette ser de ut til å ha gått bort ifra.

1

kibby

Så jeg vil si at Linka har lukket døren til landslagspill er et ordentlig klask i trynet til landslagsledelsen

Jeg syns heller det er motsatt. Det er et slag i trynet til Riegelhuth Koren at hun "for gammel". Er du god nok, er du gammel nok. Det gjelder både unge, som eldre. Det er min filosofi.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Bilde

Sykkel

Sykkel

Laster...