Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ble Oslo bombet under andre verdenskrig?

Jeg mener å huske noe om at en trikk ble bombet ved Victoria terrasse i Oslo, men jeg klarte ikke å finne noe om det på internett.

Er det noen som har noe informasjon om hvilke bombeangrep Oslo evt ble utsatt for under krigen (tidspunkt, mål, omfang, angrepspart, tysk luftforsvar)? Såvidt jeg vet var det ingen bombing fra tyskernes side 8.-9.april, så dersom det var noe bombing vil jeg vel anta at det var allierte bombetokt hvor formålet var å ramme tyske mål i Oslo..?

Takknemlig hvis noen har noe kunnskap å dele om dette!

1
17 kommentarer

varulv2468

Hvor mange sivilister var drept av allierte bombing? Det er 1 779 drepte sivilister i Norge. Hvor stor andel av disse skyldes allierte bombeangrep? Dette var jo ikke akkurat tatt fram.

Bergen den 4. oktober 1944: 193 drepte og 180 skadet etter et flyangrep av 140 britiske bombefly mot ubåtbunkeren på Laksevåg.

Bergen den 29. oktober 1944: 43 drepte og 100 skadet etter et flyangrep med 237 britiske bombefly som totalskadet Bergen sentrum.

Valløy den 26. mai 1945: 57 drepte etter et flyangrep av 119 britiske bombefly som for en gangs skyld bringer nordmenn i harme som en kunne ser den dag i dag dersom en bronseskulptur som vist en mor halvt på kne beskytter sitt barn står i Valløy til stor flause for enhver briter som skulle se den. Det var fordi krigen var så godt som mulig, avsluttet så man så angrepet som en forbrytelse uten sin like den gang.

1

KjartanA

varulv2468 skrev: Bergen den 4. oktober 1944: 193 drepte og 180 skadet etter et flyangrep av 140 britiske bombefly mot ubåtbunkeren på Laksevåg. ---------- Var skremmende mange barn som døde i det angrepet. Skoleelever ved Holen skole som ble ødelagt. 61 elever ble drept i skolens kjeller. Ytterligere ble det drept noen elever i sine hjem.

1

lyngunner

KjartanA skrev: varulv2468 skrev: Bergen den 4. oktober 1944: 193 drepte og 180 skadet etter et flyangrep av 140 britiske bombefly mot ubåtbunkeren på Laksevåg. ---------- Var skremmende mange barn som døde i det angrepet. Skoleelever ved Holen skole som ble ødelagt. 61 elever ble drept i skolens kjeller. Ytterligere ble det drept noen elever i sine hjem.

---

Heads up, en påminnelse: dok1 NRK1 i kveld, mandag 9/10 kl. 22.00 Sår som aldri leges. "Norsk dokumentar. 4. oktober 1944 bombet de allierte Laksevåg, som i dag er en bydel i Bergen. Målet var å ramme ubåt-bunkeren og det tyske verftet på stedet. Også Holen skole ble truffet, og mange norske barn omkom. For elevene som overlevde var bombingen et sjokk som de har lidd under i mer enn 60 år. Bombingen kostet 193 mennesker livet denne dagen, mens 200 ble skadet."

1

varjen

varulv2468 skrev: "Valløy den 26. mai 1945:"

Dette var merkelig ja. Hvofor skulle britene bombe tyskere flere uker etter at krigen var over, eller skulle det stå 26. April?

Hva gjelder bombingene i Bergen så var det som du sier U-båtsbunkeren (som jo fortsatt er i bruk) som var målet. Men mange av bombene havnet på Nordnes, Klosteret og Nøstet i stedet. ---------------------------------------------------------------------------------

- Forøvrig er det min mening at Karthago bør ødelegges.

Cato d.e.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...