Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvilke erfaringer har du med brystinngrep?

Har du foretatt inngrep i brystene dine, enten forstørrelse eller forminsking? Har du reist til utlandet for å få utført slike inngrep? Eller har du ønsket å gjøre det, men latt vær fordi du frykter eventuelle komplikasjoner? Hvilke erfaringer har du gjort deg?

1
18 svar

18 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

bonnieblow

Valgte selv å forminske brystene mine da jeg var ca 22-23 år pga medisinske årsaker. De var for store og tunge. Det er nå ca 15 år siden. Fikk dette dekket på statens regning. Kan ikke skjønne at denne jenta heller dro til Brasil med dette i stedet for å kanskje rådføre seg med en annen lege her. Jeg er fortsatt kjempefornøyd etter så mange år. Trist at noe som skulle være fint ble så fatalt.

2

s-t

Jeg tok brystreduksjon i Istanbull, Tyrkia. jeg dro til konsultasjon 3 dagen jeg var i Istanbull og dagen etterpå fikk jeg operasjon. noe jeg syns var veldig skummelt, at det bare ble tatt en avgjørelse sånn og at det var ledig bare 1 dag etter. vi hadde lest og søkt mye om denne doktoren før og viste en del om han, så dro ikke bare sånn uten videre og fant en kirurg i Tyrkia. hehe.

Var utrolig skeptisk til det, men heldigvis gikk min operasjon veldig bra. Jeg kom inn å fikk kjempe fint rom, legen kom inn og tegnet på meg. 2 timer etterpå ble jeg trillet til operasjonen. var skummelt for det var ikke stort mange som snakket engelsk, men de smilte og strøk meg på hånden så det ble en liten betryggelse. ingen vei tilbake da uansett. og jeg angrer IKKE!!

har lett for å få stygge arrdannelser, så det blandt andre bekymringer var veldig store.men han sydde bare 'innvendige' sting, og bare rundt brystvorten og en strek ned.

nå, halvannet år etterpå er jeg stor fornøyd med mine 'nye' pupper.og selvom jeg hadde enorme pupper før så passer denne størrelsen meg veldig bra, var litt bekymret for at alt skulle bli 'borte' og jeg skulle bli flat, men til min store glede ble de seendes ut fantastiske.

arrene mine er fine og ikke så veldig synlige, de blir nok mer redusert for hver tid som går.

skal jeg gjøre noe igjen, så drar jeg absolutt tilbake dit. Men man skal ikke 'push my luck'. kan hende jeg ikke er like heldig en annen gang, kroppen min kan reagere på en helt annen måte den gangen.

MEN man skal være forsiktige med hvor man drar og opererer seg. som man leste i artikkelen så er det ikke alle som er like heldige med utfallet.

2

anahita_r1988

Du som har utført brystreduksjon i Istambul vær så snill si navn på legen og klinikken, evt telefonnummer. Tusen takk

1

pirri

Fikk gjordt ein brystreduksjon på fornebuklinikken for ca 25 år siden.Har deretter ammet 2 barn, ingen broblemer med ammingen. Brystene har blitt litt større etter amming men ikke slik dem var før reduksjonen. Godt fornøyd med opperasjonen for ryggen er mye bedre.

2

trønderpi123

tok en brystreduksjon for 20 år selv på fornebuklinikken,og er strålende fornøyd..hadde ingen plager etter inngrepet..

1

Frøken_S

Jeg synes fastleger er litt for raske med å fraråde unge jenter til å ta brystreduksjon fordi de ikke har fått barn enda.

Jeg er selv 23 og har tatt brystreduksjon, min fastlege frarådet meg også dette, selv om jeg har en mor som har utført samme inngrep pga store plager. Hennes hadde blitt mye større etter graviditet og dette var noe jeg ikke ønsket og derfor mente jeg ikke burde vente til etter jeg fikk barn.

Jeg begrunnet det med vond nakke og rygg, hadde hatt flere timer hos kiropraktor og fysioterapeut pga av plagene jeg hadde med dette, fikk også henvendelse fra dem jeg kunne ta med til legen.

Jeg er 158 cm høy, veier 60 kg og hadde en H-cup, noe som jeg mente var god grunn til å få komme til konsultasjon på sykehuset.

Etter mye mas fra min side fikk jeg det som jeg ville og fikk konsultasjon med en kirurg på sykehuset. Her fikk jeg samtykke til operasjon med en gang og fikk alt dekket, med en egenandel på 275 kr.

Hvorfor skal unge jenter måtte vente med å få utført en slik operasjon når det gir dem så store plager i hverdagen?

Det gir slitasje på rygg og nakke, gir hodepine og ikke mist feil holdning i ryggen pga stor bryst tyngde, som trenger mye trening for bearbeide og trene opp etter en evt operasjon.

Hadde jeg måttet vente til jeg fikk barn ville disse plagene bare forverret seg og spredd seg. Dette vil jeg ikke kalle et bra helse messig utfall.

Det er trist at slike hendelser som beskrevet i denne artikkelen skal skje pga at en ikke får den hjelpen en trenger i Norge fordi fastlegen er for tilbakeholden med å hendvende til et spesialist på området for vurdering.

Jeg mener ikke alle skal få ta slike operasjoner med mindre de kan argumentere det bra medisinsk, men mener en selv at en har god grunn, har plager med å håndtere hverdagen pga bryststørrelsen, er et slikt inngrep absolutt verdt det. Så selv om fastlegen avviser deg ved første forespørsel så ikke gi opp håpet, krev heller en konsultasjon med en spesialist på området.

Kriteriene for å få gjennomført inngrepet er bla at det må være mulig å fjerne 500 gram fra hvert bryst og at en har en BMI under 28.

Jeg er kjempe fornøyd med operasjonen min, og syns det var verdt det. Risikoen for at jeg ikke kan amme når jeg skulle få barn er jo der, men hva betyr amming hvis jeg ikke har en sterk nok rygg til å ta meg at hverdagslige gjøremål på jobb og i fritiden?

Hvis du vurderer en slik operasjon, sjekk nettet for informasjon og forhør deg rundt og krev vurdering av en spesialist på området uavhengig av hva fastlegen råder deg til, en spesialist vurdering skader uansett ikke.

Finn dine krav og stå på dem =)

2

Hegemor76

Jeg tror det er svært få som er klar over at du får dekket dette inngrepet her i Norge hvis du har medisinske årsaker til operasjonen.

Jeg fikk utført operasjonen for ett år siden og kan ikke få fullrost Bergen Kirurgiske Sykehus nok for jobben de gjorde.

Jeg gikk bare til fastlegen og forklarte at jeg var mye sliten i rygg og skuldre og ønsket reduksjon. Jeg var da cup E og vanlig slank. Fikk da henvisning og sendte den til det sykehuset jeg ville ha (fritt sykehusvalg).

Mitt valg gikk da på Bergen pga lav ventetid (4 uker).

Fikk dekket alle utgifter på reise og opphold for både meg og min mann, og betalte totalt kun 275 kroner i egenandel.

Jeg var oppegående samme dag, og etter noen måneder var arrene ikke lenger synlig i det hele tatt. Har ikke hatt slike pupper siden jeg var15 år!!;)

Jeg kan ikke forstå hvorfor noen skulle ville reise utenlands for å gjøre slike inngrep i det hele tatt.

Her må det informasjon ut til folk!:)

2

T263ahpN

Ja, jeg hadde også problemer med rygg og nakke pga store bryster og ville ha en brystredukjson.

Gjorde noen undersøkelser på nettet og, tok noen tlfsamtaler hit og dit. Og kom fram til at jeg skulle ta kontakt med fastlegen min om problemet. legen min var veldig forsåelsesfull, og hendviste meg til colosseumklinikken i Oslo.

Der var de litt skeptiske til at jeg skulle ta operasjonen, ikke fordig det kunne være farlig, men de synes det var litt tidlig da jeg ikke hadde fått noe barn enda. Amme kunne bli litt problematisk. Men jeg var fast bestemt, og jeg fikk klarsignal til å opereres.

Etter operasjonen føltes det ut som om en traktor hadde kjørt over meg, men dette gikk over iløpet av et par dager. Sårene grodde bra og jeg fikk tilbud om laser til å gjøre arrene mindre synlige.

I dag er arrene nesten borte, og jeg er strålende fornøyd. Jeg fikk allt dekket av staten. Det eneste jeg måtte betale for var støtte toppen jeg hadde på i nesten en uke etter operasjonen.

Hadde aldri dratt til utlandet for en så stor og omfattende operasjon.

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...