Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tsjetsjenias historie og islamske ledere

"1991-1994 - Sovjetunionen ble oppløst, og høsten 1991 ble også Den tsjetsjensk-ingusjetiske republikken oppløst. Tsjetsjenske ledere ledet av Dzjokhar Dudajev erklærte uavhengighet. Deler av det gamle maktapparatet og islamske ledere gikk imot, og det brøt ut borgerkrig. I 1994 støttet de russiske myndighetene et mislykket kuppforsøk mot Dudajev. "

http://no.wikipedia.org/wiki/Tsjetsjenia

Hva var det islamske ledere gikk imot.

1
1 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Andrysha

Jeg vil anta at på dette tidspunktet bestod de tsjetsjenske geistlige hovedsaklig av folk som hadde blitt håndplukket for sin politiske pålitelighet av sovjetmyndighetene. Det var derfor kanskje naturlig for dem å prøve å bevare status quo i stedet for å støtte opp om nasjonalistiske radikalere som Dudajev. Senere ble imidlertid Islam en veldig viktig bestanddel i kampen for selvstendighet fra sentralmakten i Moskva, men her var det en ny generasjon imamer og folk påvirket av moderne, samtidige strømninger i politisk Islam som førte an, og ikke de tradisjonelle geistlige.

Mvh Andrysha

"Den som ikke har noe hjemland har ingen gud" ********************************************************* Abkhasisk ordtak

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...