Helse esc

Innlegg

Helse

Rufus90

Regnbuehinnebetennelse - Bekhterev?

Heisann,

Laget tidligere i August en tråd om min akutte Regnbuehinnebetennelse. Er nå kurert for dette. Min mor har også hatt det samme i sin ungdom og sliter nå med en sjelden revmatisk sykdom, men denne kom altså nærmere tjue år etter hennes regnbuehinnebetennelse.

De siste årene har jeg vært plaget med periodevis intens smerte i bekkenet (tror jeg, muligens hoftene, kun venstre). Det snakker jeg om utrolige smerter som gjør det vanskelig å bevege seg uten at det gjør utrolig vondt, både gå, ligge og sitte.

Dette er smerter som vanligvis kommer og går og varer kun et par dager. Vanligvis kan jeg gå flere måneder uten at det er smerter, men så kommer de tilbake igjen. I og med at jeg hadde regnbuehinnebetennelse har jeg dermed vært litt urolig for Bekhterev. Har også blitt informert om dette fra min mor, men de sa ikke noe om dette når jeg lå på sykehuset, spurte heller ikke om jeg hadde noen lignende plager.

Burde jeg fortelle dette til legen eller kan det være noe annet? Ser ut som at **Bekhterev helst angriper ryggen og dette har jeg aldri opplevd, det er helst bekkenet/hofta!**

1
1 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Her er det definitivt indikasjon for videre utredning.

Regnbuebetennelse og Bechterew henger ofte sammen og med de smertene du beskriver fra korsryggen så bør du undersøkes videre. Det er dessverre vanlig at Bechterew rammer leddene i bekkenet - iliosacralleddene.

Jeg anbefaler at du drar til legen, forklarer situasjonen, sørger for at det blir tatt blodprøver som inkluderer test for HLA-B27 (en prøve som mer eller mindre kan utelukke Bechterew om den er negativ. Om den er positiv så styrker det mistanken, men er ikke nok til å sette diagnosen) og henvisning til Reumatolog.

Lykke til! Jeg skjønner at du er bekymret, husk at dette ikke er verdens undergang om du har sykdommen!

1

Lignende innlegg

Laster...