Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Eksem og barbering!

Kjæresten min har en form for atopisk eksem, som gjør at han bør unngå såper som kan skape irritasjon i huden. Samtidig har han en svært tett og kraftig skjeggvekst, noe som er veldig vanskelig å barbere pga eksem. Han bruker bare varmt vann når han barberer seg, og babyolje når han dusjer. Men han blir bestandig sår etter barbering, så han kan bare gjøre det ca en gang i uka.

Synes så synd på han. Er det noen som har noen gode råd? F.eks finnes det barberskum e.l som er spesielt beregnet for folk med eksem?

1
8 svar

8 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Bvaeff

Tror jeg har ihvertfall noe av det samme problemet.

Det er mye bedre å barbere seg når skjegget er bløtt, så jeg har begynt å barbere meg i dusjen (Med høvel ja, ikke maskin :P).

En annen ting er jo det med å ikke barbere seg "mot" hårene..men jeg synder litt der selv da jeg ikke syns det blir bra nok om man tar høvelen med hårrretningen..

Å smøre meg inn med en Aloe Vera gele i ansiktet etterpå fungerer ikke for meg, da jeg syns jeg blir så rød i ansiktet.. bruker heller en parfymeløs fuktighetskrem da jeg har litt tørr hud også. "Neutral hudlotion" syns jeg virker bra, og den er heller ikke dyr.

Å barbere meg hver dag er også uaktuellt, det blir vel ca 2 ganger uka +/- (vel, ikke så mye pluss:P).

1

Rote

Bringeaer skrev: Kjæresten min har en form for atopisk eksem, som gjør at han bør unngå såper som kan skape irritasjon i huden. Samtidig har han en svært tett og kraftig skjeggvekst, noe som er veldig vanskelig å barbere pga eksem. Han bruker bare varmt vann når han barberer seg, og babyolje når han dusjer. Men han blir bestandig sår etter barbering, så han kan bare gjøre det ca en gang i uka.

Synes så synd på han. Er det noen som har noen gode råd? F.eks finnes det barberskum e.l som er spesielt beregnet for folk med eksem?

Svar:

Slet med det samme ganske lenge før jeg fant ut at løsningen ble å se ut som Jørn Hoel: Nemlig å ha 5-dagers stubb. Kjøpte en billig skjeggtrimmer og lever happy med det.

1

coldman

Han kan forsøke å lage litt skum av olivensåpe. Helsekostbutikker bruker å ha. Denne såpen er kjent for å være det beste du kan bruke mot dårlig hud/eksem.

1

m1974

heisann.

kan han ikke bare benytte en litt feit krem istede for baberskum når han barberer seg da? Det vil jo fjerne friksjonen som oppstår samtidig som den er bra for huden.

1

Diesel_Power

Som frk Bakke sa, Aloe er veldig bra!! Tror nok han kan bruke Aloe-gel istedet for barberskum. Han må ihvertfall ikke bruke bare vann, det gir masse friksjon, og ødelegger huden. Eller så kan han kjøpe barbermaskin. Jeg har en Braun med autorens, den er sykt bra!!

-only quality has a future-

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...