Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har slitt litt med halsbrann i det siste og særlig på kveldene når jeg skal legge meg, og har i tillegg slitt en del med ekstraslag på hjertet den siste tiden som jeg begynner å tro kan være relatert til dette. Jeg har googlet for å finne tips og triks for halsbrann. Kom da omsider over flere som skriver at halsbrann faktisk kan være forårsaket for lite magesyre og at det er veldig uvanlig med for mye magesyre. Jeg leser også at leger generelt medisinerer med syrehemmende/nøytraliserende tabletter for for mye magesyre, som vil gjøre problemet vondt verre dersom tilfellet faktisk er for lite. Derfor avventer jeg med å gå til legen med dette og heller se hva jeg kan gjøre selv.

Jeg har i tillegg UC men er inn i en passiv periode nå. Jeg leste en plass at de med slike sykdommer er ekstra eksponert for å ha lav magesyre, så da tenker jeg at det er sannsynlig.

Jeg har for lengst kuttet ut kaffi/te, og prøver å spise mindre karbohydrater og mer protein. I tillegg har jeg sluttet å drikke til maten og gjør det litt før eller en stund etterpå. Dette ser ut til å hjelpe en del, men virker som det fremdeles må noe til. Jeg har prøvd å drikke et glass med sitron men det virker faktisk som det provoserer halsbrann og at det svir? Har i stedet begynt å spise eple til noen måltider og så langt ser det ut til å fungere en del, men jeg begynner jo å bli lei av å spise epler. Ekstraslagene virker å roe seg også når jeg spiser eple til måltider. Det er derfor jeg tror at ekstraslagene er relatert til magesyreproblemer.

Har lest at noe av det beste en kan gjøre er blande 1 SS eplecideredikk i vann og drikke dette. Jeg prøvde ut dette en morning før jeg spiste frokost og resultatet var at jeg begynte å rape noe fryktelig. Kan dette være et tegn på at jeg faktisk ikke har for lite magesyre? Jeg har jo lest om bakepulvertesten, og der ville slik raping indikert at jeg har nok magesyre, men vet ikke om edikken fungerer sånn.

Har også rapt en del i det siste og kjent lukten av maten jeg har spist en del timer etterpå, etter at jeg begynte å spise mindre karbohydrater og mer proteiner. I tillegg er avføringen noe treg. Jeg er vant med aktiv UC at det er motsatt vei, men i det har det blitt veldig tregt. Alt dette tyder vel på for lite magesyre, men jeg er likevel ikke helt sikker.

Jeg har bestilt meg HCL-tabletter med pepsin fra nettet og har tenkt å prøve de ut for å se om dette også kan hjelpe, men jeg er litt bekymret for at jeg kanskje kan ha begynnende magesår og isåfall bør jeg jo ikke ta de. Noen ganger har jeg hatt litt vondt rett under ribbeina på venstre side og litt på midten der, og i dag tidlig så fikk jeg kortvarig smerte i det området rett etter at jeg hadde spist frokost. Kan dette være tegn på magesår? Og hvor sannsynlig er det at jeg har dette i en alder av 26 år? Dersom jeg faktisk skulle ha magesår, vil jeg merke det med en gang jeg tar en sånn tablett at det gjør vondt? Jeg leser jo at H. Pylori trives veldig godt i selskap med mye gasser som dannes dersom man har for lite magesyre.

Forøvrig går jeg på betablokker (metoprolol sandoz) nå og har lest at dette også kan skape halsbrann, så kanskje det er en medvirkende årsak også.

2
10 svar

10 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

bjarsvei

stress , irritasjoner og ellers alt som fører til høyt blodtrykk er byggesteinen for den syra...kullsyre , sure drikker , som kaffi og alkohol ...men fremfor alt , andre mennesker..det er disse som kan få deg til å stresse og bli irritert osv..

1

return_of_drakkar

Jo, du er inne på noe, særlig det med andre folk som irriterer og gneldrer og maser, som aldri gir en stakkar fred.

Her er en fin liten sak om refluks som ofte er noe som rammer folk.

http://www.arendalspesialistsenter.no/sider/tekst.asp?side=27

Dessuten - pepsin som gulpes opp og kommer til de øvre luftveier vil kunne reagere med syre som kommer inn via mat og drikke, og gi problemer i øvre luftveier, mellomøret osv.

Det er dog heller sjelden at man har for mye magesyre, selv om det forekommer, men først og fremst at den er på feil sted...

1

bjarsvei

magesyra er faktisk så sterk at hvis en har veldig mye av den så kan hornhinnene på øynene etse som følge av ånden av syra når en puster...ikke verst...når en ligger så etser den hull på spiserør og luftrøra m.m

1

bjarsvei

kan få noen liter hos meg..før jeg etser hull i alle organer..

1

return_of_drakkar

Jeg har slitt litt med halsbrann i det siste og særlig på kveldene når jeg skal legge meg

Det er mye som kan gi halsbrann. Man kan bruke midler som meget nedsetter syreproduksjonen, men ha såkalt refluks som gjør at det som kalles pepsin kommer opp.

Man kan få opp pepsinet og dersom man spiser slik mat som har syre så aktiveres dette og det blir gjerne halsbrann og symptomer fra nesene, bihule og fra mellomørene (og også iblant for noen fra lungene).

Her er en fin oversikt rundt dette samt litt veiledning om positiv og negativ mat. Denne er uansett verd å se på. http://havblik.no/Havblik\_Spesialistsenter/NH\_temaside/Innlegg/2012/10/16\_Stille\_reflux\_-\_informasjon.html

Lykke til.

1

froekenfrisk

Interessant artikkel. Jeg kan kjenne meg igjen i en del av symptomene med stille refluks, sliter både med slimdannelse i hals, av og til sår hals, vondt i ørene og tett bihuler, i tillegg til halsbrannen.

Men det jeg ikke skjønner er hva som forårsaker stille refluks, kan det være på grunn av for lite magesyre?

Skal prøve å spise etter den lista nå. Følger mye av det allerede, men har jo f.eks. spist masse epler noe jeg i følge listen ikke bør. Får prøve meg litt fram. Det verste er at jeg ikke kan spise sjokolade. Hvordan er det generelt med melkeprodukter? Kan jeg f.eks. spise youghurtis? Noe må jeg da kunne kose meg med.

1

return_of_drakkar

Refluks skyldes at klaffer ikke oppfører seg skikkelig slik at ting slås tilbake oppover. Her er en veldig fin sak om dette. http://www.arendalspesialistsenter.no/sider/tekst.asp?side=27

Spill igjennom illustrasjonene (tegnefilmen) så får du et inntrykk av dette. Jeg tviler vel på at for lite syre kan gi refluks. Det er heller ikke for mye syre som er problemet, men at syren grunnet at lukkemuskelene ikke funker godt nok - kommer oppover i spiserør og helt opp i munnen.

Ja, man må nok prøve seg fram med maten . Joda, man kan nok ete melkeprodukter, men trenger ikke fråtse i det. Men det kan selvsagt være at noen reagerer på noe som andre tåler fint.

Du kan nok kose deg med yoghurtis. Jeg har plagdes med dette hele livet, men tar også sjokolade iblant. Noe som er viktig er at man når man har gode perioder uten spesielle problemer ikke tror seg fullstendig leget slik at man blir for uforsiktig med det man spiser.

Et tips er å heve hodeenden på senga med 20-30 cm, slik at man ligger litt på skrå.

1

Lignende temaer

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Mat og Drikke

Mat og Drikke

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Laster...