Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ble Oslo bombet under andre verdenskrig?

Jeg mener å huske noe om at en trikk ble bombet ved Victoria terrasse i Oslo, men jeg klarte ikke å finne noe om det på internett.

Er det noen som har noe informasjon om hvilke bombeangrep Oslo evt ble utsatt for under krigen (tidspunkt, mål, omfang, angrepspart, tysk luftforsvar)? Såvidt jeg vet var det ingen bombing fra tyskernes side 8.-9.april, så dersom det var noe bombing vil jeg vel anta at det var allierte bombetokt hvor formålet var å ramme tyske mål i Oslo..?

Takknemlig hvis noen har noe kunnskap å dele om dette!

1
17 kommentarer

KjartanA

varulv2468 skrev: Bergen den 4. oktober 1944: 193 drepte og 180 skadet etter et flyangrep av 140 britiske bombefly mot ubåtbunkeren på Laksevåg. ---------- Var skremmende mange barn som døde i det angrepet. Skoleelever ved Holen skole som ble ødelagt. 61 elever ble drept i skolens kjeller. Ytterligere ble det drept noen elever i sine hjem.

1

lyngunner

KjartanA skrev: varulv2468 skrev: Bergen den 4. oktober 1944: 193 drepte og 180 skadet etter et flyangrep av 140 britiske bombefly mot ubåtbunkeren på Laksevåg. ---------- Var skremmende mange barn som døde i det angrepet. Skoleelever ved Holen skole som ble ødelagt. 61 elever ble drept i skolens kjeller. Ytterligere ble det drept noen elever i sine hjem.

---

Heads up, en påminnelse: dok1 NRK1 i kveld, mandag 9/10 kl. 22.00 Sår som aldri leges. "Norsk dokumentar. 4. oktober 1944 bombet de allierte Laksevåg, som i dag er en bydel i Bergen. Målet var å ramme ubåt-bunkeren og det tyske verftet på stedet. Også Holen skole ble truffet, og mange norske barn omkom. For elevene som overlevde var bombingen et sjokk som de har lidd under i mer enn 60 år. Bombingen kostet 193 mennesker livet denne dagen, mens 200 ble skadet."

1

Lilljoffen

Neida lyngunner. Disse overlevende barna var ikke og er ikke plaget av sjokket ifølge den geniale psykiateren, oppnevnt av Rikstrygdeverket, som skulle vurdere evt. krigsskadeerstatning. Psykiaterens navn sto tydelig på et brevark vist på skjermen. Håper han så det og går og graver seg ned.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...