Helse esc

Innlegg

Helse

Blaa26

Ryggsmerter - Hva hjelper?

Har slitt med konstante smerter i korsryggen i 11 måneder nå, begynte etter en overbelastning på trening. Har en stillesittende jobb, men tar et par styrkeøvelser for rygg og mage hver kveld, samt at jeg trener 2 ganger i uken slynger og diverse andre øvelser. Er konstant vondt rundt skive L5, men etter en lang dag i stolen på jobben kramper det seg ned i hoften og oppover ryggen. Lurer litt på om folk vil dele litt erfaringer om hva de har prøvd og hva som hjelper. Tenker da på alt fra styrkeøvelser, behandlinger til kontorstoler.

Noen som har erfaringer med traksjons / ryggbenk? Noen som har byttet fra en vanlig kontorstol til en back app eller lignende stol?

Ting jeg har prøvd:

Fysioterapeut: Ene var jeg svært misfornøyd med, andre var utrolig dyktig. Alltid bedre etter jeg har vært hos han, men er dessverre kun kortvarig lindring.

Kiropraktor: Svært liten effekt, ble også verre etter noen av besøkene.

Osteopar: Litt umiddelbar effekt, like vondt etter 10 minutter.

Naprapat: Ganske bra effekt. Har vet et par besøk gått ut derfra helt uten smerter og med en rygg som føltes helt frisk. Men smertene kommer alltid sakte men sikkert tilbake igjen.

Noen som har erfaringer med traksjons / ryggbenk? Noen som har byttet fra en vanlig kontorstol til en back app eller lignende stol?

1
14 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg har god effekt av kiropraktor, men etter å ha måttet bytte kiropraktor merker jeg dårligere effekt.

Jeg har fått prøve ut TENS, noe som man kan kjøpe sjøl for 7-800 kroner, feks på gymo eller medistore.

jeg har i mine studier truffet en pasient som har hatt en vellykket traksjonsbehandling. Ellers finnes kirurgi, i og med at du tydeligvis har nervepåvirkning.

Jeg har forsøkt forskjellige varianter av Salli-stoler, og jeg merker STOR forskjell etter en dag med mye stillestitting. Min favoritt er Salli Swingfit alternativt Multiadjuster. Du burde forsøke å få lånt en sånn og prøve den ut en stund. Den koster fra 4-5000 kroner, men kan være verd prisen om du har en kontorjobb.

Det viktigste for meg er egentrening, løfteteknikk og å aldri overdrive.

1

Noen som har erfaringer med traksjons / ryggbenk? Noen som har

Hvis du kan henge etter armene og ikke ha beina i bakken , får du ett bra strekk på ryggen. Tungt for armer og skuldre, men det hjelper nok noe på ryggen. Ellers går det an å kjøpe en strekkbenk på Intersport som firmaet Abilica selger. I den fester du fast beina og vipper deg bakover og henger 60 graders vinkel og dette gir en god strekk på ryggen. Så mye plager som du har så ville jeg sett på den 3000 kroner koster den. Har prøvd den selv og ufarlig å bruke.

1

På hver side av ryggsøylen sitter "ytrefiletene" som støtter opp denne. Disse må trenes om du skal holde problemene borte. En av de beste metodene her er å gå en del i ulent terreng. Gå i fjellet med moderat oppakning.

1

Få sjekket om du har ulik benlengde. Om du har det, kan en korrigerende innleggssåle være tingen. (Men i så fall blir det litt verre før det blir bedre.)

1

Ang. jobb: har du mulighet til å få hev/senk-pult så du ikke sitter mer enn ca en time om gangen?

1

Håper du blir kvitt smertene.

Har bare et råd å komme med, prøv alt før du gir opp og ber om sterke smertestillende tabletter. Opioder er ikke til å spøke med. Selv ikke paralgin forte/pinex forte, som nok er de svakeste i opioidgruppen.

1

Takk for svar. Benlengdeforskjell har jeg. Innleggsåler har jeg prøvd, men virker som det bare fører til mer krøll... Fysio anbefaler såle, naprapaten og kiropraktoren gjorde det ikke.. Har gått mye i ulendt terreng, føles godt i starten, men blir verre etter en stund.

SOS: Foreløpig tar jeg minimalt med smertestillende.. Kun voltarol på de verste dagene.

Tror jeg vet hvor problemet sitter nå. I forrige uke hadde jeg perioder hvor jeg var helt smertefri omtrent, men kjente det ble verre etter litt sitting. Det som var spesielt var at det "knakk" flere steder i hofta når jeg reiste meg, akkurat som om det var noen låsninger som plutselig løsnet. Når det "knakk" forsvant 90-100% av smertene i ryggen umiddelbart. Problemet var at etter en stund, så låste det seg sakte men sikkert igjen.. Dette skjedde flere ganger om dagen i forrige uke. Dette får meg til å tro at problemet nå sitter i hofta, så kramper det seg oppover ryggen.

1

Prøve om du kan finne en god thai massør.

Det er veldig vanskelig selv å finne ut hvor fra smerten stammer. Det er i tilfelle som du beskriver her ofte fra flere punkter.

jeg har selv slitt med veldig mange smerter og vørt hos div fys, naprapat, og kiropraktor. Men samtlige har stort set punkt behandlet.

Yhai massører jobber med hele kroppen, for min del kom en stor del av mine smerter i hoften langt oppe fra ryggen, og kneene.

Hvis man bare punktbehandler, som de fleste gjør oppnår man blott midlertidig lindring.

1
Blaa26 Takk for svar. Benlengdeforskjell har jeg. Innleggsåler har jeg prøvd, men virker som det bare fører til mer krøll... Fysio anbefaler såle, naprapaten og kiropraktoren gjorde det i...

Benlengdeforskjell har jeg. Innleggsåler har jeg prøvd, men virker som det bare fører til mer krøll... Fysio anbefaler såle

Det gjør enda litt mer vondt i ryggen mens musklene "omlegges". Men etter den perioden (som jeg ikke husker hvor lenge er), blir ryggen sannsynligvis mye bedre. Så jeg anbefaler deg virkelig å prøve igjen.

1
Blaa26 Takk for svar. Benlengdeforskjell har jeg. Innleggsåler har jeg prøvd, men virker som det bare fører til mer krøll... Fysio anbefaler såle, naprapaten og kiropraktoren gjorde det i...

Takk for svar. Benlengdeforskjell har jeg. Innleggsåler har jeg prøvd, men virker som det bare fører til mer krøll... Fysio anbefaler såle, naprapaten og kiropraktoren gjorde det ikke.. Har gått mye i ulendt terreng, føles godt i starten, men blir verre etter en stund.

Man blir ofte øm og sår i muskulatur og hele bevegelsesapparatet når man stiller inn kroppen på nye stillinger og bevegelsesmønster. Om du er forsiktig, trener lett, strekker ut og ikke gir deg for lett, kan du få stor effekt etter en stund, men det tar tid å aktivere muskler som ikke har blitt brukt rett/effektivt i en lengre periode.

Dvs: fortsett med skogsturer/turer i ulendt terreng, men overdriv ikke. Du skal restitueres fullstendig mellom hver gang. Ergonomiske tilpasninger av arbeidsplass er bra. Sadelstol er meget bra mtp beinlengeforskjell, uansett om dette skyldes faktisk forskjell i lengden eller om det skyldes at du bikker på hofta. For på en sadelstol tvinges du å sitte rett med bekkenet og samtidig aktivere litt fler muskelgrupper (dessuten er sånne stoler ekstremt behagelige!). Det at du får verre smerter av sitting er vel ganske talende for at du ikke bør sitte på vanlige stoler. Jeg anbefaler absolutt salli, jeg har prøvd en og annen spesialstol av typen, og salli er og blir best for meg.

1
TøttTøtt [sitat…] Man blir ofte øm og sår i muskulatur og hele bevegelsesapparatet når man stiller inn kroppen på nye stillinger og bevegelsesmønster. Om du er forsiktig, trener lett, strek...

. Ergonomiske tilpasninger av arbeidsplass er bra. Sadelstol er meget bra mtp beinlengeforskjell, uansett om dette skyldes faktisk forskjell i lengden eller om det skyldes at du bikker på hofta.

Dette bør presiseres, der er stor forskjell på om benlengde forskjellen skyldes hofte, eller faktisk forskjellig benlengde.

Ofte er det nok fra hofta, og da er såler slettes ikke å anbefale, tvertom, i det tilfelle ville det øke smerten.

1
sanila [sitat…] Dette bør presiseres, der er stor forskjell på om benlengde forskjellen skyldes hofte, eller faktisk forskjellig benlengde. Ofte er det nok fra hofta, og da er såler slett...

Dette bør presiseres, der er stor forskjell på om benlengde forskjellen skyldes hofte, eller faktisk forskjellig benlengde.

Når jeg har fått målt benlengden, er det benlengden som har blitt målt. Altså fra skrittet til fotbladet. Hofta har ikke vært inne i bildet.

1

Lignende innlegg

Laster...