Nye VGD er lansert! Mer informasjon

I natt hevdet Discovery, med henvisninger til IAEA, at Irak i 1991 var 12-18 måneder fra å utvikle en primitiv atombombe. Dette virker noe usannsynlig. For hvorfor skulle Saddam Hussein invadere Kuwait 12-18 måneder _før_ han hadde en atombombe klar? Det måtte da ha vært mye bedre å invadere Kuwait noe senere, umiddelbart fulgt av en overbevisende prøvesprengning...?

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Oljemann

Irak var inne i en dyp økonomisk krise som følge av Iran krigen og trengte høyere oljepris for å få orden på landet.. Irak angreip Kuwait fordi oljeprisen var lav og Kuwait pumpet opp olje som aldri før, Irak ba Kuwait kutte ned oljeproduksjonen men etter som Kuwait nektet å gjøre det angreip/invaderte Irak. Det var derfor Irak satte fyr på alle brønnene når dei trakk seg tilbake og.

1

Alexani

Saddam Hussein var fullt og fast overbevist om at hans venner i USA ikke ville blande seg i en lokal konflikt. Dermed hadde han ikke noe behov for å avskrekke noen. Dette kan iallfall være med på å forklare at han ikke ventet til bomben var ferdigutviklet.

Alexani

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Astronomi

Astronomi

Laster...