Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Høy tannlegeregning, student

Hei! Er 22 år, student og med liten inntekt utover studiestøtte og deltidsjobb.

Var hos tannlegen i går, og fikk mildt sagt sjokk. Jeg har til daglig ingen problemer med tennene, bortsett fra at jeg har kjent at det er litt "ising" på ei tann... Dum som jeg er, har jeg utsatt tannlegebesøk fordi jeg vet at det er dyrt, men jeg trodde virkelig ikke det ville bli så ille som det ble.

Sist jeg var hos tannlegen for tre år siden, hadde jeg 1 hull. Det var første gang jeg hadde hull noen gang.

Denne gangen hadde jeg en del flere. Det ble aldri sagt hvor mange det var, men slik jeg forstod det var det et par store (ikke inn til rota, men på vei dit), samt noen små som lå helt ute i emaljen. Jeg ba om et prisoverslag, og sa jeg ikke ante hva prisene normalt lå på. "Ville det bli 5000 eller 30000, liksom?" "Haha, nærmere 5000 enn 30000", svarte tannlegen, og jeg syntes fremdeles 5000 var mye, men det er jo overkommelig.

Han satte seg så ned og regnet sammen alle behandlingene og fyllingene, og ga meg deretter prisen.

19790 kroner!

Kan denne prisen være reell? Det virker jo sinnsykt dyrt! Kan jeg ha havnet hos en usedvanlig dyr tannlege? Tannlegen har f. eks skrevet opp 9 fyllinger (?) til 1290 kr, en til 1680 kr, og 3 små fyllinger, antar jeg, til 650 kr hver. Er det mulig at han har skrevet opp langt flere fyllinger enn hva som strengt tatt er nødvendig? Jeg føler meg totalt kunnskapsløs, og kan ikke gjøre annet enn å nikke når han viser meg bildene og forteller hva som må gjøres. Da er det lett å bli lurt...

Det jeg lurer på nå er vel strengt tatt om det finnes noe støtteordninger jeg kan søke om. Er student i Stavanger, og ser at de refunderer noen utgifter for tannlege. Slik jeg leste det var makssummen 6000 der. (DE 6000 inkluderer utgifter for lege, etc., regner jeg med.) Er det noe annet jeg kan gjøre?

1
9 svar

9 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

solgud

Du må selvfølgelig få refundert så mye du kan fra studentsamskipnaden, som du betaler så fort som mulig. Utover det, kan du sikkert få lov til å betale tannlegen ca 500 kr pr mnd til alt er betalt inn, mot et lite tillegg i prisen. Men da må du avtale det med tannlegen.

1

JudasT

Utover det, kan du sikkert få lov til å betale tannlegen ca 500 kr pr mnd til alt er betalt inn, mot et lite tillegg i prisen.

En student har ikke månedslønn, så vidt jeg vet, så det er ingen løsning. Prisene ser ikke spesielt høye ut, så det er lite å gjøre med det. Går han til en annen tannlege, vil han garantert finne et annet antall hull, men det kan godt bli flere også... En mulighet er å be ham ta de største og vente til neste år med resten, men det er ikke å anbefale. Dyrere blir det også.

Dessverre er han ikke alene i denne situasjonen; får mange hull etter å ha bodd noen år for seg selv. En må passe på at en skyller med fluor og bruker tanntråd og tannbørste flittig. Og se kritisk på sukkerforbruket: brus, søtsaker... Antall gram er ikke viktig, men HVOR OFTE.

1

sanila

En student har ikke månedslønn

Mon ikke at en student har et vist antall kr, eller et busjett pr mdr.

Jeg tenker det er det vedkomne mener med mdr. løn. Jeg tenker også , at det kan man tenke seg til , om man ikke går i veldig små sko.

1

Kent

Vet ikke med tannleger, men håndtverkere, mekanikere etc. kan vel ikke gå 10% ut over prisantydningen de har gitt.

1

jonas

Men her har da ikke tannlegen gitt noen prisantydning. Slik jeg forstod det var det trådstarter som nevnte 3000 eller 5000.

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...