Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kjerringråd-tråden!

Gjennom mange år har jeg "samlet på" kjerringråd for små og store plager. Det er det kanskje mange andre som har også? Jeg starter med å legge inn første råd, og så håper jeg flere følger på. Hvis noen prøver ut rådene, hadde det vært fint om dere kom med tilbakemelding!

NB Jeg synes ikke det skal legges inn råd som kan være medisinsk tvilsomme, eller som kan være farlige, og ingen bør følge kjerringråd _i stedet for_ å søke lege dersom det kan være snakk om noe alvorlig! (Det var moralprekenen!) :-)

Her er et par kjerringråd som min familie og jeg har hatt stor nytte av:

Soleksem: Skjær en skive av en vanlig tomat, og gni snittflaten mot det området som er angrepet. Kan gjentas, med det trengs vanligvis ikke.

Lett solforbrenning: Gni det solbrente stedet forsiktig med en passende mengde potetmel - legg gjerne på et tykt lag, litt mer enn om du hadde brukt talkum.

Værsågod neste!

Keva

1
22 svar

22 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Eroticah

Har hørt kjempemange. Her et noen av dem.

- Et annet tips mot solbrenthet er å bruke aloe vera. Kjøler og lindrer.

- Har man fått blåbær på fingre, tunge som man ikke får bort: bruk sitronsaft.

- Tyggis på klær som du ikke får bort? Putt plagget i fryseren så tyggisen stivner og stryk bort.

- Har du ikke avløpsrens i hus kan man bruke bakepulver og eddik, det gjør samme nytten.

1

Bofr

Noen som har ett godt råd mot neglesopp. Mannen min har vært plaget i flere år, men har ikke fått bokt mot det.Han sitter med beina i grønnsåpe vann både titt og ofte, prøvd vitløk, T-tre olje. Men neglesoppen er der fortsatt til hans fortvilelse. Så er det noen som vet om, eller har prøvd noe som virkelig virker så tenker jeg han skulle bli glad.

1

susilu

Bofr skrev: Noen som har ett godt råd mot neglesopp

Jeg har ikke noe råd, men han har vel prøvd det som er på apoteket (vet dette skal være kjerringråd, men), det finnes vel bla annet noe "neglelakk" for sånt?

Vel nå kommer tråden litt høyere, håper noen andre har et svar! Du er sikker på at det ikke er psoriasis, ringorm eller noe annet?

1

fisto

Bofr skrev: Noen som har gode råd mot neglsopp.-------- ------------------------------------- Jeg prøvde alt fra vademecum til hvitløk, men da jeg gikk til legen fikk jeg hjelp. Det finnes saker på resept som tar dritten. Men du må holde på et års tid til "gamleneglen" er borte. Til gjengjeld får du nydelige negler. Offentlige treningsdusjer er en smittekilde, ikke bare for fotsopp. Neglsopp oxo.

1

Ulveglis

Mot blærekatarr: Tranebær funker utmerket - fås kjøpt på helsekostbutikk.

1

fisto

Ulveglis skrev: Mot blærekatarr: Tranebær funker utmerket- fås kjøpt på helsekostbutikk. -------------------------------------------- Ja. Men stort inntak av vann skyller også ut katarren i løpet av dagen. hvis ikke , søk lege. God erfaring med mye vann i løpet av dagen........... katarren borte om kvelden. ----------------------------- Ellers støtter jeg den som tipset om kjerringrådbøker! To råd derfra: Ved brannsår, hold lenge under litt lunkent vann. deretter honning rett på området. Sprukne hender: sjømenn i gml. dager pisset rett på hendene sine og gned dem inn med urin. Urin "fresh" er helt sterilt og har en flott healingsevne for sprukne hender, ta gjerne på hansker om natten.

1

susilu

Tannpine: Lag en liten deig av nellikpulver og vann og press den ned i tannen. Obs: Nellik skal visst være et kraftig allergen for den som ikke tåler det.

1

Timanka

OK da - svelg 3-4 kuler med hvit pepper for å få kvalme til å gi seg. Dette er et tips kelnere ofte bruker når de ikke har noen mulighet til å komme fra.

1

susilu

Ja, Fliso, bestemoren min vasket alltid hendene med kaffegruten og hun hadde den mykeste hud! Jeg har også gjort det, men jeg drikker så sjelden kaffe.

Har hørt noe om at det hjelper mot sukkermaur i huset å legge kaffegrut inntil grunnmuren , hele veien rundt antar jeg, noen som vet/har prøvd/hørt?

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...