Du har vært innlagt og utredet hos cardiolog. Det har vært gjort EKG, ultralyd av hjertet og telemetri. Det er vanskelig å tenke seg at vi kan gi deg bedre svar på dette i ditt tilfelle enn cardiologen. På generelt grunnlag er det imidlertid slik av vanlige ekstraslag sjelden påvirker hjertets pumpefunksjon. Ved myocarditt vil også troponin verdiene være forhøyet så det høres ikke ut som om du har / har hatt det. Det er sannsynlig at det ble tatt stoffskifteprøver allerede ved innleggelsen. Skriv om alle spørsmålene du ønsker svar på og ta dem med til cardiologen ved kontrollen. Spør til du har fått svar på alt du lurer på. Lykke til!

1

Husk forresten å ta 5-ASA preparatet ditt som forskrevet. Det siste du trenger akkurat nå er et oppbluss av ulcerøs colitt

1

Takk for svar! Dersom jeg har forstått deg rett, så er det altså sjeldent at ekstraslag skyldes den nedsatte pumpefunksjonen i hjertet? Det er altså trolig at ekstraslagene mine har en annen underliggende årsak? Det er dette jeg forsøker å finne ut, for jeg vil selvsagt prøve å finne og behandle denne årsaken ettersom det er ubehagelig. Om det ble tatt stoffskifteprøver på sykehuset det vet jeg ikke, jeg burde kanskje ha spurt. Det eneste jeg vet er at det ble nå tatt noen glass med prøver begge dagane jeg var innlagt.

Nei altså, første dagen sa kardiologen at om jeg hadde hatt myokarditt så virket det isåfall som den var på vei tilbake utifra blodprøvene, siden de var fine. Han sa også at det ikke var tegn til skade på hjertemuskelen, noe som var et bra tegn, i tillegg til tiltagende normalisering av pumpefunksjonen siden innleggelse og ingen peraktitt-væske eller noe. Men dagen jeg skulle skrives ut spurte turnuslegen som var med, om det var viralt, og kardiologen sa at det mest sannsynlig var coaxvirus eller noe? Jeg vet ikke hvor den antagelsen ble hentet ifra, kanskje har de sett noe på blodprøvene likevel. Jeg burde kanskje ha spurt mer. I tillegg så står det på skrivet jeg fikk med meg hjem, at det var "tenkt til" at jeg hadde en betennelse på hjertet som var på vei tilbake, og at jeg kanskje opplevde ekstra ekstraslag på grunn av det.

I epikrisen som jeg kan lese på helsenorge så står det 3 diagnoser: ikke-reumatisk mitralsuffiens, ventrikulær prematur depolarisasjon og suspekt myokarditt. Der står det også at jeg hadde EKG-forandringer med negativ P-takker i II, III og avF. Jeg var på legevakta 2 dager i forkant av timen hos kardiologen for å fange opp ekstraslagene på EKG og fikk med meg kopi av EKGen slik at jeg kunne ta den med å vise til kardiologen. Sånn jeg har forstått det var det altså noen forandringer fra den fra legevakten og den som ble tatt hos kardiologen som gjorde til at jeg ble innlagt til overvåkning, i tillegg til mistenkt septal dyskensi som det så fint står i epikrisen.

Ang. medisinerg, jeg er i en passiv periode nå og har vært det siden starten av desember. Ingen symptomer og magen er fin. Min forrige fastlege var enige om at jeg bare bruker min medisin (Pentasa stikkpiller) når sykdommen er aktiv. Jeg kjenner jeg mildt sagt er skeptisk til å bruke denne medisinen igjen, da myokarditt står som en mulig, men sjelden bivirkning i bruksanvisninga. Jeg nevnte dette for ene turnuslegen ved innskriving, men hun sa det hadde hun aldri hørt om. Det ble ikke sagt noe mer om det. Jeg er derfor litt skeptisk til at denne medisinen kan være en årsak til en eventuelt myokarditt som jeg har hatt. Min UC er forøvrig kun lokalisert til endetarmen, så jeg har en mild form.

1

Tenkte å komme med en liten oppdatering på hvordan det gikk hos kardiologen. Ultralyd av hjertet viste at pumpefunksjonen i hjertet nå er helt normalisert. Virker nokså usikker på diagnosen, men det kan vel tyde på at jeg har hatt betennelse siden pumpefunksjonen var nedsatt og nå har blitt normal igjen. Så er alt fint og jeg kan begynne å trene og leve som normalt igjen!

Etter lang lang tid har også hjertebanken gitt seg, iallfall for nå. 1,5 mnd med hyppige ekstraslag hele dag og natt. Ble sendt hjem med 24-timers EKG etter timen, da jeg fortsatt slet med hjertebank, og i løpet av det døgnet avtok antall ekstraslag dramatisk (typisk, skulle nesten tro det var psykisk), så fikk nesten ikke målt så mye. Etter jeg var ferdig med målingen har jeg omtrent ikke kjent et eneste. Har endelig begynt å kunne drikke kaffi igjen uten at dette har ført til ekstraslag. Vet ikke om jeg har hatt effekt av betablokkeren nå etter nesten 1 mnd eller om det er magnesiumtilskudd som har vært løsningen. Prøver nå å trappe ned på betablokkerdosen (Fra 25 mg til halv dose) for å se om jeg kan kutte de ut. Vil jo ikke gå på betablokker om det ikke er nødvendig. Så krysser fingrene nå :)

1
Laster...