Helse esc

Innlegg

Helse

win

Nekte å gi barnet antibiotika

Hei.

Jeg har et snart 2 år gammelt barn som har hatt sin femte ørebetennelse på under et år. Tre av disse har kommet etter barnet har startet i barnehage i høst.

Etter å ha mer eller mindre blindt stolt på fastlegens (og en gang legevaktlegens) bedømminger har vi gitt antibiotika hver gang. Fram til nå.

Denne femte gangen har vi sagt nei, da vi ikke fikk noen tilstrekkelig forklaring på hvorfor det er nødvendig å gi dette igjen da det er åpenbart at det ikke fungerer. Så vi sa vi ønsket å få en henvisning til (øre-nese-hals) spesialist - noe vi fikk og nå venter på.

Hva er egentlig risikoen ved dette? Hvilke alternativer har man?

Selvsagt er vi svært observante på allmenntilstanden til ungen, feberen, mv. Å kontakte legevakt om situasjonen forverres ytterligere er selvsagt.

Håper på litt feedback rundt dette, da vi er svært fortvilte. Det kjennes håpløst å skulle angripe ny, dobbeltsidig ørebetennelse med én av de to typene penicillin som har blitt utskrevet når vi opplever at det tar toppen 2-3 uker fra avsluttet kur til ny infeksjon.

Takker for innspill av alle slag.

1
27 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Slettet-U75CDW

Det kjennes håpløst å skulle angripe ny, dobbeltsidig ørebetennelse med én av de to typene penicillin som har blitt utskrevet når vi opplever at det tar toppen 2-3 uker fra avsluttet kur til ny infeksjon.

Antiinfektiva kurerer infeksjoner, som navnet antyder. Og så vidt jeg kan bedømme ut fra det du skriver, virker medikamentene også, heldigvis. Det er det ikke selvsagt at de gjør, som du sikkert kjenner til. Det kan virke som du tror at antibiotika kan/skal forhindre framtidige infeksjoner – noe de selvsagt ikke gjør. Det må være fortvilende når ørebetennelsene dukker opp så ofte, men det er jo ikke antibiotikumet sin feil. Det er fint at dere har fått henvisning, så vil det jo vise seg om det kommer noe ut av det. Uansett kan jeg ikke se det fornuftige i å ikke gi antibiotika; alt du oppnår er i beste fall å forlenge sykdomsforløpet, og i verste fall...

1

Antibiotika er en dårlig behandling for slikt.

Der hvor jeg kommer fra, kan man gå direkte til ørelege i slike tilfelle, og det er at anbefale øreleger for slike ting

Ørelegen kan i noen tilfelle punktere trommehinnen, ( det gjør ikke vondt) og smerten i øret forsvinner øyeblikkelig. Dette gjør man for, at hindrer at den springer av seg selv. Hvilket lettere gir ar på trommehinnen.

Etter et par gange med slikt , ble der lagt inn dren . og siden var det ikke mer problemer med ørene , i det tilfelle jeg har tettest på. . Disse dren falder i regelen ut av seg selv etter en tid.

1
Slettet-U75CDW [sitat…] Antiinfektiva kurerer infeksjoner, som navnet antyder. Og så vidt jeg kan bedømme ut fra det du skriver, virker medikamentene også, heldigvis. Det er det ikke selvsagt at...

Det kan virke som du tror at antibiotika kan/skal forhindre framtidige infeksjoner – noe de selvsagt ikke gjør. Det må være fortvilende når ørebetennelsene dukker opp så ofte, men det er jo ikke antibiotikumet sin

Øh, For meg at se, synes ts det virker nytteløst at fortsette med antibiotika.

Et medisinal produkt der blir brukt, alt for mye av , så det er sunn fornuft.

1
sanila [sitat…] Øh, For meg at se, synes ts det virker nytteløst at fortsette med antibiotika. Et medisinal produkt der blir brukt, alt for mye av , så det er sunn fornuft.
Slettet-U75CDW

Øh, For meg at se, synes ts det virker nytteløst at fortsette med antibiotika.

Master of the obvious er på ferde igjen. Helt riktig oppfattet: trådstarter ser ikke noen hensikt i å fortsette med antibiotika. Jeg hevder derimot at det er en feilslutning, for et antibiotikum kan ikke forhindre reinfeksjon. Ditt innlegg er helt malapropos til mitt.

1
Slettet-U75CDW [sitat…] Master of the obvious er på ferde igjen. Helt riktig oppfattet: trådstarter ser ikke noen hensikt i å fortsette med antibiotika. Jeg hevder derimot at det er en feilslutni...

Jeg hevder derimot at det er en feilslutning, for et antibiotikum kan ikke forhindre reinfeksjon.

Nei , det er heller ikke det Ts gir uttrykk for, det er din feil slutning.

Ts gir uttrykk for at det er nytteløst fordi det ikke hjelper i lengden.

Antibiotika er nesten aldri nødvendig eller har noe særlig god virkning på ørebetennelse, som jeg skrev.

Men du synes at ville diskutere antibiotika, . hvor ts spør om erfaringer med ørebetennelse , og alternativer.

1

Hva er egentlig risikoen ved dette? Hvilke alternativer har man?

Jeg ville kontakte, den ørelege dere har fått henvisning til og forklart, det du har fortalt her. Om denne ørelege ikke vil ta inn barnet ditt, ville jeg ha tatt barnet til en annen, evt betale selv, om du dere har den mulighet. Om barnet har øreverk nå.

1

Håper på litt feedback rundt dette, da vi er svært fortvilte. Det kjennes håpløst å skulle angripe ny, dobbeltsidig ørebetennelse med én av de to typene penicillin som har blitt utskrevet når vi opplever at det tar toppen 2-3 uker fra avsluttet kur til ny infeksjon.

Takker for innspill av alle slag.

Barn anbefales å bruke antibiotika de første leveårene av flere grunner, det samme gjelder barn med gjentatte ørebetennelser, eller dersom det fortsatt renner av øret etter 2 døgn.

Det er viktig å unngå hyppig og langvarig ørebetennelse, da det kan medføre varig nedsatt hørsel.

Små barn er også mer sårbare enn store barn, og det kan sette seg en kronisk mellomørebetennelse, spre seg til bein omkring øret, eller hjernehinnen.

Barn skal legges i narkose før trommehinnen tas, derfor gjøres dette sjelden.

Jeg ser selv sterk motstander av overdreven antibiotikabruk, men var jeg deg ville jeg faktisk vurdert å takke ja til antibiotika.

1
Neith [sitat…] Barn anbefales å bruke antibiotika de første leveårene av flere grunner, det samme gjelder barn med gjentatte ørebetennelser, eller dersom det fortsatt renner av øret ette...

For at prikke hul på trommehinnen skal der ikke narkose til det er smerte fritt, og smerten fra ørebetennelsen, forsvinner med en gang, fordi trykket letter. Det er helt feil opplysning. Dessuten tar man ikke trommehinnen , man prikker hul på den.

Man gjør dette for at den ikke skal sprenge av seg selv. noe den har gjort om øret renner., Dette vil man unngå fordi der da er større risiko for ar på trommehinnen, Noe der gir nedsatt bevegelse i trommehinnen, og dermed dårlig hørsel.

Normalt er det nok til at stoppe ørebetennelsen, og det er da, unødvendig at gi antibiotika. Det er slike skremsel kampagner, som du kommer med , der stammer fra forgangne tider. der er en av grunnene til den alt for mye bruk av antibiotika.

Når man setter dren, hindrer det ørebetennelsene oppstår.

1

Så når leger sier det ikke er smertefritt og at barnet må legges i narkose, lyver de - for sanila vet bedre ...?

ØNH-spesialist Hilde Faye-Lund: "Å stikke hull på trommehinnen er nokså smertefullt, og barn må som regel ha narkose. "

2
missChance Så når leger sier det ikke er smertefritt og at barnet må legges i narkose, lyver de - for sanila vet bedre ...? ØNH-spesialist Hilde Faye-Lund: "Å stikke hull på trommehinnen er n...

Så når leger sier det ikke er smertefritt og at barnet må legges i narkose, lyver de - for sanila vet bedre ...?

Det er deg der ikke aner hva du snakker om-

Man legger ikke i narkose, for at prikke hul det , gjør man derimot når man legger dren. Dette er en meget lett narkose og gjøres på ørelege kontor der hvor jeg kommer fra. -Det er en meget lett narkose, og barnet kan sette på fanget til det er sovnet.

Barnet er fort våken, og frisk etter kort tid.

1
missChance Så når leger sier det ikke er smertefritt og at barnet må legges i narkose, lyver de - for sanila vet bedre ...? ØNH-spesialist Hilde Faye-Lund: "Å stikke hull på trommehinnen er n...

ØNH-spesialist Hilde Faye-Lund: "Å stikke hull på trommehinnen er nokså smertefullt, og barn må som regel ha narkose

Det er ikke en ørelege jeg vil anbefale, det er helt sikkert.-.

https://www.helsenett.no/index.php?option=com_content&view=article&id=1601:mellom%C3%B8rebetennelse&catid=93&Itemid=515

Hun anbefaler i øvrig ikke antibiotika, men at la trommehinnen sprenge av seg selv, hvilket naturligvis er mye mer smertefult, fordi den først sprenger ved høyt trykk, og med større risiko for ar dannelse. Og med garanti mer smertefullt

Som sagt det gjør ikke vondt at prikke hul der er trommehinnen er følsom for ly og har ikke nerver på den måte,. , smerte kommer fra trykket innefra, ikke fra trommehinnen.

1
Neith Å ta trommehinnen er en talemåte knyttet til "å ta hull på", og ikke at legen stjeler den og putter trommehinna i lomma. Beklager at jeg ikke spesifiserte bedre enn som så.

Beklager at jeg ikke spesifiserte bedre enn som så.

Ja , det burde du egentlig JEG er naturligvis klar over "at ikke legen stjeler den og putter den i lommen" DU kan derimot ikke regne med at alle forstår at " ta trommehinnen" ikke betyr: ta den bort. Derfor presiserte jeg det.

Til at påstå du jobber i helsevesenet og med "kunder" av den art., er det virkelig en dårlig formulering.

Sammen med det annet, der ikke stemmer.

Men klart ikke alle i helsevesenet vet alt, . Jeg har derimot ikke påstått, eller gitt meg ut for at jobbe innen for "faget". ( nei da det har du ikke i denne tråden ) Men gir råd etter beste evne, og erfaring. Jeg forteller aldri hva folk skal gjøre her, eller gir inntrykk eller bruker den "makt" det har over noen at spille på , "jeg jobber innen for faget" og i den dur. .

1
sanila [sitat…] Ja , det burde du egentlig JEG er naturligvis klar over "at ikke legen stjeler den og putter den i lommen" DU kan derimot ikke regne med at alle forstår at " ta trommehinn...

Ja , det burde du egentlig JEG er naturligvis klar over "at ikke legen stjeler den og putter den i lommen" DU kan derimot ikke regne med at alle forstår at " ta trommehinnen" ikke betyr: ta den bort. Derfor presiserte jeg det.

Til at påstå du jobber i helsevesenet og med "kunder" av den art., er det virkelig en dårlig formulering.

Med tanke på hvor elendig du er til å formulere deg på "norsk" og ditt dårlige språk, er du den siste som bør kritisere Neith der. Med mindre man er helt idiot, forstår de fleste at å "ta trommehinnen" IKKE betyr å ta den bort. Fordi de forstår norsk.

1

"Ikke gi medisinske råd hvis du ikke har greie på hva du snakker om".

Gammelt munnhell som stadig er like relevant.

1
missChance [sitat…] Med tanke på hvor elendig du er til å formulere deg på "norsk" og ditt dårlige språk, er du den siste som bør kritisere Neith der. Med mindre man er helt idiot, forstår de...

Med tanke på hvor elendig du er til å formulere deg på "norsk" og ditt dårlige språk, er du den siste som bør kritisere Neith der

Jeg er ikke norsk , vet du. og jeg håper du aldri i ditt yrke kommer bort i noen der ikke er norske.

1
missChance [sitat…] Med tanke på hvor elendig du er til å formulere deg på "norsk" og ditt dårlige språk, er du den siste som bør kritisere Neith der. Med mindre man er helt idiot, forstår de...

Med mindre man er helt idiot, forstår de fleste at å "ta trommehinnen" IKKE betyr å ta den bort. Fordi de forstår norsk

Når man ser hvor mange gange jeg , der "der ikke kan norsk" kan ta dere i ikke at forstå hverandre , så skal du ikke være så sikker på det.

1
sanila [sitat…] Ja , det burde du egentlig JEG er naturligvis klar over "at ikke legen stjeler den og putter den i lommen" DU kan derimot ikke regne med at alle forstår at " ta trommehinn...

Ja , det burde du egentlig JEG er naturligvis klar over "at ikke legen stjeler den og putter den i lommen" DU kan derimot ikke regne med at alle forstår at " ta trommehinnen" ikke betyr: ta den bort. Derfor presiserte jeg det.

Kjempeflott! Nå har vi mest sannsynlig oppklart det.

1

Det er tydelig at Sanila her forsøker å uttale seg med betydelig større tyngde enn hun synes å ha grunnlag for. Linken i trådens innlegg 3 fra barnelegeforeningen er en god og ganske informativ link. Jeg tror den kan være nyttig lesing.

Det er uansett bra at barnet nå er henvist til spesialist. Dersom barnet blir dårlig i ventetiden frem mot dette bør dere oppsøke lege på nytt! Lykke til!

2
qpr1 Det er tydelig at Sanila her forsøker å uttale seg med betydelig større tyngde enn hun synes å ha grunnlag for. Linken i trådens innlegg 3 fra barnelegeforeningen er en god og gans...

Det er tydelig at Sanila her forsøker å uttale seg med betydelig større tyngde enn hun synes å ha grunnlag for. Linken i trådens innlegg 3 fra barnelegeforeningen er en god og ganske informativ link. Jeg tror den kan være nyttig lesing.

Åh nei da , jeg gir meg ikke ut for at være noe jeg ikke er som en del andre her.

TS spør om råd og andre erfaringer, og det er det jeg gir henne. Hvor noen her tydeligvis kommer med noen påstande, der ikke holder vann.

Jeg gjør også oppmerksom på at det er ut fra et annet lands praksis.

Ikke destro mindre er det korrekt, at gjør ikke vondt at prikke hul på trommehinnen. og det er også korrekt at det gir større skade om den springer selv.

Det er også korrekt at det langt fra er altid er nødvendig med Antibiotika, Ofte er mellom ørebetennelse fra virus , hvor antibiotika ikke hjelper.

Så du kan jo skreve direkte at jeg tar feil i dette, du er jo lege, etter eget utsagn.,

Man gjør og juger utrolig mye, om ikke dirkete så indirekte, for at "stå sammen" . gratulere dere har vunnet en bolle med sukat og rosiner.

1
qpr1 Det er tydelig at Sanila her forsøker å uttale seg med betydelig større tyngde enn hun synes å ha grunnlag for. Linken i trådens innlegg 3 fra barnelegeforeningen er en god og gans...

her forsøker å uttale seg med betydelig større tyngde enn hun synes å ha grunnlag for

Åh fordi jeg ikke smykker meg med en tittel, eller bruker en masse faguttrykk.

Dere er vidunderlig gjennomskuelige, og veldig forutsigbare på slik måte.

1

Jeg tror innleggene våre her taler for seg selv. Jeg har i alle fall ikke noe behov for å komme med ytterligere kommentarer i denne sakens anledning.

1

Lignende innlegg

Vintersport timy3 Publisert

Maren Lundby

Maren Lundby er for tjukk, eller rettere sakt for kraftig. Før ut i verden måtte en skihopper være kraftig og spenstig for å kunne hoppe langt, men etter at denne V-stilen ble til, så er det ikke kraf...
1
0 svar
Laster...