Helse esc

Innlegg

Helse

Mumm-Ra

Hvilke gryter og stekepanner kan anbefales?

Leser at gryter og panner som er trukket med belegg av teflon eller annet materiale gir fra seg skadelige stoffer og gasser når de varmes opp. Gryter av aluminium fører til at metallet over tid kan hope seg opp i kroppen og bl.a. utløse Alzheimer. Finnes det noen typer som både er gode å bruke og som ikke avgir helsefarlige stoffer?

Har også sett reklame for diverse produkter som Tupperware hvor det skal være så lett å tilberede mat i mikrobølgeovn med det rette utstyret. Men igjen viser undersøkelser av plasten som brukes ofte avgir giftige stoffer som neppe kan være sunt å innta over lengre tid.

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg tenkte faktisk å føye til en setning hvor jeg fraba kommentarer som "det er farlig å leve, men kan dø av det" og lignende, men regnet med at de som eventuelt ga respons holdt seg for gode for den slags klisjeer og heller unnlot å kommentere om de ikke hadde noe å bidra med. Dessverre ser det ut til at en presisering likevel hadde vært på sin plass.

1

Leser at gryter og panner som er trukket med belegg av teflon eller annet materiale gir fra seg skadelige stoffer og gasser når de varmes opp. Gryter av aluminium fører til at metallet over tid kan hope seg opp i kroppen og bl.a. utløse Alzheimer. Finnes

Dette tar vi sjansen på. Jeg tror ikke dette er så farlig.

1

Hvorvidt "vi" tar sjansen på det eller ikke er ikke hva debatten handler om. Spørsmålet var hvilke gryter og panner som kan anbefales i denne sammenheng.

1

Finnes det noen typer som både er gode å bruke og som ikke avgir helsefarlige stoffer?

Jernpanner og titanpanner.

1

Leser at gryter og panner som er trukket med belegg av teflon eller annet materiale gir fra seg skadelige stoffer og gasser når de varmes opp. Gryter av aluminium fører til at metallet over tid kan hope seg opp i kroppen og bl.a. utløse Alzheimer

Kan du linke til disse opplysningene?

1

Teflon har jeg alltid vært skeptisk og er senere viste seg lite gunstig,særlig ved høyere temperaturer. sverger selv til støpejern og keramiske gryter/panner.

Man har dog gått bort fra aluminium/alzheimer linken.

1

Det finnes keramiske non-stickpanner. OBH Nordica, GreenPan og ScanPan har slike PFOA-frie keramiske panner. Av disse har jeg prøvd alle tre, og jeg er ganske misfornøyd med GreenPan og veldig fornøyd med ScanPan. Det finnes gryter i GreenPan- og ScanPan-seriene.

2

Lignende innlegg

Laster...