Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Erfaringer med ulike typer Allergimedisiner

Synes det er mange oppfatninger om hvilken allergimedisin som virker best, ut i fra de ulike symptomene som finnes. Føler at Zyrtec ikke gir nok effekt lenger.

- Kan dere gi litt info om hvilken type allergimedisin som fungerer best ut fra de plagene du har, eller har hatt.

1
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Brannmann-Sam

Har brukt Aerius, men den gikk etter en stund rett i bosset. Fikk såre øyne, uklart syn og ble veldig trøtt.

Gikk tilbake til Zyrtec igjen, selv om virkningen ikke er overveldende, så følte jeg meg ihvertfall ikke som en såret zombie hele sommeren.

Aerius kan sikkert virke annerledes på andre, men fra mitt ståsted så kan jeg bare anbefale dere å se etter andre alternativ.

1

lilstar77

Jeg bruker Loratadin. Brukte clarityn, som er det samme, bare dyrere, men har faktisk erfart at Loratadin også virker bedre. Blir ikke trøtt, men må ta opp til fire tabletter daglig på det verste av bjørkesesongen. Tar en tablett hver tredje dag gjennom vinteren pga husstøv.

Har fått foreskrevet Nasonex nesespray, men det skal jaggu være ille før jeg sprayer meg i nesen med noe annet enn saltvann igjen. (les gjerne innlegget mitt i tråden om nesesprayavhengighet)

Øyedråper bruker jeg en sjelden gang. jeg har egentlig større problemer med hosting, feber og hodepine. Andre som har det??

1

StripePus

Tar en tablett hver tredje dag gjennom vinteren pga husstøv.

He, he - det minner meg om da jeg for mange år siden var innlagt på sykehuset et par uker for å gjennomgå en desensibilitering ( sprøytebehandling med de stoffene jeg var allergisk mot, for å få kroppen til å tåle disse ). Jeg var jo på forhånd testet, og ble vaksinert med fem typer allergener, fire typer pollen og DANSK husstøv. Da jeg kom hjem og fortalte hva som foregikk, var min manns kommentar dette: Ja men, VI har da ikke dansk husstøv, vi har jo bare norsk!!

Forøvrig er det nok veldig individuelt hva de enkelte personer tåler og ikke tåler av allergimedisiner. Så det er nok bare å prøve til man finner en type man tåler, og som virker tilfredsstillende.

1

niomi

Jeg bruker Zyrtec og har brukt det siden de kom på markedet. Aldri opplevd trøtthet, men husker de jeg brukte før Zyrtec kom - 1/2 time etter at jeg hadde tatt tablettene (som var svære og vanskelige å svelge) sovnet jeg. Samme hva jeg holdt på med (sovnet bl.a. på håndballtrening og korpsøvelse).

I tillegg bruker jeg lomudal øyedråper, rhinocort nesespray og oxis astmaspray.

Jeg kan ikke bruke certisin, da jeg reagerer på hjelpestoffene. Jeg prøvde de en periode, og etter en uke hadde jeg rødt utslett som klødde over hele kroppen, og jeg våknet av et gigantisk astmaanfall midt på natta, noe som førte til ambulansetur til legevakta. Lite festlig. Jeg syns de nye reglene for kopimedisiner er idiotiske. Før kunne man velge om man ville ha den vanlige medisinen eller om man ville bruke kopimedisin. Nå kan apoteket bytte ut uten å spørre deg. Så etter at jeg hadde vært rundt på de fleste apoteker her i byen uten å få Zyrtec, måtte jeg til legen igjen og få han til å skrive i resepten at jeg ikke skulle ha kopimedisin. De prøver seg på apotekene enda, og da blir Niomi bøs og kjefter apotekmenneskene huden full...

1

silvercoke

Jeg har etterhvert blitt plaget med tretthet av cetirizin/zyrtec og er nå i gang med et eliminasjonsmetode-prosjekt for å finne ut hva som passer best. Jeg er nå snart ferdig med en 30-tabletters pakning Telfast (som også påstår at den ikke gir tretthet) som gjør meg trett.. Jeg har ikke helt bestemt hva jeg skal prøve etter Telfast, men det aner meg det kan bli Kestine eller Aerius

Jeg har hovedsaklig kløende øyne og tett nese som uttrykk for min bjørk, or, hassel og husstøvsallergi...

1

Earthquake

Jeg bruker aerius. Funker greit for meg uten bivirkninger ihvertfall

1

SlagelseFH

Har brukt Zyrtec selv (bruker Certizin nå og merker ingen forskjell med tanke på virkning), og det har funket helt fint, men bruker også øyendråper (Lomudal og Livostin) og nesedråper (Rinocort).

Har pollenallergi, reagerer på bjørk og gress.

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...