Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Har du opplevd å bli bitt av flått?

- Vi vet for lite om flått

Doktorgradsstipendiat Vivian Kjelland mener vi vet for lite om flått i Norge, og har nå satt i gang flere forskningsprosjekter på det blodsugende insektet.

Kjelland vil bedre kunnskapen om utbredelse, smittefare og forbedre diagnostikken og behandlingen av flåttbårne sykdommer, skriver Forskning.no.

Hun mener det satses for lite på forskning av flått, som kan smitte mennesker og dyr med alvorlige sykdommer.

- Generelt kan man si at der det finnes flått, er det også en risiko for å bli smittet av borreliabakterien. Den høyeste risikoen finnes i Agder-fylkene og i Telemark hvor flåtten trives godt, sier forskeren.

[LES HELE ARTIKKELEN HER!](<http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=559120 >)

Har du opplevd å bli bitt av flått?

Diskutér her!

2
35 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

monjanse

flott er søte og kule. jeg liker å studere dem. de er så kule når de sitter på huden min med trynet gravd ned i huden og beina bare spreller! jeg liker å dra et hvitt hånkle eller laken over gress og se hvor mange flott jeg finner. jeg gleder meg til sommeren!

2

Blåjenta

Er blitt alvorlig syk av flått, vært syk ett år nå. Verking i kroppen, uvelhet, utmattelse, svimmelhet og kvalme, konsentrasjonsproblemer med mer..... fått antibiotikakur men er ikke blitt bedre, livet har endret seg radikalt, klarer ikke jobben og mitt vanligvis så sosiale liv....nitrist.. ble bitt for mange år siden, da blir den enda verre å kverke når den først bryter ut. Men uansett så kommer jeg til å fortsette å gå tur i skog og mark, vil bare bli enda mer påpasselig med å sjekke meg og familien etter turen.

2

popari

Er på full fart inn i ti måneders merket med sammenhengende kraftig antibiotikabehandling, regner med enda flere. Og sykdomsforløp på 3 1/2 - 4 år grunnet flåtten. Borreliose! Er 100 % ufør for øyeblikket. Og ja, 21 år!

Unner absolutt ingen denne sykdommen....

2

gammel_mann

Har hatt flått mange ganger, men de er jo lett å vri ut med en pinsett. Kona og jeg går mye tur i skogen, og det er en kalkulert risiko, siden vi også bor i "flåttland". Det er masse rådyr og elg her.

Det er smart å ta en dusj og faktisk litt sexy å inspisere hverandres kropp etter en skogtur ;-)

2

Spud

Har blitt bitt flere ganger, men av en eller annen grunn har det ikke gitt meg tusentipset i VG noen gang. Rart mtp at om jeg hadde blitt bitt av en hvithai (som jo er utlandets ekvivalent til flåtten om man skal tro overskriftene i media her) hadde fått forsida og flere sider inne i avisa.

2

orbixx

Har blitt bitt flere ganger, men av en eller annen grunn har det ikke gitt meg tusentipset i VG noen gang.

Flåtten er egentlig ikke farlig, og de fleste er ikke bærere av farlige smittestoffer for mennnesker.

Jeg har aldri hatt nærkontakt med hvithai, og takk for det. :)

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...