Nye VGD er lansert! Mer informasjon
Bilde

Helse

Helse

9 følgere

Hva innebærer en konsultasjon?

Jeg tenker å bestille time til øre-nese-hals på Aleris. Jeg planlegger ferie og vil ha det unnagjort og går direkte dit i stedet for fastlege.

Men hva innebærer egentlig en konsultasjon? Er det kun en time for å bestemme veien videre for behandling, eller kan jeg forvente å få hjelp med én gang? Hvis f.eks. legen mener en øreskylling ville være det...

1
0 kommentarer

Soveangst

Jeg har slitt med soveangst siden november . Det tærer på veldig mye. Det hele startet med at jeg sov dårlig etter en stressende periode av livet og siden da er jeg blitt nærmest besatt av søvn. Jeg har lest mye på nettet om konsekvense av lite søvn osv og det har utløst en angstreaksjon. Jeg har hatt det veldig vanskelig og vil gjerne bli kvitt so...

1
19 kommentarer

Er det land i verden som er farlige å bo i? Ja:

Nord-Korea,Syria,Nigeria,USA og Columbia.Eller alle land uten demokrati,dog er Russland et ok land for Nordmenn,så lenge du ikke er kritisk mot Putin eller Russland.Samme med Kina,de liker turister så lenge du skryter av Kina og aldri sier noe negativt.Vil dog ikke anbefale Hviterussland.Hele vesteuropa,Canada og Australia vurderer jeg som trygge. ...

2
0 kommentarer
Bilde

hennings

Legens tips for å leve godt til man er 100!

Lege, forfatter og foredragsholder Ole Petter Hjelle deler sine tips om hvordan man kan leve et bedre, og lenger liv. Alt dette er basert på forskning :)

https://youtu.be/xcDM8dTkioM

Hva tenker dere?

1
0 kommentarer
Bilde

Ale-Jet

Slutte med Sobril

Aktiviteten på helseforumet er så liten, så poster det her. Har tatt det i omtrent ett år. Det begynte med én daglig, så to, før jeg i påsken tok tre om dagen. Valgte forrige torsdag å prøve å slutte med det, og har nå gått 6 dager uten å ta det. Føler meg bra nå når jeg skriver dette, men merker at formen går opp og ned.

Hodepine, kvalme, vondt i ...

1
4 kommentarer
Bilde

hennings

Alkohol er det farligste rusmiddelet?

I en stor forskning på hvilke rusmidler som er mest skadelig for deg selv, og andre mennesker rundt deg - kom alkohol på toppen. Kan høres mer om her: https://www.youtube.com/watch?v=z-b91t4BEMM

Hva tenker dere om dette?

1
9 kommentarer
Bilde

Petrusjkin

Er homeopati utsatt for manipulering av forsknings

Manipulering av forskningsdata er kjent. Årsakene kan være mange. En kan være å føre folk bak lyset og holde positive eller negative funn tilbake. Er homeopati ekstra utsatt?

Dr. Robert Hahn er lege og forsker ved Sødertâlje Hospitalet og Linkjøping Universitet i Sverige. Han har skrevet om forskning på homeopati. Hahn er verken homeopat eller anbe...

2
12 kommentarer

Søvnvansker

Hei kjære vgd folk

Grunnen til at jeg velger å skrive om dette temaet her i dette forumet er at det er svært lite aktivitet på helse forumet.

Jeg har slitt med søvnvansker i flere måneder. Grunnen til mine søvnvansker er nok stress og angst etter en svært stressende periode i mitt liv. Problemet for min del er at jeg går rundt og tenker kun på søvn...

1
68 kommentarer
Bilde

_subzero_

Ekstrasystoler arytmier

Har et par poster om dette fra før av men nå er de tilbake.

har de siste 2 ukene hatt hyppige ekstrasystoler og andre ubehaglige korte anfall av rask puls. Har vært på legevakten 2 ganger og hos fastlegen. Ble sist nå henvist til holter monitor. Alle legene jeg snakker med mener det er stress utløst og ufarlig.

Problemet er at det er mildt sagt ube...

1
5 kommentarer

Har noen erfaring med bloddonasjon?

Jeg vurderer å bli blodgiver.

Jeg lurer på hvordan det vil påvirke dagsformen? Blir man sliten? Får man mindre energi? Kan man fortsatt ta den daglige joggeturen, eller ta tunge løft? Andre ting jeg bør ha i bakhodet før jeg eventuelt melder meg?

1
4 kommentarer

80% av alle matvarer i butikkene inneholder sukker

Hei, jeg anbefaler å sjekke ut denne podcasten som handler om sukker. I podcasten blir Bente, som har skrevet boka "Sukkeravhengighet? Bli frisk uten sukker!" intervjuet. Hun har lang erfaring med avhengighet, og har selv vært avhengig av sukker.

Her lærte jeg en del fakta, som både var viktig for meg og lære men også veldig trist.

En tredjedel av ...

1
0 kommentarer
Bilde

Oslogg123

Mssasjeapparat

Noen som vet om et bra masssjeappart (pute) for rygg? Tenker ikke da på disse torturappartene med kroketkuler, men som er mer skånsomme. Varme og vibrasjon.

1
0 kommentarer
Bilde

hennings

Lær disse to tingene for et bedre liv :)

har du lyst til å høre en fin liten podcast å starte helgen med?

Jeg hadde en morsom og lærerik samtale med Geir Isene. Geir er forfatter, mentor, CEO og coach. Han har vært med å bygge bedrifter, coache idrettsutøvere og ledere, mm. I denne episoden vi om viktigheten av å fokusere på en ting av gangen! Folk tar seg ofte vann over hodet ved at man ...

1
0 kommentarer

Får ikke sove pga pendling.

Hei.

Jeg sover i snitt rundt 4 timer per natt pga lang veinpp jobb. Jeg prøver å legge neg tidlig men sliter med innsovningen. Stemmer det at for lite søvn over tid fører til hjertesykdom og i verste fall død?

Hilsen en bekymret vgd bruker.

1
2 kommentarer
Bilde

AirCanada

Sykmelding 12 måneder..

Nærmer meg nå 12 kalendermåneder sykmeldt som følge av en kronisk sykdom.

I den perioden har jeg tatt ut 5 uker ferie.

Flytter "sluttdatoen" seg som følge av ferieavvikling?

1
1 kommentarer
Bilde

hennings

Å droppe cellegift? Tarjeis Eksperiment..

Hei!

Jeg vet ikke om dere har fått med dere Tarjeis Eksperiment som var en sak på VG i fjor, om Tarjei - mannen som sa nei til cellegift.

Jeg intervjuet Tarjei for noen uker siden, for å gå dypere i historien hans og lurer veldig på hva dere syntes om hans valg. På noen måter er det egoistisk mot familie og venner, på andre måter så bestemmer han s...

1
0 kommentarer
Bilde

hennings

Hvordan sette du MÅL og skaper gode VANER?

Hei og godt nyttår gjengen

Jeg hadde en utrolig fin samtale med Henrik Aase, som siden 1998 har gjennomført over 2000 foredrag med motivasjon som overordnet tema. Det som var gøy med denne samtalen, var at han selv sa at han var en umotivert kar. En perfekt måte å starte en god samtale på.

For hvordan skaper man egentlig gode vaner, og setter rikti...

1
0 kommentarer
Bilde

JOlsen

Erfaringer med Wellbutrin?

Jeg har nettopp begynt med Wellbutrin. Det jeg merker er at jeg ikke mister sexlysten, og det er et pluss. Det som ikke er bra er at den går utover søvnen. Utrolig vanskelig å få sove. Ikke bra. Ellers merker jeg ingen ting. Men den er mye bedre en Cipralex. Den var forferdelig. Men den gjør ikke så mye med depresjonen, ennå. Gått i tre uker.

1
2 kommentarer
Bilde

JOlsen

Cipralex/Melatonin

Er det mulig å åde ta Cipralex og Melatonin uten at de krasher og øelegger søvnen? Håper det ikke er noe problem. Tok begge deler forrige natt og sov som en stein. I natt hadde jeg ikke blund på øynene.

1
0 kommentarer
Bilde

SlimWhitman

Mystisk utslett på kroppen

I går fikk jeg utslett nederst på ryggen som så ut som en klynge med 12-14 vannblemmer. I dag er de helt borte. Men i stedet dukket det opp på magen i dag i stedet, og på veldig kort tid. Samme mønster. Er symptomfri ellers, har ingen allergier som jeg vet om, så hva kan dette være? Tipper at det neppe er noe alvorlig, men har aldri opplevd dette f...

1
4 kommentarer
Neste side

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...