Helse esc

Innlegg

Helse

Soulkitchen

Virus(?) og bihulebetennelse gjør meg gal!?!

Fikk noe som virket som en vanlig forkjølelse for ca fire uker siden. Dette gikk ikke over etter et par dager som det pleier å gjøre. Har vært slapp,hatt perioder med feber og vært tett i nesen i en alt for lang periode nå. Dro til legen for en uke siden og han sa det var et virus som har gitt meg bihulebetennelse. Har gått på penicillin i en uke uten store forandringer. Fikk igår resept på Klacin, men denne antibiotikaen virker heller ikke særlig bra. Har vært på skolen mens jeg har vært syk, men må ha droppet trening. Dette har vært utrolig kjipt for meg som trener mye til vanlig. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg ikke blir frisk og er meget frustrert. Bruker jo nesehorn, spiser næringsrik mat og holder meg for det meste i ro. Er det noen som har hatt noe lignende før og kjenner seg igjen? Evt. noen som vet hvor lenge dette kan vare? Det som jeg syns har vært så rart er at det har ikke vært mye "up and downs". Formen er AKKURAT lik hver eneste dag. (bortsett fra andre uka der jeg hadde en del feber.)

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dro til legen for en uke siden og han sa det var et virus som har gitt meg bihulebetennelse. Har gått på penicillin i en uke uten store forandringer. Fikk igår resept på Klacin, men denne antibiotikaen virker heller ikke særlig bra.

Høres mer ut som en bakteriell infeksjon det der i og med at det har gått så lang tid. Høres ut som om legen også tror det, i og med at KLACID (ikke klacin) er et antibiotikum til behandling av bakterieinfeksjoner. Gi det litt tid, og se an en uke til.

2

Dro til legen for en uke siden og han sa det var et virus som har gitt meg bihulebetennelse. Har gått på penicillin i en uke uten store forandringer.

Virus og penicillin hører jo ikke sammen....

1
Neith [sitat…] Høres mer ut som en bakteriell infeksjon det der i og med at det har gått så lang tid. Høres ut som om legen også tror det, i og med at KLACID (ikke klacin) er et antibiot...

takk for svar, jeg forklarte sikkert dette litt dårlig. Jeg fikk virus først som medbrakte en forskjølelse, i og med at kroppen sitt imunforsvar jobbet med begge deler satt forskjølelsen igjen og førte etterhvert til bihulebetennelsen. Er snart ferdig på Klacid -kuren, men bihulene er fortsatt tette :( begynner å bli irritert i og med at jeg har gått på penicillin og anitibiotika totalt 12 dager nå... Skal prøve akupunktur neste uke og håper dette fungerer. Tok også bakterietest hos legen, så blir mest sansynlig enda en antibiotikakur når de får resultatene på prøven. Disse antibiotika kurene kan jo ikke være bra for kroppen? jeg har hatt 0 bivirkninger, men jeg er litt skeptisk selvom legen sier at noen ganger så må det bare til...

1
Soulkitchen takk for svar, jeg forklarte sikkert dette litt dårlig. Jeg fikk virus først som medbrakte en forskjølelse, i og med at kroppen sitt imunforsvar jobbet med begge deler satt forskjø...

Antibiotika er ofte ikke så stort problem for kroppen. Problemet er når den ikke tar kål på bakteriene og resistente bakterier oppstår og så smitter du over bakteriene til andre og så plutselig er det noen som blir syke med resistente bakterier og dør. Ikke så morsomt. Derfor er det viktig å ta kål på bakteriene når man først har dratt fram antibiotikaen.

Nesehorn er bra. Du bør kanskje spørre om en kortisonnesespray eller Rinexin tabletter (de har blitt mindre vanlige i det siste). Du kan også få tid hos ØNH-spesialist som kan kikke etter polypper som stenger for bihuleåpningene.

1
TøttTøtt Antibiotika er ofte ikke så stort problem for kroppen. Problemet er når den ikke tar kål på bakteriene og resistente bakterier oppstår og så smitter du over bakteriene til andre og...

Antibiotika er ofte ikke så stort problem for kroppen.

Antibiotika er et høyst nødvendig redskap noen gange, men det blir utskrevet alt for ofte og alt for ofte ganske unødvendigt.

Kroppen er i ubalance etter bruk av antibiotka. Og leger bør våkne og gjøre folk oppmerksom på at de bør ta pre og probiotika på samme tid: Egentlig burde det utskrives på samme resept.

Med til historien bør også ot grunnen til de resistente bakterier er, alt for mye bruk av antibiotika, antibiotikaen er en sovepute for alt for mange leger.

Resistente bakterier er ikke, " bare ikke gøy" det er et problem, der truer fremtidig effektivitet av antibiotikaen.

1
sanila [sitat…] Antibiotika er et høyst nødvendig redskap noen gange, men det blir utskrevet alt for ofte og alt for ofte ganske unødvendigt. Kroppen er i ubalance etter bruk av antibiotk...

Mange av ubalansesymptomene er midlertidige, kroppen retter opp seg ganske kjapt de fleste gangene. For selve kroppens celler er antibiotika ofte (men ikke alltid) totalt uvirksomt. Ubalansen sitter som oftest i forskyvning av typer bakterier i tarmen, men dette beror litt på hva slags antibiotika man har tatt, hvordan den er tatt og hvor lenge. For eksempel vil vancomycin gitt som infusjon ikke påvirke tarmen i det hele tatt.

Prebiotika finnes ikke å få på resept, og dermed er det mange som glemmer å evt informere om hjelpen i å ta prebiotika.

Et annet problem med antibiotika er at mange har fått diare pga baktereendringer i tarmen så lenge de har gått på kur. Og utifra denne forventede bivirkningen har pasienten kommet fram til "at jeg ikke tåler weifapenin". Lege nr to vet dermed ikke at det ikke dreier seg om en bivirkning og ikke alvorlig allergisk reaksjon (som skjer en sjelden gang), og skriver dermed ut en annen form for antibiotika med en annen (av og till ugunstig) effektivitet.

Jeg kommer til å bli restriktiv på antibiotikaen, håper og tror jeg. Jeg vet, som alle andre leger og medisinstudenter, at øvre luftveisinfeksjoner ikke hjelpes av antibiotika, men at mange leger skriver ut det av ren rutine for å slippe mas. Det er ganske alvorlig.

Forresten. Å kommentere noe som "ikke så morsomt" er en norsk språklig og tradisjonell underdrivelse som betyr rake motsatsen og i et alvorlig fortegn. "Ikke så morsomt" skal i denne sammenhengen leses som "Det er svært alvorlig". Språk og kultur er spennende saker!

2
TøttTøtt Mange av ubalansesymptomene er midlertidige, kroppen retter opp seg ganske kjapt de fleste gangene. For selve kroppens celler er antibiotika ofte (men ikke alltid) totalt uvirksomt...

Kroppe er smarte men mange kroppe er ødelagt av dårlig kost og gentagne antibiotika kure.

Nei prebiotika burde finnes på resept, men at du deretter skriver at leger derfor glemmer å innformere illustrere akkurat hva jeg prøver å gjøre oppmerksom på.

Det gjør du i flere av dine kommentarer

Hvorfor du forklarer begrepet" ikke å morsomt" der må jeg nesten le, jeg forstår utmerket denne betydning..

Jeg brukte denne formulering til deg for at unnerstreke at grunnen til de resistente bakterier ligger i den voldsomme brukk av antibiotika, og at jeg synes du sprang litt lett hen over det. Denne måte å se mennesker på er svært overfladisk og har gått alt for lang.

Hippokrates sagde lad mat være din medisin, og din medisin din mat. Dessverre er det helt gått i glemme boken. Leger sitter med reseptblokken forrest og vet lite om forebyggelse. Menneskeheten har overlevet grunn at de gamle kulturer hadde en viten, legene i dag ikke har.

Man vet langt før Hippokrates betydningen av fordøjelsen i forhold til immunsystemet. Men du viser tydeligt at det leger kan det er piller. Det noen gange er nødvendig men ofte er de ødeleggene.

At leger utskriver medisin for å slippe mas, vet du hva tøtt tøtt du illustrere glimrende det jeg, vil noen sige prædiker.

Leger burde ta på alvor deres Hippokrates, han var klok og mere etisk enn mange leger i dag.,

Min medisin har ingen bivirkninger, bare virkning og i tillegg smaker den godt.

1

Lignende innlegg

Laster...