Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Calprotectin verdier og magetrøbbel

Hei,

Jeg har i flere år (ca 5-6år) slitt med trøblete mage og mine symptomer ligner veldig på irritabel tarm. For 2 år siden ble det utført full sjekk inkl gastro+koloskopi. Resultat var: ikke blod i avføring, calprotectin på 50, tarmer ok, men flere små sår i overgang fra magesekk til tolvfingertarm. Ble tatt flere biopsi med uten noe spesifikk resultat. Mr av tynntarm også ok.

Mageproblene har gradvis økt siste årene..

Nye prøver viser Calprotectin på 100 (Ikke blod i avføring) og øvrige blodprøver ok. Har ikke problemer med vektnedgang og matlyst er god. Ikke unormalt mye trøtt eller energiløs. I perioder må jeg på do 5-10 ganger om dagen, og ofte rett etter måltid. Føler ofte at ikke jeg blir helt ferdig på do. Konsistens, form og farge varierer hele tiden, oftest løs og mye ufordøyd mat i avføring. Ofte mye luft i magen og nesten konstant vage magesmerter i hele mageregionen. Har ikke spes problemer om natten, sover stort sett greit.

Hva tenker dere?

Hilsen mann på 38 år.

1
12 svar

12 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

frogstuff

Da var gastroskopi og coloskopi unnagjort. Alt så bra ut :-) legen mente at tarmene mine jobbet for mye derav smerter og urolig mage. Han sa også at dette trolig er forårsaket av bekymringer og stress.

1

alchemy2012

Hva tenker dere?

Om du ikke allerede gjør det bør du stresse ned. Spesielt rundt måltider.

Jeg leste nylig om en undersøkelse som ble gjort på en gruppe regnskapsførere i statene. De ble testet over en 2 mnd periode på en rekke ting. Deres kosthold var omtrent det samme i hele perioden. I uken før kvartalsregnskapet steg kolesterolnivået til samtlige i gruppen opp i faretruende høye nivåer, men en mnd senere var kolesterolnivået igjen nede på normalen.

Dette forteller noe om hvor liten rolle kostholdet faktisk spiller i forhold til stressnivå. Så fremfor å flisespikken på kosthold - sørg for ro rundt måltider, og så mye som mulig ellers også. Lær deg å mestre kunsten å slappe HELT av.

1

sanila

Det du kan gjøre i mellom tiden, er at unngå, brød med hvete og tilsatt ekstra hvete gluten.

Hvete gluten bruker man for at hurtig heve brød og det reagere mange på. Gluten innholdet blir alt for høyt over tid.

I tillegg når man hurtig hever brød, så får fytinet i melet ikke tid til at bli nedbrutt, hvilket ikke er bra, og mange reagere på dette.

Se etter brød , med spelt og andre melsorter. Der er bakt på ordentligvis., Så for du stadig gluten men av en annen karakter, og i mindre mengde. Hvis det da er cøliaki, vil det stadig vises, på prøvene,.

I tillegg ville jeg unngå ikke syrnet melk, og homogeniserte melkeprodukter. å ikke minst jeg ville ta et tilskudd av pro og prebiotika. .

1

missChance

Det du kan gjøre i mellom tiden, er at unngå, brød med hvete og tilsatt ekstra hvete gluten.

Hvete gluten bruker man for at hurtig heve brød og det reagere mange på. Gluten innholdet blir alt for høyt over tid.

Uff ... Jeg gidder ikke engang.

2

qpr1

En god test for utelukkelse av cøliaki er også vevstypeantigenene HLA-DQ2 og HLA-DQ8. Nær 100% av alle med cøliaki er bærer av ett av disse. Negativ test utelukker dermed med stor sikkerhet cøliaki. Postiv test gir ingen informasjon da en stor del av befolkningen er bærer av en av disse vevstypene.

1

frogstuff

Har fått beskjed av legen om å ikke endre kosthold før Koloskopi og gastroskopi. "I tilfelle dette evt fjerner betennelse og en eventuell diagnose ikke kan stilles"

Gleder meg ikke veldig til Gastro og Kolo samme dag

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...