Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Utvikling i norsk økonomi 1920-1940, 1945-1970.

Har fått en ganske omfattende oppgave på skolen. Er det noen som kan bidra med viktige punkter i disse periodene i forhold til å redegjøre for hovedtrekk i den økonomiske utviklingen i Norge? 1920-1940 og 1945-1970.

1
21 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Mgjest

Hei. Ser at dette er en del år siden, men jeg skal skrive en oppgave om den økonomiske utviklingen i Norge i mellomkrigstiden. Har du mulighet til å sende meg oppgaven din sånn at jeg får noen tips?

Hvis du fremdeles har den!!

Mvh Marius

mariusgj@me.com

1

lexuszix

Hei

Tja, det kan jeg jo alltids gjøre. Mener å huske at jeg fikk A på denne.

Jeg skal se om jeg finner den i "arkivet".

1

lexuszix

Jeg måtte lese gjennom oppgaven nå. Det er jo snart åtte år siden jeg skrev den...

Hvis du enda vil ha den, så kan jeg godt sende den over...?

1

cowboyen

I perioden 1920 -1935 hadde Norge 12 regjeringer. Det vitner om kaos. Krakket på Wall st(1929) kriseforliket(35) utflytting til amerika norsk hydro(eyde\birkeland) fra husmann til industriarbeider --menstadslaget

Svært vanskelig over hele verden, men "new deal" i 1933 satte fart på USA Hitler fikk fart på tyskland

Litt stikkord om mellomkrigstida

1

cowboyen

AP's blandingsøkonomi står sentralt i denne perioden Marshallhjelpen Flyttestrømmen til byene(spes. Oslo) Oljefunnet Økonomisk vekst, økt levestandard.

flere stikkord.

1

lexuszix

I perioden 1920 -1935 hadde Norge 12 regjeringer. Det vitner om kaos. Krakket på Wall st(1929) kriseforliket(35) utflytting til amerika norsk hydro(eyde\birkeland) fra husmann til industriarbeider --menstadslaget _______________________________

Mener Norge hadde 10 regjeringer, men det som er viktig er at det ikke nødvendigvis betydde de helt store forandringene da det ofte bare var enkeltpersoner som ble byttet ut. Utflyttingen til USA ble noe redusert i 1921 da kongressen måtte gjøre noe med all innvandringen. De kom med en lov i 1921 som regulerte dette. Den norske utvandringen til USA ble SVÆRT redusert i denne perioden, noe som betydde stor arbeidløshet her hjemme. Kan du utdype litt mer på hvordan måte du mener Norsk Hydro spilte en stor rolle i norsk økonomi i denne tiden? Er klar over at det var en stor bedrift, men på hvilken måte spilte de inn i den nasjonale økonomien?

Kan dere peke på konkrete forskjeller mellom perioden 1920-1940 kontra perioden 1945-1970?

Takker for alle innspill! Er til stor hjelp :)

1

varjen

Hva som er viktig her, og hvor mange nordmenn ofte driter seg ut er jo at man ser på andre verdenskrig som ett vannskille. Dette er ikke tilfelle. Den økonomiske politikken etter 1945 var i all hovedsak en videreføring av den sosialdemokratiske politikken fra mellomkrigstiden. ---------------------------------------------------------------------------------

- Forøvrig er det min mening at Karthago bør ødelegges.

Cato d.e.

1

lexuszix

Helt klart. Takk for innspill. Men i økonomisk historie er det jo slik at man ofte leter etter forskjellene, ikke likhetene. Ikke like enkelt bestandig.

1

TetilKje

Av litteratur på temaet vil jeg anbefale deler av Norsk Historie bind 6 1914-2000 av Berge Furre. Hilsen Tetilkje ********************** Kjærlighet er uforutsigbart. Den får lotto til å virke som et spill basert på logikk og sunn fornuft..

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Chelsea FC

Pride of London. Stiftet 10. mars 1905. Hjemmebane; Stamford Bridge. Keep the blue flag flying high.

Laster...