Helse esc

Innlegg

Helse

liber_baron

Fredagsfedme

Fredagsfedme forårsaket av usunn taco er økende, både blant unge og voksne.

Det er ikke til å komme forbi at taco laget av tacoshell, feit kjøttdeig, tung rømme og feitt ost ikke er noe særlig sunt måltid, og er med på å øke fedmen i befolkningen.

Hva så? Hva er en sunn taco? En sunn taco er laget av lettere og andre produkter. Taco'en kan fylles med vitaminrike grønnsaker, en mager farsedeig og sunne sauser som salsa og gacomoule, og det er et måltid som kan nytes med god samvittighet.

1
6 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Slettet-NRLUTQ

Hvorfor heter dette egentlig "Fredagsfedme" ?

Det er da fullt mulig å spise taco og lignende på andre ukedager enn nettopp på en fredag ?

1
Slettet-NRLUTQ Hvorfor heter dette egentlig "Fredagsfedme" ? Det er da fullt mulig å spise taco og lignende på andre ukedager enn nettopp på en fredag ?

Hvorfor heter dette egentlig "Fredagsfedme" ?

Jeg forstår poenget ditt.

Nei, jeg tenkte jeg skulle lage en overskrift som er inspirert av nyhetsoverskriftene i nettavisene til Dagbladet og VG.

Disse overskriftene forteller ikke eksakt hva nyhetene forteller om, men antyder hva det dreier seg om, antakelig for å gjøre leserne nysgjerrige for å lese nyhetene.

En slik overskrift kan være a la "Skandinavisk statminister vil avmonopolisere" som tydelig skulle ha vært "Erna vil avmonopolisere NSB".

Det er bakgrunnen for overskriften "Fredagsfedme".

1

Feit ost og kjøttdeig er sunnere enn lettere varianter. Fett gjør deg skjelden fet, men derimot er det gjerne hva man drikker til som bidrar mest med fedme.

Mettet fett har en rekke ekstremt viktige funksjoner i kroppen f.eks er lungene og hjertet helt avhengig av mettet fett enten fra maten man spiser eller det kroppen kan produsere selv.

Flere og flere leger og forskere går heldigvis mot de utdaterte anbefalingene om å begrense fettinntak og heller anbefale å spise mer natulig mat med et natulig innhold av karbohydrater, protein og fett som f.eks fullkorn, frukt, helmelk, smør, fet fisk, nøtter, bær, grønnsaker, innmat.

Lettproduker er stort sett det man kan kalle for "søppelmat" da de ikke gir en det riktige forholdet mellom fett, protein og karbohydrater i tillegg er mange tilsatt mye annet rart.

Det er også viktig å spise produkter fra dyr som får riktig kosthold og behandlig.

1

Lignende innlegg

Laster...