Helse esc

Innlegg

Søtningsstoff er ikke bra for en, nei. Det har vel vært allmenn kjent i mange, mange år? Aspartam er verstingen, og tror all lettbrus inneholder dette stoffet. Bare google aspartam, så finner du mye rart.. Hadde de kunnet søtet med stevia istedenfor, så hadde saken vært en annen. Kanskje de gjør det i fremtiden? Lerum lettsaft har nylig tatt i bruk stevia, men den saften har fortsatt mye karbohydrater, så poenget forsvinner etter min mening..

2
MissAlly Søtningsstoff er ikke bra for en, nei. Det har vel vært allmenn kjent i mange, mange år? Aspartam er verstingen, og tror all lettbrus inneholder dette stoffet. Bare google aspartam...

Søtningsstoff er ikke bra for en, nei. Det har vel vært allmenn kjent i mange, mange år? Aspartam er verstingen, og tror all lettbrus inneholder dette stoffet. Bare google aspartam, så finner du mye rart.

Når en Googler slik så er det lett å gå i en filterboble. Da får en fort et syn på sak som er farget av folk som gjensidig skremmer opp hverandre uten å ha noen reell dokumentasjon.

Tjomlid har også sett litt på de forskjellige påstandene som omhandler Aspartam.

1

Er det noen med VG+ abonnement, som kan komme med en oppsummering om hva disse ekspertene ble enige om, er lettbrus farlig eller ikke?

Lettbrus - og all annen brus - er helt safe å drikke i normale mengder. Som all annen mat og drikke.

Det farligste med brus (uansett lett eller ikke) er antagelig syreinnholdet, som kan skade tennene dine.

1
Navnebruker [sitat…] Lettbrus - og all annen brus - er helt safe å drikke i normale mengder. Som all annen mat og drikke. Det farligste med brus (uansett lett eller ikke) er antagelig syreinnh...

Lettbrus - og all annen brus - er helt safe å drikke i normale mengder.

Det siste leddet her, "normale mengder", er viktig. Hva er egentlig normale mengder? Jeg ser både på jobb og ellers mange som drikker brus omtrent hele tiden.

1

Under 1,5 liter om dagen sier ekspertene. Med mindre du heter Davy Wathne er du trygg, altså.

1
Laster...