Nye VGD er lansert! Mer informasjon

tette ører etter forkjølelse (ikke pga voks)

Fikk en kraftig omgang forkjølelse av noen som iøvrig også hadde bihulebetennelse. Jeg klarte meg uten antibiotika nå som hosten etter 2 uker nesten er borte, men da det startet fikk jeg en dott i øret eller hva man kaller det. Jeg trodde det skulle forsvinde av seg selv, men det har nå varet i 1,5 uke og jeg syns det har blitt værre med tiden.

Fikk renset det ene øre i dag og de bekreftet at begge ører så helt fine ut nå, men det gjorde overhodet ingenting forskjell på hørslen... Har ikke tett nese, men leste et sted at man kunne prøve nesespray likevel som angivelig skulle kunne løse opp i ørekanalen eller gud vet hva... Noen som har erfaring eller litt peiling?

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

deleted328181

Siden legen har sett på ørene dine og alt ser bra ut, vil jeg tro at det er øretrompeteten som ikke fungerer slik den skal. Øretrompeten er forbindelsen mellom mellomøret og svelget, og med den utligner vi trykket mellom mellomøret og luften rundt oss. Dette skjer når vi gjesper og svelger, øretrompeten åpner da seg og trykket utlignes. Ved bihulebetennelse vil slimhinnene i nesen bli hovne og øretrompeten kan da bli helt eller delvis tett. Øretrompeten klarer ikke da åpne seg for å utligne trykket. Nesespray feks Otrivin er slimavsvellende og vil derfor kunne hjelpe, men husk å ikke bruke den mer enn ti dager. Det som også vil hjelpe er Valsalvas manøver, hold igjen for nesen og blås. Gjør øvelsen mange ganger daglig. Jeg hadde det samme nylig, det tok et par uker før dottfølelsen forsvant og hørselen ble bra igjen.

3

qpr1

Fornuftig innlegg fra Kaisa1

2

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...