Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Statiner og Q10

Statiner er en gruppe legemidler som brukes mot forhøyet (og ofte også ved normalt høyt!) kolesterol.

Det er et fysiologisk faktum at statiner hemmer kroppens naturlige egenproduksjon av det livsnødvendige co-enzymet Q10.

http://www.villagedrug.com/sections/level_info.php?level_id=88&page=compounding

Hvorfor anbefaler ikke både produsentene av statiner, helsemyndigheter og leger at de som bruker statiner tar tilskudd av Q10 for å kompensere for dette.

Mener skolemedisinen at kroppen fortsatt får nok Q10 når en tar et legemiddel som hemmer kroppens egenproduksjon?

Nok et eksempel på at ifølge skolemedisinen så er ikke mangel på livsnødvendige næringsstoffer noe problem. Mangel på legemidler derimot er et stort problem. Kroppen klarer ikke selv å regulere kolesterolproduksjonen, og trenger hjelp av statiner. Når så disse "fremmedstoffene "av noen statiner hemmer kroppens egen regulering Q10 så er imidlertid det ikke noe problem!

Hvis for høyt nivå av kolesterol må senkes, hvorfor må ikke da for lavt nivå av Q10 økes? Kan det være fordi det ikke finnes et legemiddel som kan øke Q10 produksjonen?

1
16 svar

JazKo

Statiner er det verste, absolutt verste, man kan innta. Det ødelegger blodet.

Feil. Statiner er en av de legemidlene som toleleres best av de fleste og brukes av mange hundretusen bare her i Norge. Potensielt livsreddende medisin.

Hadde det faktisk vært holdepunkter for noe som trådstarter skriver om, hadde nok leger og alle andre i helsevesenet anbefalt kosttilskudd i tillegg.

1

supper2

Canada has forced the statin makers to warn of the coenzyme Q-10 deficiencies

http://www.villagedrug.com/sections/level_info.php?level_id=88&page=compounding

Mon tro hvorfor det er tilfelle hvis det ikke er holdepunkter for det jeg skriver. Dette er ikke noe trådstarter har funnet på. Trådstarter henviser til kilder, i motsetning til JazKo, som slenger rundt seg med løse, udokumenterte påstander.

1

justanothername

Feil. Statiner er en av de legemidlene som toleleres best av de fleste og brukes av mange hundretusen bare her i Norge. Potensielt livsreddende medisin.

Det er en debatt om dette nå, og det er mulig hele kolesterol-skrekken en basert på en misforståelse. Kolesterol et et meget viktig stoff i cellene våre (utgjør ca 20%) og spesielt i hjernen. Statiner kan skape problemer der.

http://www.cholesterol-and-health.com/Memory-And-Cholesterol.html

1

JazKo

Du linker til en side som ble oppdatert i 2005 og skriver samtidig "Det er en debatt om dette nå..." er vel å overdrive litt? Du mister troverdighet der med en gang.

Jeg tror alle kan si seg enige med deg i at kolesterol er viktig, det er utrolig viktig i mange prosesser i kroppen. Men som alt annet, så går det en grense mellom "god mengde" og "dårlig mengde". Det er forsket frem til et kolesterolnivå i blodet mellom 4-5 mmol/L er det mest gunstige, mens høyere enn 8 mmol/L er regnet som veldig forhøyet og faren for iskemisk hjertesykdom øker betydelig. Statiner gis ikke til alle i hele verden, men kun de med forhøyet kolesterol nivå samt genetisk forhøyet kolesterol.

Skal man gå dypere i det så deles kolesterol i flere typer, HDL, LDL og triglyserider, hvor det finnes foretrukne verdiger for hver av dem.

Det ligger så mye mer bak "kolesterol er farlig" eller "kolesterol er bra", derfor bør man ikke tro alt som leses overalt på nettet.

For å ta det ut av kontekst så er salt også farlig for kroppen, men samtidig utrolig nødvendig!

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...