Helse esc

Innlegg

Helse

sovereign_citizen

plaquenil

Noen som merker noen bivirkninger av denne medisinen? Altså malariamedisin....

Jeg har et lite problem og det er at sykdommen min fører til hundrevis av rare symptomer. Da er det litt vanskelig å oppdage hva som er bivirkninger av medisinen og hva som er symptomer på borrelia.

Grunnen til at jeg spør er fordi jeg vil ikke slutte med den lange antibiotikakuren (5 måneder foreløpig) før jeg er 100% sikkert på at alt som gjenstår er bivirkninger fra medisinene.

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Noe med dybdesyn - derav synskontroll 1-2 ganger i året og huden tåler sola dårlig på sommeren.

1

Problemer med dybdesynet oppstår hovedsakelig i timene etter inntak, dette kan ofte løses ved å ta tabellettene før man legger seg.

Andre vanlige bivirkninger er mage-tarm-plager (kvalme, magekramper..), psykiske (uro, irritabilitet) og andre synsforstyrrelser (f.eks. synssløring). Se forøvrig (under bivirkninger).

Kan for øvrig oppstå irreversible øyeskader ved langvarig bruk (over 6-7 år), derfor anbefales det noen måneders pause hvert 2-4 år dersom man går på plaquenil kontinuerlig.

Mage-tarm-plager kan reduseres ved at man tabellettene til måltider.

Behandles du fortsatt for borreliose? Bruker du plaquenil forebyggende eller som behandling for pågående/gjennomgått malariasykdom?

Doxylin er et vanlig antibiotika både for forebygging av malaria og i behandlingen av borreliose. Dosen ved malariaprofylakse er 100 mg daglig, kunne vært et alternativ? Brukes blant annet av millitæret, nettopp på grunn av bivirkningsprofilen til de andre alternative. I tillegg tar doxylin parasitten schistosoma (om du er på reise) og chlamydia (om det skulle være av relevans).

Om du fortsatt behandles for borreliose eller aktiv malariasykdom bør det nok samkjøres med lege som er ansvarlig for behandlingen.

God bedring!

1
__pjh__ Problemer med dybdesynet oppstår hovedsakelig i timene etter inntak, dette kan ofte løses ved å ta tabellettene før man legger seg. Andre vanlige bivirkninger er mage-tarm-plager...
sovereign_citizen

Hei. Bruker for tiden azithromax (250mg per dag), doxylin (300 mg hver dag) og plaquenil (200mg hver dag). Skal også spe på med flagyl etter plaquenil hvis jeg får resept fra legen. Flagyl er den eneste medisinen som jeg har fått som gir betydelig bedring på kort tid men får ikke lov til å bruke i mer enn 2 uker....

Har også brukt clarithromycin før jeg bytta til doxylin.

alt brukes mot borrelia og det funker. Har slitt med alle mulige symptomer lenge nå. det begynte bare plutselig. Gikk fra å trene daglig og jobbe hele tiden til å ikke være i stand til å se kamerater eller familie pga "hjernetåke", utmattelse, hjertebank, skyhøy hvilepuls, tung pust, søvnrytmeproblemer, angst, og alle mulige typer smerter i alle kroppsdeler. Det som gjenstår nå er kun smerter i ansiktet og i hodet. Ikke hodepine men rare smerter rundt skjelettet på en måte. det er omtrent det eneste som gjenstår.

Nesten umulig å forklare alle symptomer på borrelia men symptomene ligner veldig på psykisk sykdom pluss smerter i alle deler av kroppen som beveger seg.

Får selvsagt resept på alt men har ikke mulighet for å snakke med legen så ofte da han bor flere timer unna.

1
sovereign_citizen Hei. Bruker for tiden azithromax (250mg per dag), doxylin (300 mg hver dag) og plaquenil (200mg hver dag). Skal også spe på med flagyl etter plaquenil hvis jeg får resept fra legen...

Det som gjenstår nå er kun smerter i ansiktet og i hodet. Ikke hodepine men rare smerter rundt skjelettet på en måte. det er omtrent det eneste som gjenstår.

Om det er smerter relatert til muskel-skjelett du beskriver regnes det som en sjelden bivirkning for plaquenil. Det vil si at mindre enn 1 av 1000 som bruker plaquenil vil oppleve disse.

Er jo som du påpeker vanskelig å si hva som er sykdom og hva som er bivirkning. Om symptomene startet i det du startet på plaquenil er jo dette en indikator på at det kan være bivirkninger, ellers er vel den eneste måte å finne ut om det er bivirkninger å slutte på plaquenil en periode og se om symptomene/bivirkningene forsvinner.

I og med at alle medisiner har bivirkninger vil det jo alltid være en avveing om virkningen av medisinen overveier eventuelle bivirkninger.

Hadde for øvrig vært interessant å vite hva du ender opp med. Høres jo ut som du er i bedring, og det er bra!

1

Lignende innlegg

Laster...