Nye VGD er lansert! Mer informasjon

*** Håndball-VM 2021 er i gang om under én måned ***

I denne tråden kan vi diskutere alle kampene i mesterskapet (inkludert Norges kamper), uttak av tropper, resultater, tips til ranking, de siste oppkjøringskampene, toppscorere, All Star Team osv.

Norges foreløpige 21-mannstropp.Hele kampoppsettet kan finnes her.Oversiktlig og flott Wikipedia-side om mesterskapet.De offisielle VM-sidene.IHFs VM-sider.VMs sendeskjema på TV3 og Viaplay.Håndballforbundets VM-sider.Covid-19 restriksjoner.Heia heia! Satser på god håndball på TV-skjermen :)

3
600 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

kibby

Flott å høre Gjekstad si at Bjørnsen ikke kan ha klippekort på høyrekant.

3

mikemodano

En liten observasjon: Mesterskapet har tre søramerikanske innslag. Vi begynner å bli vant til å se Brasil og Argentina, de to klart ledende latinamerikanske håndballnasjonene, og i år har de fått selskap av Uruguay. Det var kontinentalt mesterskap i Brasil i fjor, og dette fungerte samtidig som VM-kvalik. Argentina tok sin første tittel, og det gjennom å slå Brasil i den avsluttende kampen, etter at begge hadde vunnet sine fire foregående. Uruguay tapte åpenbart mot de to på toppen av tabellen, men slo de tre andre. Disse var i rangert rekkefølge: Chile, Paraguay og Bolivia. Sistnevnte er verdt å dvele litt ved. Etter fem kamper forlot de turneringen med 286 minusmål. De tapte altså i snitt med nær 60 (!) mål. Her er det fristende å innbille seg at du, jeg og Cato Zahl Pedersen kunne ha spasert rett inn i startoppstillinga. Bolivia åpnet mesterskapet i Brasil med å tape 82-7 for Argentina, og fulgte opp med et 77-9-nederlag for vertskapet. Så møtte de Uruguay: 55-1 (!!) endte det. Det hadde stått 24-0 til pause. Mot de to andre svakeste nasjonene gikk det heller ikke så greit: 8-51 for Paraguay, som tidligere hadde tapt 50-21 mot argentinerne (sånn for å henge resultatet på enda en knagg), og 7-53 mot Chile. Her, som i matchen mot Uruguay, lå Bolivia under med 24-0 ved halvspilt. Det er så bissart at det nesten blir underholdende. Slapstick.

Det var i grunn alt jeg ville få fram.

3

mashadar2

Det var i grunn alt jeg ville få fram.

Det var temmelig ekstreme resultater, ja. Bolivia ser ut til å være håndballens San Marino (eller kanskje til og med håndballens Amerikansk Samoa).

1

mikemodano

Det er godt mulig det finnes liknende minnows i andre konføderasjoner. Håndball er jo ingen verdensidrett på linje med, for eksempel, fotball, og de yngste nasjonene i de mindre konføderasjonene (Asia og Afrika, i tillegg til Latin-Amerika) har nok potensiale til å oppnå resultater i Bolivias størrelsesorden.

1

Xavi7

Nå må Norge legge penger på bordet for å hente hjem Glen Solberg. Det er for svakt at man lot han glippe til Sverige. Men typisk norsk å klamre seg til trenere for enhver pris, til tross for at de på flere forsøk ikke har evnet å hente hjem den gjeveste medaljen.

2

Krepsen76

Glenn Solberg var assisterende landslagstrener sammen med Christian Berge og gikk vel videre for å trene St.Halvard/Fold og i ettertid har han blitt landslagstrener for Sverige. Christian Berge har tatt Norge til to VM sølvmedaljer og en brongsje og er dermed historisk som landslagstrener for Norge da ingen andre har fått herrelandslaget til å ta VM medalje før. Glenn valgte vel selv å gi seg som assisterende landslagstrener i 2016 for å konsentrerer seg fult og helt om eliteserie laget St.Halvard hvis jeg ikke husker feil.

1

Xavi7

Christian Berge har tatt Norge til to VM sølvmedaljer og en brongsje og er dermed historisk som landslagstrener for Norge da ingen andre har fått herrelandslaget til å ta VM medalje før

Ok det er lett å bli historieløs. Berge har gjort en formidabel jobb. Synes likevel at årets mesterskap bar preg av slitasje og flere dårlige vurderinger enn før. For mye belastning på noen få spillere er aldri et godt tegn.

2

RogerMaar

Bare Uruguay som var dårligere enn oss på uttelling fra 6 meter, dette var åpenbart midtveis i andre da vi lå 3 bak, Spania var helt ideløse og vi spilte oss til store sjanser som vi brente.

Forøvrig er det beyond merkelig at Bjørnsen spilte 60 minutter i går. Såvidt jeg kunne registrere hadde han ikke en eneste avslutning første omgang. 3 hundreprosentsjanser i andre omgang, brenner alle tre. For sen i ankomst etter brudd slik at Spania rekker å komme på rett side. Både Gulliksen og Blonz har spilt bra når de har fått prøve seg.

Så var det selvfølgelig full krise på høyrebacken. Man har ikke råd til at nøkkelspillere har en helsvart dag når man møter motstand av dette kaliberet.

2

RogerMaar

Summa sumarum (offensivt) er vi for svake på høyre vingposisjon, vi mangler strekspillere i verdensklasse (hadde Bjarte Myrhol så vondt i skulderen at han ikke klarte å avslutte skikkelig!?) og vi er for ujevne på høyre back.

1

kibby

I tillegg har vi ikke målvakter i verdensklasse helt enda. Men de står godkjent.

1

kibby

Greit, vi er lei oss for at vi taper. Men for en måte å avslutte kampen på. Uspiselig av O'Sullivan og Johannessen. Hadde jeg aldri trodd jeg skulle si.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Sport generelt

Sport generelt

Laster...