Nye VGD er lansert! Mer informasjon

merkelige spørsmål hos tannlegen

I dag gikk jeg til årlig kontroll hos tannlegen langt ute på landet hvor jeg er i ferien. Der fikk jeg et spørreskjema hvor jeg ble spurt om alt mulig. Blant annet måtte jeg oppgi at jeg hadde minus 7 i nærsynthet og at jeg har brukt anti depressiver. Hva har dette med tennene å gjøre, og hvilken utdanning har tannlegen som lar han ta stilling til slik informasjon?

Det var en lang liste med sykdommer som tannlegen skulle vite noe om, kreft, hiv etc etc masse som jeg ikke har . Tror det var minst 20 sykdommer han spurte om, hjertet osv. Psykiske lidelser. Dette førte han inn i en database da han fotograferte tennene.

1
27 svar

27 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

susilu

Jeg er aldri blitt spurt om noe av dette hos noen tannlege.

1

missChance

Har du aldri fylt ut skjemaet man får første gang man går til en tannlege? I så fall bør du vurdere å bytte tannlege. Min spør meg hvert år om jeg har begynt med nye medisiner.

1

Ganklabb

Flere typer antidepressiva har antikolinerge effekter som gir munntørrhet og derfor en betydelig risikofaktor for karies. I tillegg kan antidepressiva ha interaksjoner med medisiner som tannlegen ønsker å gi deg (antibiotika osv).

Tannleger er helsepersonell som driver med viktig behandling og forskriver medisiner, og da er det klart at det er viktig å vite hva pasienten bruker av medisiner.

Det høres bare ut som at du har en grundig og dyktig tannlege, gratulerer.

1

gjespe

Summa sumarum - burde du jo sjøl kunne spørre tannlegen om hvorfor han trenger det han spør om - så hadde du nok fått et greit svar på det.

1

Lezah

Jeg er ikke så sykt viktig som en del andre på VGD at jeg tror noen har interesse av meg, særlig ikke tannlegen. Spør han, så er det neppe fordi han er nysgjerrig. Ikke utdannet tannlege elns, men at det meste kan henge sammen på en måte tviler jeg ikke på.

1

jeangabin

Det er vel det samme for de andre som hår til den tannlegen, ikke bare meg? Dette handler ikke om meg, men om et system.

1

Lezah

Dette handler ikke om meg, men om et system.

Og med det i tankene, hva er oddsen for at det faktisk foreligger en god grunn til at de spør om slikt? Jeg tipper den er ganske liten.

1

Strandereng

Det finner jeg ikke merkelig i det hele tatt. Tennene er en del av kroppen,(uansett hva Staten sier)og at alle som har tannlege må svare på denne listen, som så skal brukes til å forstå og behandle hver enkelts tannproblemer.

Mange sykdommer og medisiner og cellegift /stråling tærer på tennene. Sterk medisinering kan faktisk ødelegge en hel tanngard.

Tannleger er på en måte håndverkere, men de er også trenet til å se (finne) sykdommer som avspeiler seg i hele munnen og tennene.

Synes det er greit å opplyse om smittsomme sykdommer til tannlegen, også, i tillegg til hva man har lidd av i fortiden. Han skal jo ikke kunngjøre opplysningene:-)

1

jeangabin

Hvorfor skal han vite om jeg er nærsynt eller bruker anti depressiver? En tannlege er ingen lege. Han vet null om dette. Jeg kan også tenke meg at folk som lider av alvorlige sykdommer, kreft, hiv etc ikke ønsker dette spredt for alle vinder. Tannleger vet null om disse sykdommene. Han har jo nesten mer informasjon enn fastlegen?

1

justanothername

Hvorfor skal han vite om jeg er nærsynt eller bruker anti depressiver?

Si det...

Jeg blir selv deprimert av å gå til tannlegen, men det har pleid å gi seg etter neste lønning. ;)

2

Nødutgang

Hvorfor skal han vite om jeg er nærsynt eller bruker anti depressiver?

Antagelig liker han deg og vil vite mer om deg før han eventuelt spør deg ut på date.

2

Strandereng

Han har jo nesten mer informasjon enn fastlegen?

Mange tannleger sender faktisk pasienter til fastlegen for sjekk, når de ser noe unormalt med tunge eller munnhule eller øverst i halsen.

Men det med nærsyntheten vet jeg ikke hvorfor. Det andre er forståelig. Tannlegen har taushetsplikt.

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...