Helse esc

Innlegg

Helse

MalCarne

For mye alkohol?

Det er et jævla styr på jobben, og lange dager på jobb blir avsluttet med en flaske vin eller to... Når jeg er alene i huset og stillheten senker seg finner jeg frem en jazzplate og en grei rødvin i klasse 500-2000kr. Men... det skjer nå nesten hver kveld, og er bekymret for min tilstand. Er redd for å bli alkoholiker, noe jeg ikke har "tid" til å bli.

Hva kan gjøres? Jeg blir gal!

1
42 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva kan gjøres? Jeg blir gal!

Kanskje du kunne prøve å trene noen kvelder i uken for å få fokuset bort i fra alkoholen. Ellers synes jeg det er kos på kvelden men noen glass vin selv. Sliter du med alkohol kan cannabis hjelpe deg til å trappe ned eller stoppe drikkingen.

1

Hva kan gjøres? Jeg blir gal!

Uffa da. Så lenge du ikke drikker deg snydens og lar det gå ut over jobb/familie så skal det nok gå bra.

1

alkoholiker, noe jeg ikke har "tid" til å bli

Hehe,ja takk for at du ga meg en god latter.Men fra spøk til valborg.Kjøp bare alkeholfri vin fra nå av, så er det problemet løst.

1

Ble denne flyttet? Jeg la vel ikke denne på helse, eller?

1
MalCarne Hvem er Jesus? En mexicaner?

En som vil hjelpe deg bedre en noen annen,om du søker Ham ydmyk i ånd og sannhet.

Kjenner en som hadde det samme problemet,bare at det var røyk han var avhengi av.Han var så hektet at han sto opp om natta for og røyke.Til slutt var han så fortvilet og han var helt på bunn.Han la dette fram for Herren og sa han ikke hadde styrke til og slutte.Han ble momentant satt fri fra røyke sug.og har nå ikke røyket på flere år.

1

Med mindre du har en helvetes mye penger, blir du blakk før du blir alkoholiker. Vin til mellom 500 og 2000 kr hver dag?

Nei seriøst, om du drikker vin i slike menger uansett pris er du på ville veier. At du på toppen av alt drikker alene hjelper ikke, da det er ett av de beste eksempler på at du har ett problem. Leveren din kan umulig ha det bra, og nyrene dine jobber nok overtid, har du vondt i siden?

Mistenker du at du har ett problem, er du ett bra stykke på vei til sannerkjennelse. Ta ett par ukers pause fra imorgen, har du problemer med det, så, ja det sier seg selv. Får du skjelvinger, svettetokter, diare, mangel på matlyst, søvnproblemer, og høy puls, ja da gir kroppen beskjed om at her er det noe ramlande gale.

Nå er det noe med din historie som får meg til å tvile at det du skriver er sant, men om det er slik du beskriver, får jeg si som Comudos, ta deg en joint om kvelden i stedet, da sparer du både helsa og penger, og likevel fått ditt behov dekket. En vinn vinn situasjon slik jeg ser det, og jeg snakker av erfaring. Edru i 9 år den 29 oktober, og det er takket være hasj/mariuana.

mh

butler

2
MalCarne [sitat…] Hva da mister?

Nå kalles jo riktignok rødvin "flytende valium" og du blir avslappet av det, men rødvin i den prisklassen har ett høyt syreinnhold, og du får vanligvis en dundrende hodepine i tilegg til en halsbrann av en annen verden, og en som kan vin og kjøper slike misbruker dem ikke. De fleste av dem må dekanteres, ellers får du glasset fult av grums, men for all del hvem er jeg, en sommelier, til å påstå du lyver.

mh

butler

1
butler93 Nå kalles jo riktignok rødvin "flytende valium" og du blir avslappet av det, men rødvin i den prisklassen har ett høyt syreinnhold, og du får vanligvis en dundrende hodepine i tile...

Har samlet flasker i en årrekke, og vinkjelleren min er på grensa til å kalles "for stor" Jeg får aldri vondt i hodet mitt av vin, og har aldri vært plaget med halsbrann eller noe lignende.

Selvsagt dekanteres vina, eller jeg tar ikke med de siste milliliterne. Jeg kunne skrev jeg nyter en til to flasker...

Drikker ikke hver dag, men rimelig ofte...

1

Det er et jævla styr på jobben, og lange dager på jobb blir avsluttet med en flaske vin eller to...

Lei for å måtte si det, men dette er en meget klassisk start på en alkoholiker-karriere.

Slutt med å roe deg ned etter hektisk jobb, - med alkohol!

Finn på noe helt annet for å tømme hjernen; løping, trening, en hobby, meld deg inn i FAU på skolen til barna dine, puss opp gamle biler, rydd opp i kjelleren, ta den loftsryddingen du lenge har utsatt... Whatever:-)

PS: Men hvorfor nevner du prisen på vinen du tyller i deg?

Beats me:-)

1

For noen år siden, jobbet jeg og drakk 5-7 halvlitere øl på kvelden (for det var liksom alltid noe sport på en eller annen kanal som jeg kunne kose meg med). Pleide å hende at jeg sovnet foran tv og sto opp nesten morgen, pusset tennene og gikk på jobb. Og ingen på jobben merket faktisk noe på meg heller.

Det kunne veldig fort bært veldig galt avsted, dersom dette fortsatte. Så jeg klarte å slutte, noe jeg tror er det beste. Å ta seg et glass til middag osv ser jeg ingenting galt med, men når man kommer inn i rytmen, blir det til slutt 1 glass ekstra, og slik kan det fortsette. Balansen er syltynn.

Mitt tips er, prøv å venne deg av med å drikke hver kveld. Og ta deg for eks 1 glass til middagen et par-tre ganger i uken.

1

Skjønner ikke poenget med å fremheve hva vinflaskene kostet.

Er det for å skryte av at du har mange penger?

I alle fall, alkoholmisbruk er fortsatt alkoholmisbruk enten du drikker en dyr sort eller en billig pappvin. Det er min mening.

Jeg datet en type for noen år siden. Han skulle liksom være så "sivilisert"... sammen med sine foreldre. De hadde bra jobber og tjente gode penger. Men når de må sitte hver helg og supe dyre whiskyer (og andre flotte sorter jeg aldri har hørt om) kl 12 om dagen, " det er tradisjon med vår kl 12-drink", og fordi de fortjener det, mens de har små barn rundt seg, så sier jeg det er pisspreik. Hører ikke hjemme noe sted. Samme søren hvor mange penger du tjener.

Ser også stadig vekk folk skriver på facebook at de tar seg et glass vin o.l. fordi de "fortjener det". Dummeste jeg leser. Er alkohol en premie? Nei, ta deg en kopp kaffe. ;-)

1
bonni Skjønner ikke poenget med å fremheve hva vinflaskene kostet. Er det for å skryte av at du har mange penger? I alle fall, alkoholmisbruk er fortsatt alkoholmisbruk enten du drikker...

Ser også stadig vekk folk skriver på facebook at de tar seg et glass vin o.l. fordi de "fortjener det". Dummeste jeg leser. Er alkohol en premie? Nei, ta deg en kopp kaffe.

I moderate mengder, f.eks. noen glass vin en fredagskveld etter en lang og hard uke med overtidsarbeid synes jeg godt det går an å si at en "fortjener". Å belønne seg selv kan være en viktig drivkraft for motivasjon. En kopp kaffe føles ikke som noen belønning fordi det gjerne er en vanlig del av arbeidsdager etc.

Å drikke seg dritings fordi en "fortjener det" er imidlertid selvfølgelig tull og tøys.

1
bonni Skjønner ikke poenget med å fremheve hva vinflaskene kostet. Er det for å skryte av at du har mange penger? I alle fall, alkoholmisbruk er fortsatt alkoholmisbruk enten du drikker...

Skjønner ikke poenget med å fremheve hva vinflaskene kostet.

Er det for å skryte av at du har mange penger?

På ingen måte. Grunnen var at man skulle slippe å høre- Bruk heller penger på dyr vin i små mengder enn masse vin til en lav penge. Om du skjønner tankegaangen.

1

Lignende innlegg

Laster...