Helse esc

Innlegg

Helse

skrønesmed

Melatonin som hjelp mot søvnproblemer..

Hvorfor blir ikke melatonin godkjent i Norge ??? Det er jo en meget god hjelp for søvnproblemer. Selges fritt i de fleste land. I Canada blir det også foretrukket fremfor vanedannende preperater. Melatonin er jo et rent preperat. Innholder B6 vitaminer og kalsium et rent hormonprodukt som har like god virkning som reseptbelakte søvnpreperater,,,

1
21 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Earthquakejente

Søk i felleskatalogen på circadin, det er godkjent i Norge, jeg bruker det

1

Hvis du skal ha Melatonin må legen din skrive ut resept på registreringsfritak, mye enklere da med Circadin som har samme virkningsstoffer.

1

Nei det må også foreskrives av lege på resept, men du får varen over disk, behøver ikke vente i flere uker på godkjenning fra Legemiddeldirektoratet.

1

Enig med Lillemus, ingen ventetid eller problemer med å få melatonintabletter. Men på meg hadde de ingen virkning. Jeg bruker vallergan og evt. stillnoct for å få sove.

1

Det kan også være smart med lysbehandling den mørke årstiden for å få hjernen til å produsere mer melatonin.

1
Bengal1 Enig med Lillemus, ingen ventetid eller problemer med å få melatonintabletter. Men på meg hadde de ingen virkning. Jeg bruker vallergan og evt. stillnoct for å få sove.

Jeg bruker vallergan og evt. stillnoct for å få sove.

Vallergan fungerer bra for mange. Men problemet er at nå er det blitt så strenge regler i forhold til bilkjøring. En god venninne har levert inn førerkortet og parkert bilen - hun har brukt Vallergan i flere år, men prøver nå å redusere bruken kraftig.

Min lege sa også det samme ang. strenge regler, da mine søvnproblemer ble diskutert. Ikke enkelt det der.

1
Neith [sitat…] Ja, det har du nok da. Melatonin er et hormon som skilles ut når det er mørkt. Lysbehandling vil stoppe utskillelsen.

-Det er i hvert fall omdiskutert om melatonin er like sterk døgnregulator som "lys". En undersøkelse blant nattarbeidere har vist at lysbehandling har sterkere og bedre effekt enn malatonin til å justere døgnrytmen. Søvnkvalitet og kognitive funksjoner ble også bedre av lysbehandling enn av melatonin, står det blant annet å lese i denne artikkelen fra NettDoktoren... Men det er imidlertid gjort få studier av dette..

http://www.nettdoktor.no/helseraad/soevn/artikler/melatonin.php

1

Melatonin får man på spesiell resept hos legen Bare spørre om det ...

1

Lignende innlegg

Laster...