Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Russebarna i Norge etter krigen

Vi hører mye om tyskerbarna og behandlingen av dem etter krigen. Vet det var mange russerbarn i Norge også etter krigen, og har hørt at disse ble behandlet enda verre igjen. Virker som om russerbarna er de "glemte" ofrene som vi aldri hører om i dag.

Men uansett. Er det noen som sitter på info om dette?

1
17 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Brubak

[Slettet]

1

Geiraldo

Ta dette i egen tråd, det har ingenting med temaet i denne tråden å gjøre, større sjanse for svar der også

1

JudasT

Og trykk på skiftelåsen, dette er smertefullt å lese!

1

GiPazzini_85

Er nok først og fremst i Varangerregionen dette er snakk om og da er det heller tvilsomt om det ble sett på som noe særlig sensasjonelt i og med at det tidligere hadde vært mye kontakt mellom de i Varanger og på den russiske siden.

1

UVox

Kan ikke forstå at det skal være så mange av disse, og for de det gjaldt vil jeg tro at stigmaet ikke var særlig større enn for andre barn født utenfor ekteskap. Russerne ble av mange - og især i nord - oppfattet som helter i tiden etter krigen, slik sett tilsier ikke noe at det skulle være en skam å ha russisk far.

1

vatutin

Timeliste skrev: Vi hører mye om tyskerbarna og behandlingen av dem etter krigen. Vet det var mange russerbarn i Norge også etter krigen, og har hørt at disse ble behandlet enda verre igjen.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Kjenner ikke til at det ble født mange barn med en eller to russiskættede foreldre i Norge under krigen, eller at det var andre større grupper russiske barn i Norge etter kapitulasjonen.

Hva mener du med behandling av russerbarna etter krigen?

1

Timeliste

Jeg er egentlig helt blank på området. Finner heller ikke noe særlig om emnet på internett. Snakket med min bestefar om dette for noen dager siden. Han har stort sett viet livet sitt til andre verdenskrig og har reist ganske mye rundt i både Tyskland og Russland. Er veldig usikker på tallet siden jeg finner lite på internett.

Fant dog dette fra Tore på Sporet:

"Solveig er datter av en norsk kvinne og en russisk soldat, og er en av flere "russerunger" fra andre verdenskrig. Men mens det har vært mye snakk om "tyskerunger" etter krigen, har det vært stille omkring barn med russiske fedre. Selv om det finnes en god del av dem i Norge. Nå står Solveig fram som den første. "

http://www.nrk.no/programmer/tv/tore_pa_sporet/5579625.html

1

baldviking

Hvor mange norske kvinner i fruktbar alder var det igjen i Øst-Finnmark etter evakueringen sørover? Finnmark hadde ikke særlig stor befolkning i utgangspunktet, og tyskerne evakuert det meste av byene vinteren 1944-45. Jeg tviler vel egentlig på at tallet på barn med russiske soldatfedre kan være særlig stort.

1

Pondus_5rette

De fleste russebarna blir vel aborterte, men det er vel noen av dem som vokser opp også ja.

1

Orishas

Morsom du, overskriften var litt misvisende...

1

Timeliste

Skulle selvsagt står "russeRbarna", molbo. Pell deg vekk herfra, dette er et emne du virkelig ikke har peiling på.

1

Nødutgang

Har du et ca tall?

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...